Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, můžete mi prosím napsat své zkušenosti s topením v koupelně?
Rekonstruujeme koupelnu ve zděném paneláku, necelé 3m čtverečné a jak s topením.. Mě se líbí elektrické v podlaze, ale co žebřík? Jak sušit ručníky? Které topidlo vytopí lépe a rychleji? Obě by byla napojená na zvl. el. okruh, že by šla doba topení nastavit. A oboje se mi tam z finančních důvodů dávat nechce. Díky za rady
Moc ti nepomůžu, my máme obojí. Žebřík ideální na ručníky a rychlé vytopení a podlahové spíš na pohodu. Pokud bych musela vybrat jen jedno, tak žebřík z praktických důvodů, ale podlahovky by mi bylo líto.
@ivašot. píše:
Moc ti nepomůžu, my máme obojí. Žebřík ideální na ručníky a rychlé vytopení a podlahové spíš na pohodu. Pokud bych musela vybrat jen jedno, tak žebřík z praktických důvodů, ale podlahovky by mi bylo líto.
máme to stejne-máme obojí, ale pokiaĺ by som si musela vybrať tak by to bol žebřík.
A jak topíte jinak? Já pokud bych nebydlela nad studeným sklepem, tak bych asi nedávala podlahové, ale na stěnu, právě kvůli ručníkům. My máme nástěnný žebřík s držákem na ručníky napojený jak na plynový kotel, tak s možností zapojit do elektriky (využíváme v létě). Doporučuju naplánovat tak, aby ze sprchy nebo vany šlo na ručníky dosáhnout (známá dala topení nelogicky úplně nejdál, a teď si nadává).
My máme v koupelně jenom žebřík a jako teplo v koupelně nic moc..kolem 22stupnů, tak se zapíná ještě přímotop.
@zrcadlo píše:
A jak topíte jinak? Já pokud bych nebydlela nad studeným sklepem, tak bych asi nedávala podlahové, ale na stěnu, právě kvůli ručníkům. My máme nástěnný žebřík s držákem na ručníky napojený jak na plynový kotel, tak s možností zapojit do elektriky (využíváme v létě). Doporučuju naplánovat tak, aby ze sprchy nebo vany šlo na ručníky dosáhnout (známá dala topení nelogicky úplně nejdál, a teď si nadává).
V bytě jsou pouze přímotopy, do domu není ani plyn, pouze elektrika. Jsme ve 3.patře, nad námi ještě jedno patro. Takže zzzima by tam být neměla. Z důvodu malého prostoru (ještě tam musí být „vycapený“ bojler můžu dát žebřík jen vedle umývadla, tj. sušit ručníky malé, kam dám osušky, tak to fakt nevím… Takže potřebuji spojit příjemné s užitečným a moc peněz není.. ![]()
Máme oboje, podlahové vůbec nevyužíváme, přijde mi i o hodně pomalejší náběh. Žebřík máme kombi, usuší vše…
@dalimil píše:
Máme oboje, podlahové vůbec nevyužíváme, přijde mi i o hodně pomalejší náběh. Žebřík máme kombi, usuší vše…
Kombi znamená na kotel i elektriku? Koukám, že podlaha je asi úžasná, ale nevytopí ani neusuší…?
Nejsme v paneláku, ale v koupelně máme oboje i podlahovku i žebřík radiátor, na ručníky po koupání super věc.
My treba v koupelne nemame nic…nevim, co to mame za panelak, ale jeste jsem letos nezapnula ani jeden radiator…jen teda malemu lehce pritopim na noc, ale malicko, ma hned plny nos…porad vetrame…je to mozna i o pocitu cloveka, jak moc ma rad teplo… ![]()
Bydlíme ve zděné bytovce, koupelnu jsme předělávali před rokem a půl a dávali jsme žebřík. Původně jsme měli v koupelně radiátor, vytápíme plynovým kotlem. Máme koupelnu maličkou. Kdybych bydle v baráku, dala bych obojí, pokud bych měla volit a v bytě, volila bych žebřík, čistě kvůli praktickým důvodům. Je super na to naházet věci a za chvíli to mít suché.
@Majdink Obojí vytopí, jen to musíš mít správně spočítané/nadimenzované. Jinak zakrývat topení čímkoliv (i když jsou to jen ty blbé ručníky) moc ideální není - doma za to dostávám pravidelně čočku, ale chlap má nemoc z povlání. ![]()
@Majdink Žebříkové topení vybereš i do malého prostoru, my máme úzké (40cm?) a vysoké, na něm přidělaný držák na ručníky s několika rameny, a velké osušky přeložíme podélně napůl a pověsíme, a uschnou v pohodě. Kdybys měla návrh rekonstrukce, nějaký obrázek, tak by se ti možná sešlo víc názorů.