Trápení s majitelem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
281
29.10.16 16:31

Trápení s majitelem

Ahoj, můžete mi prosím poradit?
Bydlíme v pronajatém bytě s kotlem na tuhá paliva, čištění komína provádíme 2 x ročně, na naše náklady. Na jaře v komíně hořely saze, na stejný komín jsou napojené dva byty. Závěr vyšetřování požáru byl nesprávně provedené vyvložkování komína, nedostatků bylo víc, u nás chyběly dvířka na vybírání popela atd…Majitel nechal vše opravit a přijel s fakturou na 16 000 s tím, že od druhých nájemníků chce 1 000 kč, od nás 7 000,prý jsme to podpálily my…Vyhrožuje zvýšením nájmu, výpovědí z bytu, zakázal na pozemcích, co mám 10 let od něj v pronájmu chovat zvířata…Prostě teror. Nejdřív jsme chtěli vše uhradit, ale chová se hrozně, je sprostý, vyhrožuje, a myslím si, že na to ani nemá právo…Děkuji za názory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Padme93
29.10.16 16:37

No a s čím chceš radit? Já bych se odstěhovala, než přijít o nervy kvůli takovýmu majiteli. A právo na zákaz chovu zvířat an svém pozemku samozřejmě má, pokud máte nájemní smlouvu a on jí ukončil písemně, tak co by ne…

• Citovat
  • Upravit
11559
29.10.16 16:44

Vy jste v bytě v RD? Ale to je trochu jedno. Odpovídá za to majitel, co máte vy společného s vyvložkováním? Tak někdo před tím odvedl chybně práci, navíc to měla revize odhalit. Jinak - majitel jistě zvednout nájem může, výpověď také může dát… pokud to bude v mezích zákonů. Otázka je, jestli bydlet někde, kde to bude problémové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.10.16 16:44

@ala42 tak se odstěhujte, ne? :nevim: proč si to necháš líbit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
29.10.16 16:47

Vyřizuju hypo, chtěli jsme tu ještě pár měsíců být v klidu, půjdeme do svého, moc se mi nehodí to mezipřistání na pár měsíců někde jinde, stěhování a tak, máme dvě děti…
Líbit si to právě nechat nechci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
29.10.16 16:48

@ala42 : tak revize a vše kolem kotle má platit majitel, nechápu, proč jste to platili vy. Jinak neplatila bych nic a radši bych se odstehovala. Když vyhrožuje výpovědi, tak bych mu řekla, že na to velmi ráda přistupujes ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.10.16 16:59
@ala42 píše:
Vyřizuju hypo, chtěli jsme tu ještě pár měsíců být v klidu, půjdeme do svého, moc se mi nehodí to mezipřistání na pár měsíců někde jinde, stěhování a tak, máme dvě děti…
Líbit si to právě nechat nechci

tak jako pokud budeš trvat na svém a chceš dupat, nech si udělat znalecký posudek a pak soud.. pokud chceš mít klid, dej mu 7 tis nebo kolik chce a heslo dne přežít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
29.10.16 17:06

Jste hloupí, pokud majiteli platíte za něco, co není ve smlouvě. Náklady za čištění komína a věci s tím spojené má platit majitel domu.
Jinak za takové jednání bych se poohlížela po jiném bydlení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32043
29.10.16 17:09

Žádných 7 tisíc bych mu nedala, je to jeho dům a jeho komín, nemá na to právo, tady si to přečti http://www.penize.cz/…pravy-v-byte, ať klidně řve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27247
29.10.16 17:12
@ala42 píše:
Bydlíme v pronajatém bytě s kotlem na tuhá paliva, čištění komína provádíme 2 x ročně, na naše náklady. Na jaře v komíně hořely saze, na stejný komín jsou napojené dva byty. Závěr vyšetřování požáru byl nesprávně provedené vyvložkování komína, nedostatků bylo víc, u nás chyběly dvířka na vybírání popela atd…Majitel nechal vše opravit a přijel s fakturou na 16 000 s tím, že od druhých nájemníků chce 1 000 kč, od nás 7 000,prý jsme to podpálily my…Vyhrožuje zvýšením nájmu, výpovědí z bytu, zakázal na pozemcích, co mám 10 let od něj v pronájmu chovat zvířata…Prostě teror. Nejdřív jsme chtěli vše uhradit, ale chová se hrozně, je sprostý, vyhrožuje, a myslím si, že na to ani nemá právo…Děkuji za názory :mavam:

Co máte v nájemní smlouvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blabla123
29.10.16 17:17

Tak se odstěhujte na těch pár měsíců než půjdete do vlastního. :-)

• Citovat
  • Upravit
25179
29.10.16 17:21
@ala42 píše:
Bydlíme v pronajatém bytě s kotlem na tuhá paliva, čištění komína provádíme 2 x ročně, na naše náklady. Na jaře v komíně hořely saze, na stejný komín jsou napojené dva byty. Závěr vyšetřování požáru byl nesprávně provedené vyvložkování komína, nedostatků bylo víc, u nás chyběly dvířka na vybírání popela atd…Majitel nechal vše opravit a přijel s fakturou na 16 000 s tím, že od druhých nájemníků chce 1 000 kč, od nás 7 000,prý jsme to podpálily my…Vyhrožuje zvýšením nájmu, výpovědí z bytu, zakázal na pozemcích, co mám 10 let od něj v pronájmu chovat zvířata…Prostě teror. Nejdřív jsme chtěli vše uhradit, ale chová se hrozně, je sprostý, vyhrožuje, a myslím si, že na to ani nemá právo…Děkuji za názory :mavam:

A že jste to podpálili vám dokáže jak? ty bys naopak měla mít v ruce dokumenty o pravidelné údržbě komína na své náklady - což je podle mého povinnost majitele a ty po něm tu částku můžeš žádat.
Jak máte postavenou smlouvu? Máte ten pronájem na konkrétní čas? Jaká jsou výpovědní pravidla? Máš v ní garantováno, že na jeho pozemcích na tu a tu dobu můžeš chovat zvířata?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4780
29.10.16 17:27

To je rada nad zlato aby se odstěhovali. Někdy to není tak jednoduchý něco jinýho najít. My máme taky s paní majitelkou dost velký problémy a nemáme se kam odstěhovat. Jiná možnost není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
29.10.16 17:28

Vezměte smlouvu, papír od požárníků, doklady o údržbě a tak, domluvte se s ostatními nájemníky a zajděte za právníkem.

Tipla bych si, že jen zkouší dělat bubáky, protože se vypípnul na pojistku a teď hledá, kde by se zahojil. Ale laický názor je zde vcelku nanic, potřebujete ukázat smlouvu právníkovi a bude daleko efektivnější, pokud budete zajedno s ostatními.

Plus tedy pokud právník vaším jménem napíše majiteli patřičně právnický dopis, tak by ho to mohlo trošku zklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
281
29.10.16 18:50

Všem moc díky, doklady o údržbě a čištění mám, ostatní nájemníci s tím nechtějí nic mít, oni nicx platit nemusí…za právníkem půjdeme, smlouva je na dobu neurčitou a ano, ve smlouvě na pozemky je přímo uvedeno, chov zvířat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí