Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím o radu. Syn (3 roky)začal 1.září chodit do školky, kam se celé prázdniny moc těšil. Už třetí den ale začal dělat ráno vždy scény (řev, prosení…), že do školky nechce. Nejdřív jsem si myslela, že to časem přejde samo, že se mu jen stýská, ale včera mi úplnou náhodou řekl, že ho prý „paní v bílém tričku“ (zřejmě provozní pracovnice, která jim občas pomáhá při oblékání) bije. Když jsem se ptala kam, ukazoval na žebra, záda, hlavičku. Pochopila bych ještě plácnutí po zadku, když jí ujedou nervy ale toto mi příjde nestandartní.Modřiny nemá, ale každý den je při vyzvedávání hodně uplakaný, tiskne se ke mě jako klíště, ať už ho prý neopuštím.Přiznávám, že mi je v těhle chvílích také do breku. Navíc prý používá jakousi zelenou plácačku. Nevím, ale myslím si, že tříleté dítě neumí lhát a že říká pravdu. Řešili jsme to ráno s učitelkou, ta přiznala(!!!), že ví o tom, že je tato paní trošku ráznější a že jí domluví. Poraďte prosím, mám to řešit dál i s ředitelkou? udělat trochu dusno nebo počkat, jestli zabere domluva od učitelky. Dnes, když věděl, že se bude „paní v bílém tričku“ řešit s učitelkou a že mu už nenecháme ubližovat, šel do školky zase rád, těšil se na děti, hračky, učitelku…syn má lehké astma, nechci, aby mu nějaká uklízečka dopomohla k tomu, aby se rozjelo naplno.
Příspěvek upraven 15.09.11 v 10:00
ahoj
tak ja bych to rozhodne resila s reditelkou a nevim zda bych nezadala zmenu tridy, nebo bych dite nezacala davat do jine skolky.
Vzdyt to musi byt hrozne pro tak male deti, kdyz vi, ze jde do skolky, kde ho bude nekdo bit.
Ty jo no chudacek malej, asi bych to resila s reditelkou nebude to poprve a nechtela bych tu osobu tam…
změna třídy nepomůže, netrestá učitelka, ale paní, která vypomáhá všem dětem.
Teď bych vyčkala co se stane pokud paní domlouvá učitelka… zkusila ses zeptat i ostatních rodičů? Jestli se jim to taky nestalo - přijde mi zvláštní, že by si paní zasedla jen na tvého syna.
Zatím počkej a pokud by to pokračovalo tak jít rovnou za ředitelkou.
Tohle si podle mě nemůže žádný zaměstnanec ve školce dovolit, takže to je klidně i na oficiální stížnost.
Tak to je mi moc líto!Jen aby z toho neměl malý moc velké trauma.Pamatuji si jako dneska,a to mi byly právě 3 roky,jak mě učitelka ve školce strkala hlavu pod tekoucí ledovou vodu,až jsem se dusila a to jen proto,že jsem se jim tam pozvracela po rybí pomazánce,kterou jsem nesnášela!Stalo se to několikrát,máma mě pak dala pryč a
a já už do školky nikdy nechtěla chodit,dělala jsem šílený řev,strachy se počůrala.Tak pozor a dej ho ihned pryč!Držím palce! ![]()
MyšLenka83 píše:
Ahoj, prosím o radu. Syn (3 roky)začal 1.září chodit do školky, kam se celé prázdniny moc těšil. Už třetí den ale začal dělat ráno vždy scény (řev, prosení…), že do školky nechce. Nejdřív jsem si myslela, že to časem přejde samo, že se mu jen stýská, ale včera mi úplnou náhodou řekl, že ho prý „paní v bílém tričku“ (zřejmě provozní pracovnice, která jim občas pomáhá při oblékání) bije. Když jsem se ptala kam, ukazoval na žebra, záda, hlavičku. Pochopila bych ještě plácnutí po zadku, když jí ujedou nervy ale toto mi příjde nestandartní.Modřiny nemá, ale každý den je při vyzvedávání hodně uplakaný, tiskne se ke mě jako klíště, ať už ho prý neopuštím.Přiznávám, že mi je v těhle chvílích také do breku. Navíc prý používá jakousi zelenou plácačku. Nevím, ale myslím si, že tříleté dítě neumí lhát a že říká pravdu. Řešili jsme to ráno s učitelkou, ta přiznala(!!!), že ví o tom, že je tato paní trošku ráznější a že jí domluví. Poraďte prosím, mám to řešit dál i s ředitelkou? udělat trochu dusno nebo počkat, jestli zabere domluva od učitelky. Dnes, když věděl, že se bude „paní v bílém tričku“ řešit s učitelkou a že mu už nenecháme ubližovat, šel do školky zase rád, těšil se na děti, hračky, učitelku…syn má lehké astma, nechci, aby mu nějaká uklízečka dopomohla k tomu, aby se rozjelo naplno. A proč to nenapsat, jedná se o MŠ Biskupská, Brno
![]()
Rozhodně jdi za ředitelkou, učitelky to smetou, jestli tam ta provozní takhle pomáhá při oblékání atd, tak si ji nebudou chtít naštvat.
Píšeš, že by jsi pochopila plácnutí na zadek, to si děláš srandu ne? žádná učitelka nemá právo plácat děti, pokud dítě zlobí může ti to říct, zjednání nápravy je na tobě, ale plácat tedy ne!!!!
A neřeš před synem že se bude něco s paní v bílém tričku řešit, děti jsou potvory, vycítí slabost a pak toho zneužívají ![]()
Hlavně to řeš, pokud má syn ještě astma, nedej se a jdi za ředitelkou, a nenech se odbít, hodně štěstí.
přemýšlím, že bych za ředitelkou zašla, asi by měla vědět, jak se chová její (byť pomocný) personál k dětem. Manžel ale tvrdí, že by nedělal zbytečné dusno a nechal to zatím jen na učitelce
MyšLenka83 píše:
přemýšlím, že bych za ředitelkou zašla, asi by měla vědět, jak se chová její (byť pomocný) personál k dětem. Manžel ale tvrdí, že by nedělal zbytečné dusno a nechal to zatím jen na učitelce
to není žádný dusno, to je prostě hnus ![]()
Já bych to řešila s ředitelkou, tohle si nikdo nemůže dovolit.
doriang píše:
Teď bych vyčkala co se stane pokud paní domlouvá učitelka… zkusila ses zeptat i ostatních rodičů? Jestli se jim to taky nestalo - přijde mi zvláštní, že by si paní zasedla jen na tvého syna.
Zatím počkej a pokud by to pokračovalo tak jít rovnou za ředitelkou.
Tohle si podle mě nemůže žádný zaměstnanec ve školce dovolit, takže to je klidně i na oficiální stížnost.
s ostatními rodiči jsem nemluvila, dozvěděla jsem se to včera a ráno vodí syna do školky manžel. napadlo mě, že bych se spíše zkusila starších dětí, jak se k nim a ostatním chová personál
Ideálně řešit s ředitelkou, případně jít přímo za ženskou (ještě lépe tvůj chlap).
Pokud to učitelky doteď nechávaly plavat, i když to věděly, tak toho asi moc nevyřeší ani po tvé stížnosti. Nemají na paní páky a asi ani chuť něco řešit, ředitelka pravomoc má.
MyšLenka83 píše:
To neni zadne dusno, tohle si nesmi nikdo dovolit!!
Jinak diky za vysvetleni, proc by zmena tridy nepomohla.
A pokud ti i ucitelka priznala, ze vi, ze je pani raznejsi, tak uz tam urcite nejaka ta stiznost byla.
Hodaka píše:MyšLenka83 píše:
Ahoj, prosím o radu. Syn (3 roky)začal 1.září chodit do školky, kam se celé prázdniny moc těšil. Už třetí den ale začal dělat ráno vždy scény (řev, prosení…), že do školky nechce. Nejdřív jsem si myslela, že to časem přejde samo, že se mu jen stýská, ale včera mi úplnou náhodou řekl, že ho prý „paní v bílém tričku“ (zřejmě provozní pracovnice, která jim občas pomáhá při oblékání) bije. Když jsem se ptala kam, ukazoval na žebra, záda, hlavičku. Pochopila bych ještě plácnutí po zadku, když jí ujedou nervy ale toto mi příjde nestandartní.Modřiny nemá, ale každý den je při vyzvedávání hodně uplakaný, tiskne se ke mě jako klíště, ať už ho prý neopuštím.Přiznávám, že mi je v těhle chvílích také do breku. Navíc prý používá jakousi zelenou plácačku. Nevím, ale myslím si, že tříleté dítě neumí lhát a že říká pravdu. Řešili jsme to ráno s učitelkou, ta přiznala(!!!), že ví o tom, že je tato paní trošku ráznější a že jí domluví. Poraďte prosím, mám to řešit dál i s ředitelkou? udělat trochu dusno nebo počkat, jestli zabere domluva od učitelky. Dnes, když věděl, že se bude „paní v bílém tričku“ řešit s učitelkou a že mu už nenecháme ubližovat, šel do školky zase rád, těšil se na děti, hračky, učitelku…syn má lehké astma, nechci, aby mu nějaká uklízečka dopomohla k tomu, aby se rozjelo naplno. A proč to nenapsat, jedná se o MŠ Biskupská, Brno![]()
![]()
Rozhodně jdi za ředitelkou, učitelky to smetou, jestli tam ta provozní takhle pomáhá při oblékání atd, tak si ji nebudou chtít naštvat.
Píšeš, že by jsi pochopila plácnutí na zadek, to si děláš srandu ne? žádná učitelka nemá právo plácat děti, pokud dítě zlobí může ti to říct, zjednání nápravy je na tobě, ale plácat tedy ne!!!!
A neřeš před synem že se bude něco s paní v bílém tričku řešit, děti jsou potvory, vycítí slabost a pak toho zneužívají
Hlavně to řeš, pokud má syn ještě astma, nedej se a jdi za ředitelkou, a nenech se odbít, hodně štěstí.
plácnutí přes zadek pochopím, i když neschvaluji, aby tak trestal děti personál ve školce.. Každému můžou ujet nervy a náš syn je hodně živý a občas na něj nic jiného neplatí.
Hodaka píše:MyšLenka83 píše:
Ahoj, prosím o radu. Syn (3 roky)začal 1.září chodit do školky, kam se celé prázdniny moc těšil. Už třetí den ale začal dělat ráno vždy scény (řev, prosení…), že do školky nechce. Nejdřív jsem si myslela, že to časem přejde samo, že se mu jen stýská, ale včera mi úplnou náhodou řekl, že ho prý „paní v bílém tričku“ (zřejmě provozní pracovnice, která jim občas pomáhá při oblékání) bije. Když jsem se ptala kam, ukazoval na žebra, záda, hlavičku. Pochopila bych ještě plácnutí po zadku, když jí ujedou nervy ale toto mi příjde nestandartní.Modřiny nemá, ale každý den je při vyzvedávání hodně uplakaný, tiskne se ke mě jako klíště, ať už ho prý neopuštím.Přiznávám, že mi je v těhle chvílích také do breku. Navíc prý používá jakousi zelenou plácačku. Nevím, ale myslím si, že tříleté dítě neumí lhát a že říká pravdu. Řešili jsme to ráno s učitelkou, ta přiznala(!!!), že ví o tom, že je tato paní trošku ráznější a že jí domluví. Poraďte prosím, mám to řešit dál i s ředitelkou? udělat trochu dusno nebo počkat, jestli zabere domluva od učitelky. Dnes, když věděl, že se bude „paní v bílém tričku“ řešit s učitelkou a že mu už nenecháme ubližovat, šel do školky zase rád, těšil se na děti, hračky, učitelku…syn má lehké astma, nechci, aby mu nějaká uklízečka dopomohla k tomu, aby se rozjelo naplno. A proč to nenapsat, jedná se o MŠ Biskupská, Brno![]()
![]()
A neřeš před synem že se bude něco s paní v bílém tričku řešit, děti jsou potvory, vycítí slabost a pak toho zneužívají
NAPROSTO SOUHLASÍM! ŘEŠ TO S ŘEDITELKOU. Navíc paní v bílém tričku, pokud je pomocný personál, nemá mezi dětmi co dělat. I na pomoc při oblékání je v současné době nutné určité pedagogické vzdělání. Prostě k dětem nemůže uklízečka nebo kuchařka, byť jen na pomoc při oblékání. Pokud by byla nějaká kritická situace (úraz, havárie) je situace jiná, musí se zajistit bezpečnost dětí, ale tohle je nepřípustné!!!!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.