Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
nemyslím si, že je to stresem - některé děti se tak třesou když se hodně soustředí, jiné vyplazují jazyk.
Když jsou děti ve stresu, tak spíše pláčou a odmítají spolupracovat… ![]()
Tak moje dcera to měla taky, a nejspíš stresové. Ve školkovém věku. Byla na neurologickém vyšetření, tam nic neshledali, žeprý mozek ještě není úplně dovyvinutý, nebo něco prostě v té hlavě,,,že je to zkrátka v pořádku. resp. že to nic není. Pak dlouhé roky klid, a teď ve 20 letech, to měla dvakrát po sobě s odstupem cca tří měsíců, jednou při velkém stresu a jednou když jí bylo hodně špatně z hladu. Toto mě trošku vyděsilo, ptž si myslím, že teď už má mozek dovyvinutý
,,,.,,, a tak asi počkáme a případně by šla zase na vyšetření, nevím…
@Anik píše: Více
Proto je třeba dítě nechat pořádně vyšetřit a ne zkoumat, co je dítěti, až když je dospělé s tím, že a jéje, tak ono mu tedy asi něco je.
Třesení a oklepávání je jedním z nejlepších způsobů, jak tělo zbavit stresu. Dělají to např. i zvířata, která uniknou predátorovi. Takže pokud je tohle jediná neobvyklá věc, tak bych se neznepokojovala a nechala to být. Nejspíš opravdu nejde o nic jiného, než o automatickou reakci těla na stres.
Dobrý den, chtěla bych se na něco zeptat.
Malá 3 roky 5 měsíců, ve školce řekli, že když stříhají nebo dělají nějakou činnost, tak se malá třese, je možné, že je ve stresu nebo se bojí a proto to dělá? Když jsem se jí na to zeptala, prý se jí chtělo na velkou, doma jsem nic vážného neshledala, možná jen když dostane vyhubováno nebo když se zraní, má bolest, není ji dobře, ale to jsem brala jako normální, že je to stresové, ale podle mě nic co by mě mělo znepokojovat.Tak já nevím, zda to řešit s naší Dr. popř. neurologie. Máte s tím někdo zkušenost? děkuji za odpověď