Turecko bez MMR

Anonymní
15.3.13 11:27

Turecko bez MMR

Předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem i ségra a kdyby zjistila, že zase řeším z jejího pohledu tyhle „kraviny“ tak mě označí za… (no radši nevědět :mrgreen: )
Takže otázka zní: v létě se chystáme na dovolenou do Turecka a pojede s námi 15 měsíční dítě, očkování MMR bych chtěla odložit na později, ale zároveň mám strach ze spalniček :roll:
Jak byste to řešili vy? Jeli byste tam bez tohoto očkování nebo nechali dítě raději naočkovat?
Moc děkuji za reakce

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1039
15.3.13 11:35

Ahoj já tohle řešila loni a raději jsem nechala naočkovat. Zrovna teď jsem se setkala v čekárně ORL s pánem který si s největší pravděpodobností z Egypta dovezl příušnice, takže i tam se dá toto chytit.
My byli teda loni 14dní v Egyptě s batoletem a 3leťákem a super.
Letos letíme v červnu do Turecka.
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.3.13 11:53

Spalniček bych se víc bála v Maroku, Alžíru a te´d i Francii i těhle komunitách. Mám dojem, že v Istambulu bylo nějakých sto případů spalniček minulý nebo předminulý rok, to by byla fakt blbá smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
15.3.13 11:55

A rocniho bys nechala doma, nebo ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.3.13 11:59

Hm, teď jsem koukala, že všude do turecka ty spalničky doporučují. Tak abych si neplácala játra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
15.3.13 13:37

Ty a manžel jste také přeočkováni?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.13 17:01

Já nevím jak to máme s manželem my, ale on je ještě malinkej, tak mám o něj strach, no. Abych řekla pravdu, tak vůbec nevím jak to řešit a ani neznám žádného odborníka, který by mi fakt dobře poradil :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.13 17:02

@asha jasně že nenechala :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
29730
15.3.13 17:16
@Anonymní píše:
@asha jasně že nenechala :mrgreen:

No, tak sis odpovedela, protoze rocaka by ti stejne nenaockovali… :lol: Lidi tam litaji i s miminama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21618
15.3.13 18:00

Byla jsem tam s devítiměsíčním synem před dvěma lety, tedy bez očkován MMR a pohoda. nic nechytil. letos letíme zas, ale už má první dávku za sebou, další dostane až tak ve 3,5 letech… s dcerou jsem taky byla v Turecku když jí byl rok, takže bez tohoto očkování. já bych z toho až tak velký strach neměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.13 23:04

Holky díky moc :hug:
A @Bábrdl kde jsi to zjistila, že doporučují? Já právě na netu nenašla nic

• Citovat
  • Upravit
Gabika
15.3.13 23:16

Priusnice chytis i v Česku, kvoli tomu do Egypta jazdit nemusíš. :mrgreen: Zrovna na hygienickej stanici nám MUDr. vysvetlovala, aky s tým maju u brancov problém, pretoze vakcíny prestavaju po 10-15 rokoch fungovat…

Ak ta to upokoji, boli sme s uplne neockovanym 15m dietatom v Egypte, to mi to Turecko pripada ako pohoda. Je ale pravda, že my sme sa nepohli z resortu, a okolo nas bola len pust, najblizsie mestecko tak 30 km…

• Citovat
  • Upravit
36556
15.3.13 23:23

Třeba tady http://turecko.cestovniportal.cz/…o-informace/

ale je to jen doporučené, nemyslím, že by to ritiko bylo nějak velké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
28.2.14 21:42

MMR a Djerba

Ahoj holky, mám podobný dotaz - v červenci máme v plánu letět s dcerou (v té době 21 měsíců) na Djerbu. Na očkování MMR nás doktorka zvala ve 14ti měsících, což mi přišlo strašně brzo, takže jsem odložila a měla jsem v plánu jí to dát po létě, tedy cca v září… Teď mě ale polilo horko při představě, že by něco z toho mohla chytnout tam :( Co myslíte, ty z vás, které jsou informovanější - je v této lokalitě nějaké vyšší riziko? Mám ji to pro jistotu nechat dát už před dovolenou?
Budu moc ráda za vaše reakce - díky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
28.2.14 21:49

@Aknirasa taky zvažuju dovolenou v Tunisku, dceři tou dobou bude 2,5 roku a MMR dosud naočkované nemá a očkovat ještě nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí