Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Asi to blechy budou. Nevím, jestli útulek odškodní, ale pochybuji. Bude potřeba veterinár nejspíš. Ještě mě napadlo, jestli nejsou šampony na kočky na blechy a všechno kde byla kočka vyhodit/vyvařit/desinfikovat. Babička měla kočky a pamatuju si, že měly jednou epidemii blech furt se kousaly kde to měly i u toho vrcely. Ona jim to hledala v kožichu a pak blechu nehty rozmackla. Vždycky to luplo. A myslela jsem, že to by mě nepůjde a pak jsem byla postipana trochu taky.
A za co by tě měl útulek odškodňovat prosimtě? Za těch pár štípnutí?
Normálně dojdi do lékárny a kup něco proti blechám jak pro zvíře tak na vystříkáním pelíšku a hotovo…
I naše bytová kočka měla několikrát blechy. Kouše a škrábe se kočka? Naše měla vždy rozdrápané boláky po těle, krvavé. Poprvé jsem si myslela, že má nějakou alergii. Kočce na veterině kápli do kožichu nějakou kapku a byly to blechy. Dostala tabletku, byt jsem vystříkala a bylo po nich. Ty sis klidně mohla donést domů ty, vůbec je nemusí mít z útulku. Prý je to naprosto běžné. Během roku je měla 2× a to nikdy nebyla venku ani ve styku s jiným zvířetem. Vzala bych kočku na veterinu, pokud se škrábe a uvidíš ![]()
Kup ideálně advocate pipetu na kočku, ta za mě pomáhá na blechy nejlíp. Biokill nebo jiny sprej na vystříkání bytu (podlahy, pohovka, matrace), všechny deky pelechy polstarky vyper alespon na 60°C. Byl by v tom čert, aby jste se toho nezbavili. Ale útulek s tím asi nic neudělá. Za pár stovek tam sice zahučíš, ale nenechat ty blešky, aby se rozmnožily!!! Odblešit co nejdřív.
Zdravím už delší dobu mě trápí svědění těla bez štípání ale někdy stipance jsou nedávno jsem si přinesla kocku z útulku mohou to být blechy? Nikdy nic v posteli nenajdu stipance do druhého dne zmizí nebo svědění… štěnice to nejsou ale našla jsem dnes 3 lezouci a skákající jak kdyby miniaturní mušky. Kdyby to byli blechy odškodní mi to Utulek? Nebo to muže být alergická reakce? K dr se mi s Řím nechce protože nemám přímí důkaz vždy to zmizí :/ prosím o radu jsem z toho velmi nešťastná