Jako to chodí s trvalým pobytem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Jana 4444
2.4.23 16:47

Trvaly pobyt nikde či?

Dobrý den matka mě odhlásila z TP, a ja bych chtěla vědět jak to funguje dal? Musím si udělat novou Obcanku? A budu mít automaticky trvaly pobyt na úřadě? Protože nikde nemám možnost se trvale přihlásit jak to funguje děkuji? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
64921
2.4.23 17:12
@Jana 4444 píše:
Dobrý den matka mě odhlásila z TP, a ja bych chtěla vědět jak to funguje dal? Musím si udělat novou Obcanku? A budu mít automaticky trvaly pobyt na úřadě? Protože nikde nemám možnost se trvale přihlásit jak to funguje děkuji? :?

ona tě nemohla jen tak odhlásit. Musela tě teda případně na ten úřad nahlásit. A ano, musíš mít novou občanku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana 4444
2.4.23 17:35
@vokishka píše:
ona tě nemohla jen tak odhlásit. Musela tě teda případně na ten úřad nahlásit. A ano, musíš mít novou občanku
@vokishka

No odhlásila mě s mým souhlasem mě to je v podstatě jedno jen mi jde o to kde mam tedy mít nové bydliště když nemám kde jinde možnost se přihlásit?

• Citovat
  • Upravit
37119
2.4.23 17:36

A ty nikde nebydlis, kam by ses nahlásila? Jinak mas pobyt na úřadě, novou obcanku potřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
2.4.23 17:38
@Kriss Tina píše:
A ty nikde nebydlis, kam by ses nahlásila? Jinak mas pobyt na úřadě, novou obcanku potřebuješ.

no ten úřad má adresu, tu adresu by měla mít v občance, ne. A přece nejde někoho odhlásit, aniž ho někam jinam přehlásíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
2.4.23 17:40

@vokishka no to je mi jasne, ze bude mít adresu úřadu, ale já se ptám, kde bydlí, ze si nemůže nahlásit pobyt tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
2.4.23 17:40

Tohle jsem našla
Majitel bytu pak musí na úřadu doložit, že užívací právo nájemníka na byt již zaniklo, a že se nájemník na dané adrese dlouhodobě nezdržuje (například formou čestného prohlášení sousedů). Pokud zná novou adresu nájemníka – může ji nahlásit, pak by se provedla změna TP na tuto adresu.

Pokud ji nezná, pak se zruší původní adresa trvalého pobytu, a následně se zaeviduje, jako adresa trvalého bydliště, adresa městského úřadu – viz paragraf 10, zákon o evidenci obyvatel (zákon číslo 133/2000 Sb.):

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
2.4.23 17:42
@Kriss Tina píše:
@vokishka no to je mi jasne, ze bude mít adresu úřadu, ale já se ptám, kde bydlí, ze si nemůže nahlásit pobyt tam.

tak ty píšeš, že nepotřebuje novou občanku. Potřebuje, tahle je v podstatě neplatná, když tam má špatnou adresu. Když se stěhuješ a děláš si novou občanku, tak ti starou dokonce zneplatní odstřižením rohu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37119
2.4.23 17:45

@vokishka přečti si to znovu, pisu ze potřebuje novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64921
2.4.23 17:46
@Kriss Tina píše:
@vokishka přečti si to znovu, pisu ze potřebuje novou.

promin, proč tam pořád vidím ne… I při opakovaném čtení. Moje chyba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jana 4444
2.4.23 18:16

@Kriss Tina mam to teď s bydlením složitý, takže nemám spíše jen tak po kamarádovi než si neoc najdu.

• Citovat
  • Upravit
Jana 4444
2.4.23 18:16

@vokishka ja jen slyšela ze prý úřady nechtějí dávat ty trvaly adresy jejich

• Citovat
  • Upravit
64921
2.4.23 18:30
@Jana 4444 píše:
@vokishka ja jen slyšela ze prý úřady nechtějí dávat ty trvaly adresy jejich

no jen tak asi ne. Taky není tak jednoduché toho dotyčného odhlásit. Ale zase je hodně lidí, co tam ten trvalák mají. Naše město na svých stránkách zveřejnuje, kdo tam má uloženou poštu a to jsou kvanta lidí. A to jsou jen ti, co tam mají poštu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
2.4.23 19:31
@Jana 4444 píše:
@vokishka ja jen slyšela ze prý úřady nechtějí dávat ty trvaly adresy jejich

No, taky si nikdo na úřad TP dát nemůže, tam ti ho udělají pouze ze zákona, pokud tě majitel původního bydlení v rámci správního řízení odhlásí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101475
2.4.23 19:32
@vokishka píše:
tak ty píšeš, že nepotřebuje novou občanku. Potřebuje, tahle je v podstatě neplatná, když tam má špatnou adresu. Když se stěhuješ a děláš si novou občanku, tak ti starou dokonce zneplatní odstřižením rohu

Jen upřesním, občanka s ustřiženým rohem není zneplatněná, normálně platí, jen k ní musí být přiložen ten lístek se změnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný