Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Byla jsem, ale asi ti neodpovím, protože jsme se nehnuli z hotelu (Marti Myra). Jak dlouho to trvá do tvého hotelu si snadno najdeš na googlu, plus počítej tak půl hodiny navíc kvůli zastávkám. My jeli určitě přes hodinu, možná dýl.
Bude tam stále horko
Byli jsme v Club Marco Polo u Kemeru , přímo pod horou Tahtali. Tam jsme byli na výletě, lanovkou nahoru. Jezdíme vždy koncem září, příjemné teplo a vyhřáté moře. Z letiště to trvá skoro dvě hodiny- záleží, kolik hotelů se objíždí s lidmi. Milujem moře, takže bazény ani aquaparky nevyhledáváme. Ryb a mořských potvor bylo v rámci all inc. dost, jinam jsme nechodili jíst. Ani nic nekupujem, kromě modrého oka pro štěstí:).
@mamoch ahoj a dá se tam dojít i pěšky, nevíš, jaký je teren? není to moc prudké stoupání? šli bychom s 3 letou (případně alespon dolů)
@astoret Nene, to absolutně není schůdné, lanovkou jezdí všichni. Ke stanici lanovky nejezdí ani dolmuše, vjezd je povolen jen Taxi a minibusům / zakoupený výlet od jejich společnosti/. A od silnice, kde by bylo možno nechat auto je to k lanovce pěšky asi 5 km do kopce po silnici- to nemá smysl . Na FB Olympos Teleferik Tahtali 2365m Kemer.
@astoret Chtěla jsem napsat absolutně není schůdné s dítětem, dospělí- zdatní- by to asi dali…
@mamoch my letos konečně taky do kemeru
, chceme taky na tu horu. Takže jedině organizovaný výlet? Mysleli jsme, že bychom dojeli dolmusem, to tedy nejde? A ta lanovka, je to hrozný?, bojím se výšek
a můžete doporučit ještě nějaký výlet z oblasti kemeru? Byli jsme několikrát v sídle i alanyi, takže tam už to známe, ale tady nevíme. V delfinariu už jsme byli
V side
@renap Určitě organizovaný výlet, dolmuší to nejde, tam nejede. Nebo Taxíkem, ale to nedává smysl , nevím jak by tam na vás u lanovky čekal- nečekal. Takhle je to pohodlný, jezděj takové cca 20 místní tranzity, řidič koupí i jízdenky na lanovku / předběhne frontu
/ řekne čas odjezdu / naprosto dostačující, žádné honění/.Je tedy „umění“ vybrat den, aby nebyl vrchol hory v mracích- my jsem nic nevybírali a měli jsme štěstí, bylo jasno. Další dny jsem horu pozorovali z pláže a není to pravidlo. My byli dopoledne, jsou výlety i odpoledne.Doporučuju si zapamatovat autoznačku tranzitu, jsou všechny stejný bílý:)))a je jich pod lanovkou dost .Jinde na výletě jsme nebyli, jsme především PLAVCI:), takže furt v moři.
@mamoch @mamoch děkuji za info, tak to bude manžel rád, že nebude muset vyšlapovat
já bych to dala, ale s dítětem tedy asi ne, to by musel manžel poponášet, takže pro jeho zdraví raději lanovkou
@renap goynuk canyon, phaselis, olympos teleferik - ohňová stráň Chiméra,, Beydaglari Sahil Milli Parki, Folklorik Yoruk Parki, demre - trochu dál, zatím to mám jen vytipované, nevám jak moc je to daleko a zda se tam, dá dostat po vlastní ose, ale zaujali mě zatím tyto, já jsme hodně na cestování, jinak pak jsou prý dobré prostě výlety lodí a pozorování volně žijících delfínů, prý jich je tam dost. a jedna paní mi psala, že si koupili výlet jízdu jeepem - mohli řídit sami a jelo se do hor a do tradičních vesniček
edit: pkuis manžela zaujalo tohle
http://www.ginzatravel.com/yat-turu/10/3/5
@renap https://www.viator.com/…r/d23562-ttd tady se muzes kouknout na vylety v kemeru
@astoret Díky za tipy,ikdyž nevim,jestlijsem tu lanovku zrovna chtěla vidět ![]()
Vy si tam chcete půjčit auto a jezdit sami po těch výletech? My jsme to tak dělali v Řecku,ale tady nevim. Ta doprava je tam dost divoká a ty jejich dolmuše,to je kapitola sama pro sebe. Oni jezdí jak prasata,nedodržují pravidla,přišlo mi,že má přednost,kdo víc troubí. Ty auta jsou v šíleným stavu,stalo se i,že v zatáčce tomu upadly dveře
Zažili jsme i úraz,jdy řidič prudce zabrzdil a a dítě nějakých Němců se tam zranilo,pásy na připoutání tam samozřejmě nejsou v těch rachotinách. Je to dost o hubu tím jezdit,proto se tomu snažíme vyhnout a jezdit spíš autobusama oraganizovaně přes cestovky,nebo ty žlutý taxíky jsou normální auta,v normálním technickým stavu.Ale jsou dražší než ty dolmuše. Já si tam vždycky vzpomenu ,jak u nás by se matky zbláznily,kdyby si někdo vzal jejich dítě nepřipoutaný a bez autosedačky do auta a tam vlezou do starý rachotiny,kterou řídí bláznivý zkouřený Turek a jede s nima po Turecku jak dobytek ![]()
Takže ty dolmuše se snažíme omezit,nemam z toho dobrý pocit.
@renap Lanovky se nebojte, je to podobný jako na Ještěd, jen trochu dál, kopíruje to terén, takže žádná výška.
@renap pujcime si auto, ty dolmuse si umim predstavit, byla jsem v Kahire a masakr, ale jeste ta svobodna, to same na skutru ve Vietnamu, to byl mazec ![]()