Dobrý Anděl - pomáháte?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9124
5.8.16 09:22

@Dana066 koukni na stránky, ale myslím, že ne. Chodí mi do mailu každý měsíc mail a je tam vždy i nějaký „příběh“ a rozhodně ne všechny jsou nevyléčitelně nemocní… já mám nastavený trvalý příkaz. A vyhovuje mi to i v tom, že když někdo po mě chce něco na ulici, tak umím říct NE (k těm pouličním sbírkám nemám moc důvěru) s tím, že vím, že „pomáhám“
 jinde

Myslím, že se těžce definuje pojem „nevyléčitelný“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
5.8.16 09:49

@iwa83 Myslela jsem třeba typy rakoviny, na které nejsou léky, takže se dá udržovat jen stav. Jinak díky za odpověď ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.8.16 10:33

@Dana066 Ne, ač se to nezdá, tak větší procento nemocných rakovinou se vyléčí. :) A mnoha rodinám příspěvek pomůže. U Anděla si myslím můžeš vybrat i konkrétní rodinu, které Tvé příspěvky půjdou, nebo se to rozdělí a každý měsíc pošle někomu jinému ;) Jo, ale nejsou tam jen rodiny s nádorovým onemocněním, ale i děti těžce postižené a ty už se teda nevyléčí, jen jim to pomůže s rehabilitacemi atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
5.8.16 11:16

@Dana066 a těm kdo má „nevyléčitelný“ typ rakoviny se neoplatí pomáhat? nebo právě postižení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
5.8.16 11:22
@Dana066 píše:
Uvažuju o finanční podpoře v Dobrém Andělovi. Jsou tam zařazeni jen nevyléčitelně nemocní? Ráda bych spíš podporovala někoho, kdo má šanci se uzdravit.

ty ale nepodporuješ léčbu dotyčného, podporuješ rodinu, které vypadl příjem, protože živitel- živitelka onemocněli a nepracují.. takže je jedno jakou chorobu jde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
5.8.16 17:22

@CokeLady 8o 8o No, to teda nechápu, že i takové „blbosti“ zařadí. Já jsem už uvažovala, že bych chtěla přispívat jen na onkologicky nemocné a právě tak jsem zjistila, že buď přispívat konkrétní rodině, nebo to rozdělí. Je to ode mě asi hnusné, ale raději bych přispívala rodinám, které náhle omezila tahle hnusná nemoc, než na někoho, kdo je od narození postižený a nevnímá svět okolo. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
5.8.16 17:41

@Petule030 Ahoj,tuším, že si můžeš vybrat, že chceš přispívat rodině s onkologickým onemocněním, ale ono je to stejně jedno, všechny peníze se tak jak tak rozdělí stejným dílem mezi všechny
překvapuje mne, že tam může být někdo několik let i když už je takřka za vodou :nevim:
já přispívám konkrétně rodině mé kamarádky, jejíž dcera onemocněla v únoru leukémií, a přiznávám, že teprve toto mě nakoplo začít přispívat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
6.8.16 08:11

@iwa83 Zní to hnusně, ale když pošlu někomu peníze, chci vidět pokrok, zlepšení. Nemůžu si dovolit finančně někoho podporovat 20 let s tím, že se nikdy nevyléčí. Já si četla na jejich stránkách a získala jsem pocit, že se pomáhá těm pacientům. Teď mě to trochu znejistilo. Protože teoreticky: Rodina, dvě děti, matka na mateřské, otec nezaměstnaný. Jedno dítě má např. rakovinu. Jak vím, že ty peníze nedají rodiče na druhé dítě na novou bundu? Protože ta stará není dost in.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
6.8.16 10:52

@Dana066 protože já si neumím představit, že v rodině kde je rakovina se řeší zda je nějaká (nebo něco) málo in a musí se koupit nové… ale to je možná má naivní představa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
6.8.16 11:14
@Dana066 píše:
@iwa83 Zní to hnusně, ale když pošlu někomu peníze, chci vidět pokrok, zlepšení. Nemůžu si dovolit finančně někoho podporovat 20 let s tím, že se nikdy nevyléčí. Já si četla na jejich stránkách a získala jsem pocit, že se pomáhá těm pacientům. Teď mě to trochu znejistilo. Protože teoreticky: Rodina, dvě děti, matka na mateřské, otec nezaměstnaný. Jedno dítě má např. rakovinu. Jak vím, že ty peníze nedají rodiče na druhé dítě na novou bundu? Protože ta stará není dost in.

Tak to potom nemá cenu abys vůbec přispívala, to bys chtěla aby ti ta rodina skládala účty? Ty lidi třeba koupí tomu druhému novou bundu-no a co? Víš ty vubec kolik stoji léky pro tyhle nemocny děti? A že tím pádem prostě na novou pro druhé nemají peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.8.16 11:15

@Dana066 Já začala přispívat díky nemocné kamarádce, kterým Dobrý Anděl pomáhal. Věř, že většina rodin s rakovinou má úplně jiné starosti, než co si koupí na sebe nebo kam pojedou na dovolenou. Většinou se jeden z rodičů o dítě nepřetržitě stará a vypadne jeden příjem rodiny. Do toho se platí tisíce léků, zvláštní strava - pokud vůbec nemocný po chemoterapiích něco stráví a nevyzvrací všechno. Také zdravotnické pomůcky, časté cestování do nemocnic a k lékařům,… Člověk si to neumí představit, dokud to nevidí na vlastní oči. Pro většinu rodin je to šíleně finančně náročná situace a stejně si víc než peníze přejí, aby jejich dítě přežilo a uzdravilo se :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
6.8.16 12:32

@oliš Ano! Jsou to totiž moje peníze a dávám je za určitým účelem- na nemocné dítě. Ne, aby za to zdravému koupili bundu. Mají to utratit za léky, pomůcky. Je takový problém tu organizaci informovat, na co byly peníze použity a ti mi to pak pošlou mailem? Pak to trochu postrádá smysl. Nechci, aby mě velebili, ale ráda bych byla informovaná, co se s penězi stalo. Pak by nebyly takové přehmaty, že z peněz rodiče vymalují holce, která trpí hyperaktivitou pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.8.16 12:53

@Dana066 Potom ještě doporučuji vytipovat konkrétní rodinu nebo požádat Anděla, aby Ti přidělil nějakou rodinu odpovídajícím požadavkům a s tou klidně můžeš být v kontaktu, ptát se jich, co koupili za ty „dvě stovky“ měsíčně.
Na druhou stranu, pokud někdo vyhodí veškeré peníze co má za léčbu pro nemocné dítě, jak k tomu přijde třeba jejich druhé dítě, které už nemají z čeho živit?
Jak jsem psala, taky by mi vadilo, kdyby „mé“ peníze poslali jen nějakému autíkovi. Ale je strašně moc rodin, které jsou ve finanční tísni jen díky pitomé nemoci a ti jsou vděční za každý příspěvek. Ale tohle si můžeš pojistit tím výběrem rodiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.16 13:03

Já přispívám už přes dva roky.Je mi fuk jestli si za ty peníze rodiny koupí rohlíky, boty nebo léky. V součtu prostě potřebují finanční pomoc :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.16 13:04

A řešit zda podporuji někoho nevyléčitelně či vyléčitelně nemocného, je mimo rámec mého chápání…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA