Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj já tohle řešila loni a raději jsem nechala naočkovat. Zrovna teď jsem se setkala v čekárně ORL s pánem který si s největší pravděpodobností z Egypta dovezl příušnice, takže i tam se dá toto chytit.
My byli teda loni 14dní v Egyptě s batoletem a 3leťákem a super.
Letos letíme v červnu do Turecka.
H.
Spalniček bych se víc bála v Maroku, Alžíru a te´d i Francii i těhle komunitách. Mám dojem, že v Istambulu bylo nějakých sto případů spalniček minulý nebo předminulý rok, to by byla fakt blbá smůla.
Hm, teď jsem koukala, že všude do turecka ty spalničky doporučují. Tak abych si neplácala játra…
Já nevím jak to máme s manželem my, ale on je ještě malinkej, tak mám o něj strach, no. Abych řekla pravdu, tak vůbec nevím jak to řešit a ani neznám žádného odborníka, který by mi fakt dobře poradil ![]()
@Anonymní píše:
@asha jasně že nenechala
No, tak sis odpovedela, protoze rocaka by ti stejne nenaockovali…
Lidi tam litaji i s miminama…
Byla jsem tam s devítiměsíčním synem před dvěma lety, tedy bez očkován MMR a pohoda. nic nechytil. letos letíme zas, ale už má první dávku za sebou, další dostane až tak ve 3,5 letech… s dcerou jsem taky byla v Turecku když jí byl rok, takže bez tohoto očkování. já bych z toho až tak velký strach neměla…
Holky díky moc ![]()
A @Bábrdl kde jsi to zjistila, že doporučují? Já právě na netu nenašla nic
Priusnice chytis i v Česku, kvoli tomu do Egypta jazdit nemusíš.
Zrovna na hygienickej stanici nám MUDr. vysvetlovala, aky s tým maju u brancov problém, pretoze vakcíny prestavaju po 10-15 rokoch fungovat…
Ak ta to upokoji, boli sme s uplne neockovanym 15m dietatom v Egypte, to mi to Turecko pripada ako pohoda. Je ale pravda, že my sme sa nepohli z resortu, a okolo nas bola len pust, najblizsie mestecko tak 30 km…
Třeba tady http://turecko.cestovniportal.cz/…o-informace/
ale je to jen doporučené, nemyslím, že by to ritiko bylo nějak velké
Ahoj holky, mám podobný dotaz - v červenci máme v plánu letět s dcerou (v té době 21 měsíců) na Djerbu. Na očkování MMR nás doktorka zvala ve 14ti měsících, což mi přišlo strašně brzo, takže jsem odložila a měla jsem v plánu jí to dát po létě, tedy cca v září… Teď mě ale polilo horko při představě, že by něco z toho mohla chytnout tam
Co myslíte, ty z vás, které jsou informovanější - je v této lokalitě nějaké vyšší riziko? Mám ji to pro jistotu nechat dát už před dovolenou?
Budu moc ráda za vaše reakce - díky ![]()
@Aknirasa taky zvažuju dovolenou v Tunisku, dceři tou dobou bude 2,5 roku a MMR dosud naočkované nemá a očkovat ještě nebudu.
Předem se omlouvám za anonym, ale chodí sem i ségra a kdyby zjistila, že zase řeším z jejího pohledu tyhle „kraviny“ tak mě označí za… (no radši nevědět
)
Takže otázka zní: v létě se chystáme na dovolenou do Turecka a pojede s námi 15 měsíční dítě, očkování MMR bych chtěla odložit na později, ale zároveň mám strach ze spalniček
Jak byste to řešili vy? Jeli byste tam bez tohoto očkování nebo nechali dítě raději naočkovat?
Moc děkuji za reakce