Tympanogram C2

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1730
14.11.17 14:25

Tympano C1, potom A

Prosím měly Vaše děti bez operace mandle tympanometrii s výsledkem C1 a potom A? Zlepšilo se to někomu samo? A za jak dlouho? :think: Syn měl C1, před půl rokem C2 a ještě předtím B.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
14.11.17 15:38

Ano, zázrakem se to zlepšilo na konci prázdnin. Předtím rok a půl pořád záněty a B nebo C. Už jsme počítali s operací a najednou zázrak teď je to 5 měsíců co jsme neměli zánět, ťuk, ťuk. Pan primář ORL nám říkal, že to může být i tím, že vyrostl, tím pádem tam je více místa (v létě mu bylo pět).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
15.11.17 13:58
@aledud píše:
Ano, zázrakem se to zlepšilo na konci prázdnin. Předtím rok a půl pořád záněty a B nebo C. Už jsme počítali s operací a najednou zázrak teď je to 5 měsíců co jsme neměli zánět, ťuk, ťuk. Pan primář ORL nám říkal, že to může být i tím, že vyrostl, tím pádem tam je více místa (v létě mu bylo pět).

Super, to mám z Vás radost :srdce: :potlesk: a doufám, že my uděláme časem také samovolný pokrok k A křivkám. Také jsem slyšela, že růstem se to uvolní, ale syn má 5,5 let a hlava mu nějak asi neroste :mrgreen: i když se vytahuje :mrgreen:. Děkuji moc za reakci, tohle jsem přesně potřebovala slyšet, že by se to mohlo zlepšit samo :lol:. A jak syn slyšel a slyší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
15.11.17 15:30

Teď bych řekla, že slyší 100% - teda pokud chce, předtím se mě pořád na něco ptal „cos říkala“, ale na druhou stranu, někdy měl televizi tak potichu, že jsem si říkala, že já bych měla problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3318
27.3.18 04:12

Ahoj, prosím o radu ty co mají zkušenosti. Celou noc nespím a přemýšlím co bude nejlepší. Dcera měla na konci února zánět v obou uších, píchli jí to vyčistili. Na kontrole tympano křivka jedno ucho A druhé B. Včera jsme byli po měsíci na kontrole a obě uši B. Doktorka zkontrolovala nosní mandli, že je zvětšená (ve zprávě střední stupeň) a doporučila vytržení a odsátí tekutiny z uší, ale že můžeme ještě měsíc počkat. Zároveň dodala, že by ale neotálela, aby nedošlo k poškození sluchu. Máte někdo zkušenost, že by tekutina sama zmizela? Děsim se toho trhání mandle. Dcera nechrápe. Marodila od září 3× (2× kašel 1× zánět ucha). Od září začala chodit do školky. Ráda bych počkala, na druhou stranu nechci riskovat a kdyby to mělo mít přínos, objednám jí hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
27.3.18 23:09

Určitě počkej. Ono se to s věkem upravuje samo. A po zánětu může být tekutina v uchu i půl roku…Syn má b křivky pořád a přitom sluch má už v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
22.8.20 14:33

Obnovuji diskusi…moc by mě zajímalo jak se to u vašich dětí léčí? Krom trhání mandle, dcera dostala do nosu kortikoidovy sprej a měl by snad zabrat, ale zajímalo by mě jak se to léčí u ostatních

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
22.8.20 18:24

@marinka5 V podstatě je to běh na dlouhou trať. Pomůže vždy jen odluka od kolektivu, kdy dítě nebojuje svým imunitním systémem. Teď když se nechodilo do školy tak bez problémů i křivky. Už dříve jsem vypozorozovala, že pomáhají letní prázdniny, tak jsem myslela, že to je létem. Z nejhoršího nám pomohl Mommox kortikoidní sprej na předpis a možná i Otovent, ale prostě prázdniny nebo karanténa a je po problému a křivky v pohodě. I ušní říkala, že děti neměly žádné problémy s ušima po dobu zavřených škol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
22.8.20 19:11

@Renčula0 naší malé to právě moc nepomohlo, začátkem karantény jí zalehly uši tak, že vůbec neslyšela asi tři týdny…teď slyší už dobře, ale ty křivky ji i tak vyšly špatně…Mommox jsme dávali, teď po přestávce má Awamys nebo tak nějak, též kortikoidovy sprej…jak dlouho jste ten Mommox prosím užívali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
22.8.20 19:25

@marinka5 Ono to trvá dlouho než se ty křivky dostanou třeba z B na C a pak na A. Ten Mommox určitě celý syn využil. Pokud tělo s něčím bojuje tak ty mandle a celkově sliznice prostě otečou, tekutina tam
zůstává dlouho i ten podtlak, na to je dobrý ten Otovent. Tělo se něčemu brání, plísně, bakterie, viry… Může to být i po očkování. Důležité je, že sluch už je v pořádku. Všechny ty kortikoidy a Otoventy jsou jen podpůrné opatření, nic nezabírá úplně. Ještě jsem dávala mořskou sůl do vany, ale fakt nic není stoprocentní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10486
26.8.20 11:55

@Renčula0 můžu se ještě zeptat ohledně toho Otoventu, dnes přišel, tak to zkoušíme ale prostě ani mně ani dceři balónek nejde nafouknout 😕

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1730
26.8.20 13:18

@marinka5 Ano, jde to těžko, ale ať se aspoň snaží, to stačí, fakt. Syn se to naučil nafukovat později, nejdříve jen foukal a zkoušel. A zkuste ty balónky nafouknout nejdřív pusou ať změknou, ať jdou lépe nafouknout nosem. Ale ani když to nepůjde, ať zkouší trošku a střídá dírky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí