Topení přímotopem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
LiduNe
25.11.24 07:37
@W7 píše: Více

Ano, topím celý den i v noci. I když nejsem doma. Je tedy pravda, že po většinu topné sezóny stačí nechat radiátory jen temperovat na nejnižší stupeň. Dokud není - 10 stačí mi to, aby v bytě bylo těch 20 stupňů, víc nepotřebuju. Byt je vnitřní ve zděném domě bez zateplení.
Nevím, jaký je rozdíl mezi olejem a přímotopem co se týče výhřevnosti a udržení tepla. Přímotop neznám. Jinak mám Eon a tarif přímotop, což znamená, že 20 hodin mi jede nižší sazba na veškeré spotřebiče a 4 hodiny normální (rozloženo po hodině do celého dne), kdy bojler ani topení nejedou. To si můžete a nemusíte nastavit. Snažím se tedy i větší žrouty (pračka, trouba) zapínat v době nízkého tarifu. Ale ten cenový rozdíl dnes už není tak výrazný jako kdysi. Za minulý rok jsem zaplatila těch 30 tisíc, roky před tím jsem platila do dvaceti. Loni to poskočilo dost. Mám teď nově fixaci s dobrou cenou, tak doufám, že elektřina nějak výrazně nezlevní :), to by byl pech.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
25.11.24 08:04

3500/měsíc, komplet elektrický větší 2kk, vysoké stropy. Topíme na 20. A kotel na vodu je dost „původní“ :roll:

• Citovat
  • Upravit
44
1.12.24 01:03

@Lucka1111
Primotop s akumulací je podle mě nesmysl. Jak dlouho vydrží po vypnutí salát teplo? 5 min?
Aby mělo topení kam akumulovat, musíš mít nějakou hmotu kde teplo uchovat (akumulační nádrž, šamotové cihly,…). Z lehkého primotopu máš najednou klidně 150kg kolos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný