Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano,za mě stará jsi.Ale chápu i jeho touhu mít vlastní dítě.
Měla jsem v práci kolegyni, která první dítě měla v 39 letech, takže jestli se na to cítíš, tak proč ne.
Niekto má po 40 prvé, tak prečo nie tretie
Navyše partner je mladší a bezdetný, tak ak veríš, že bude dobrý otec, kľudne by som do toho išla.
Ve vztahu s o deset let mlafsimm nezdetnym se s necim takovym musi pocitat. Pokud se na to cizis, nezdrzuj to.
@lisma vím to, že bude úžasný otec, moje dcera ta sedmiletá mu říká tati a on se opravdu stará ukázkově.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
v září mi bude čtyřicet, z předchozího vztahu mám dvě děti 17 a 7 let. O co mi jde, můj nynější přítel vlastní děti nemá, ty moje miluje a dovolím si tvrdit, že je nejúžasnější na světě a já vím i když o tom úplně nemluví, že by moc chtěl aspoň jedno vlastní. Jenže si říkám jestli já na to již nejsem stará, mám z dalšího těhotenství docela strach.
Pro informaci on je deset let mladší.
Měl by si najít mladší,když chce vlastní.O dítě se snažit ve 40ti mi přijde jako těžkej hardcore.
Koukni kolem sebe kolik ženských má děti kolem 40let,je to sice na hraně,ale 40let není důvod nemít dítě. Podstatné jsou další okolnosti,jak dlouho jste s přítelem,jestli vás finančně zajistí atd.
Nečekala bych a zkusila to hned. Máš hraniční věk. Ale chápu,já mám dvě děti,přítel jedno,už větší a je stejně starý ( aneb žena 35 a muž 35 je rozdíl). Takže jsme se rozhodli už před rokem že společné zkusíme.
podle mě na to si stará, ale chápu, že on by chtěl dítě…
já osobně jsem ráda že mamka neotálela a měla mě brzy a teď je mladou babičkou a bude tu s námi (pravděpodobně) ještě dlouho…
ale když už, tak honem a snad nebude chtít po dvou letech další ![]()
Byla jsem na tom také tak… Já mám syna 15 let, přítel bez dětí… Po dítěti toužil, já se dlouho rozhodovala. Nyní máme syna, za měsíc mu bude rok. Jednou jsem potratila, těhotenství nic moc… Se synem zatím pohoda… Jo a bude mi čtyřicet v srpnu.
@Alušáček píše:
Koukni kolem sebe kolik ženských má děti kolem 40let,je to sice na hraně,ale 40let není důvod nemít dítě. Podstatné jsou další okolnosti,jak dlouho jste s přítelem,jestli vás finančně zajistí atd.
Jsme spolu třetím rokem, postavili jsme si barák nezatížený hypotékou, finančně na tom nejsme špatně.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
v září mi bude čtyřicet, z předchozího vztahu mám dvě děti 17 a 7 let. O co mi jde, můj nynější přítel vlastní děti nemá, ty moje miluje a dovolím si tvrdit, že je nejúžasnější na světě a já vím i když o tom úplně nemluví, že by moc chtěl aspoň jedno vlastní. Jenže si říkám jestli já na to již nejsem stará, mám z dalšího těhotenství docela strach.
Záleží na tom, zdá se na dítě cítíš. Já jsem byla hodně dlouho proti dětem po 40. Ale co jsem poznala některé maminky, které měly dítě po 40, tak jsem názor změnila.
Já bych teda po dvou dětech a čtyřicítce na krku už rozhodně neměla nervy se zase starat o miminku, veškerá omezení s tím spjatá máš plus mínus už za sebou a opět by sis zkrouhla trochu svobodu.
Nicméně jestli se na to cítíš, jak psychicky, tak fyzicky a jsi prostě v dobré kondici, tak to zkus, ale příliš s tím neotálej. Hlavně si to pořádně promysli, byla by chaba dělat čistě jen kvůli partnerovi a faktu, že on děti nemá.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky,
nešla bych do toho.. to starší by mu mohlo dělat rodiče
já mám kluky od sebe 8 let a je to dost..
Ahoj maminky,