Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Maminky
. Rozhodla jsem se, že budu přispívat
. Zajímá mě, zda jsou mezi Vámi také ty, co přispívají a co na nadaci říkáte?
. Děkuji za reakce
![]()
Možná by to chtělo pár slov o tom, co ta pomoc obnáší… Přece jenom, neziskovek dneska existuje velké množství a člověk se v nich skoro neorientuje.
@Jura007 Je to nadace, která se zabývá pravidelnou pomocí rodinám kde dítě či rodič onemocněl rakovinou a kvůli léčbě či nemožnosti rodičů pracovat se krátí rodinný rozpočet. Hlavní propagátor je televize Nova. Upoutávky jsou teď všude. Více na www.dobryandel.cz ![]()
@Jura007 jde především o pomoc dětem, které bojují s rakovinou a vzhledem k tomu, že dítě sama mám, tak v tomhle směru nezůstanu pozadu.. myslím si, že není co řešit, když se jedná o děti. Přece jen má člověk ze sebe i dobrý pocit, že může někomu pomoci..
.
@Jura007 Příspěvky jsou dobrovolné a nemusí být pravidelné. Není ani stanovená minimální výše příspěvku, takže si myslím, že když jednou za čas pošlu někam 20 kč, tak rozhodně chudší nebudu
…
S chlapem jsme tam uz rok a po kampani tv Nova se chce zapojit i dcera(6let).
@Jura007 Člověk co nemá moc peněz může pomoct minimálně tím, že takovéto informace bude šířit dál a upozorní na možnost pomoci ikdyby v řádu desetikorun ostatní lidi…
Pro mě je velkým plus to, že přesně vím, kam peníze jdou. Že nejdou na reklamu, na nájem předražené kanceláře v centru Prahy, na divné pseudoreklamní předměty prodávané u obchodňáku atd.
Princip je tam takový, že peníze od dárců jdou na jeden účet, na konci měsíce se udělá stop a všechny peníze které tam jsou se pošlou lidem zařazeným v „programu“. Takže každý měsíc jim jde jiná částka, jednoduše podle toho, kolik se nasbíralo.
@Dice
.. přesně tak, ale pořád si myslím, že dneska každý (i nepravidelně) může nějakou korunkou přispět. Nikdy člověk neví kdy podobný osud může potkat i ho..
@Dice píše:
@Jura007 Člověk co nemá moc peněz může pomoct minimálně tím, že takovéto informace bude šířit dál a upozorní na možnost pomoci ikdyby v řádu desetikorun ostatní lidi…
@janisi přesně tak..to se mi taky moc líbí..je důležité, aby lidi byli opravdu lidi a dokázali pomoci druhým, kteří to potřebují. Když vidím ty děti, chce se mi brečet, takže jsem vůbec neváhala..
![]()
@Ballnejka píše:
@Dice.. přesně tak, ale pořád si myslím, že dneska každý (i nepravidelně) může nějakou korunkou přispět. Nikdy člověk neví kdy podobný osud může potkat i ho..
presne tak
.