Trápí se už pejsek?

Anonymní
29.8.22 14:17

Trápí se už pejsek ?

Dobrý den,

jdu se s dotazem a také asi potřebuji potvrdit, že dělám dobře.

Jde o mou fenku. Zítra má 15. narozeniny. Je to malý, dlouhý, černý, chlupatý kříženec. Za poslední rok se její stav velmi zhoršil. Několikrát denně si načůrá do pelechu, dnes už se doma i vykadila, což nikdy dřív neudělala. Neustále štěká a u toho se třese,, jakoby se bála. Přisuzuji to toku, že už téměř nevidí a neslyší, tak se stále bojí. Horší je, že se začala bát i mě. Zná mě 15 let a za poslední měsíce jakoby mě nepoznávala. Je to hrozný pocit. Na přítele reaguje malinko lépe. Další věc je, že se nechce venčit. Asi už se cítí bezpečně pouze doma. Musíme ji ven téměř pokaždé odnést a dost často se ani nevyčůrá a utíká domů. Asi měsíc zpátky jsem si všimla poprvé problému s nohama. Jakoby přes zadní přepadávala. Snad jakoby je necítila. Po pár minutách byla zase v pořádku. Dnes už při venčení tahala zadní nožku za sebou. Za pár minut zase v pořádku, jen malinko pajdala. Nevím, jestli už může mít bolesti, nevím jestli se už trápí, ale myslím si to a ráda bych s veterinářkou probrala, jestli její trápení neukončit. Jen pořád váhám. Je to opravdu dobře? Srdce mi říká, že ano. Že ji bude lépe. Mozek si zase není jistý. 🤷🏻‍♀️
Asi půl roku zpět máme potvrzené z testů od veterinářky, že je v pořádku a že jde opravdu jen o příznaky stáří a nedá se s tím nic dělat.

Co myslíte vy? Zažil někdo něco podobného?
Vím, že ji znám nejlépe, ale asi potřebuji trošku uklidnit.
Zlé komentáře si prosím nechte pro sebe. Je to pro mě velmi bolestné už tak.

Děkuji ❤️️

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
29.8.22 14:22

Ukončila bych to její trápení, má svůj vek; jistě ani ji není příjemné ležet ve chcankach a sr…

Žere a pije normálně?

Lepší už to s ní nebude. Tak ještě popřemýšlet ty sama s přítelem, vyhodnotit to, vet vám nic jiného a převratného stejně nesdeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.8.22 14:30

@Ahep zatím pije i žere.
Snažím se jí to stíhat měnit, ale už ji tam nemám ani co dát. Deky už nejdou pořádně vyprat, je to hrozně cítit a běhá mi tu rok a půl dcera.
Přítel je pro ukončení.
Mám trošku strach, že ji veterinářka bude chtít dělat další nějaké testy a tím ji už nechci trápit.

Moc děkuji za reakci. ❤️️

• Citovat
  • Upravit
mackA159
29.8.22 14:30

Prober to s veterinářem. Jsem z oboru, a radim ukončit trápení. Pokud fena špatně slyší a vidí, život může prožít pořád komfortně. Pokud nemá bolesti tak je to stále ještě dobre. Ale jestli máš pocit že se boji, že má bolesti, tak bych ji nechala uspat. Vem ji k veterináři a porad se.

• Citovat
  • Upravit
mackA159
29.8.22 14:31
@Anonymní píše:
@Ahep zatím pije i žere.
Snažím se jí to stíhat měnit, ale už ji tam nemám ani co dát. Deky už nejdou pořádně vyprat, je to hrozně cítit a běhá mi tu rok a půl dcera.
Přítel je pro ukončení.
Mám trošku strach, že ji veterinářka bude chtít dělat další nějaké testy a tím ji už nechci trápit.Moc děkuji za reakci. ❤️️

Dají se koupit jednorázové podložky v lékárně. Balík cca 300kc.

• Citovat
  • Upravit
81520
29.8.22 15:03

Vezmi psa k veterináři, ať ho prohlídne. Třeba má nějaký problém jiný než věk. U malých psů patnáct let ještě vůbec nemusí být konečná. Může ho trápit páteř, mít bolesti od plotynek, proto nechce chodit ven. Zajdi tam a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
29.8.22 21:07
@Anonymní píše:
@Ahep zatím pije i žere.
Přítel je pro ukončení.
Mám trošku strach, že ji veterinářka bude chtít dělat další nějaké testy a tím ji už nechci trápit.Moc děkuji za reakci. ❤️️

Měj na mysli hl. dobro toho pejska, pozor na vety v tomto případě, může za tím být pouze chtic po penězích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
29.8.22 21:50

Zajít k veterináři, pokud se zjistí, že je jenom věk, může mít stařeckou demenci, tak dokud žere a nemá nějaké velké bolesti, tak to podle mě na utrácení není. Nebo se zjistí něco, co se dá léčit, neříkám takto starého psa operovat atd, ale třeba bude stačit nasadit léky. To těžko říct, bez návštěvy veterináře, ale osobně mi nepřijde úplně super nechat utratit psa, který má jen stařecké neduhy, jestli je to tenhle případ se dozvíš na veterině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
30.8.22 22:12

Nechala bych pejska uspat. Když nechce chodit ven, co ze života má? Když se počůrává, určitě se kvůii tomu také cítí provinile, trápí se. Nepoznává Vás, bojí se… Rozhodně se trápí a bude mu líp v nebičku! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
31.8.22 19:01

Jsem milovník pejsků máme opakovaně jezevčíčky. Zrovna teď tomu našemu je 15 let. Polož si otázku. Má pejsek radost ze života, je spokojený? Z tvého popisu je jasné, že není. S těžkým srdcem bych se rozhodla pro uspání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.9.22 19:53

Všem děkuji za reakce.
Pejsek už pár dní není mezi námi.

• Citovat
  • Upravit
4110
15.9.22 20:05
@Anonymní píše:
Všem děkuji za reakce.
Pejsek už pár dní není mezi námi.

Prďolka :srdce:
A dali jste ji uspat?
Vim, ze je to ztrata a boli to :hug:,ale uz se netrapi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný