Dobrý Anděl - pomáháte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
699
6.8.16 11:14
@Dana066 píše:
@iwa83 Zní to hnusně, ale když pošlu někomu peníze, chci vidět pokrok, zlepšení. Nemůžu si dovolit finančně někoho podporovat 20 let s tím, že se nikdy nevyléčí. Já si četla na jejich stránkách a získala jsem pocit, že se pomáhá těm pacientům. Teď mě to trochu znejistilo. Protože teoreticky: Rodina, dvě děti, matka na mateřské, otec nezaměstnaný. Jedno dítě má např. rakovinu. Jak vím, že ty peníze nedají rodiče na druhé dítě na novou bundu? Protože ta stará není dost in.

Tak to potom nemá cenu abys vůbec přispívala, to bys chtěla aby ti ta rodina skládala účty? Ty lidi třeba koupí tomu druhému novou bundu-no a co? Víš ty vubec kolik stoji léky pro tyhle nemocny děti? A že tím pádem prostě na novou pro druhé nemají peníze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.8.16 11:15

@Dana066 Já začala přispívat díky nemocné kamarádce, kterým Dobrý Anděl pomáhal. Věř, že většina rodin s rakovinou má úplně jiné starosti, než co si koupí na sebe nebo kam pojedou na dovolenou. Většinou se jeden z rodičů o dítě nepřetržitě stará a vypadne jeden příjem rodiny. Do toho se platí tisíce léků, zvláštní strava - pokud vůbec nemocný po chemoterapiích něco stráví a nevyzvrací všechno. Také zdravotnické pomůcky, časté cestování do nemocnic a k lékařům,… Člověk si to neumí představit, dokud to nevidí na vlastní oči. Pro většinu rodin je to šíleně finančně náročná situace a stejně si víc než peníze přejí, aby jejich dítě přežilo a uzdravilo se :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
6.8.16 12:32

@oliš Ano! Jsou to totiž moje peníze a dávám je za určitým účelem- na nemocné dítě. Ne, aby za to zdravému koupili bundu. Mají to utratit za léky, pomůcky. Je takový problém tu organizaci informovat, na co byly peníze použity a ti mi to pak pošlou mailem? Pak to trochu postrádá smysl. Nechci, aby mě velebili, ale ráda bych byla informovaná, co se s penězi stalo. Pak by nebyly takové přehmaty, že z peněz rodiče vymalují holce, která trpí hyperaktivitou pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.8.16 12:53

@Dana066 Potom ještě doporučuji vytipovat konkrétní rodinu nebo požádat Anděla, aby Ti přidělil nějakou rodinu odpovídajícím požadavkům a s tou klidně můžeš být v kontaktu, ptát se jich, co koupili za ty „dvě stovky“ měsíčně.
Na druhou stranu, pokud někdo vyhodí veškeré peníze co má za léčbu pro nemocné dítě, jak k tomu přijde třeba jejich druhé dítě, které už nemají z čeho živit?
Jak jsem psala, taky by mi vadilo, kdyby „mé“ peníze poslali jen nějakému autíkovi. Ale je strašně moc rodin, které jsou ve finanční tísni jen díky pitomé nemoci a ti jsou vděční za každý příspěvek. Ale tohle si můžeš pojistit tím výběrem rodiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.16 13:03

Já přispívám už přes dva roky.Je mi fuk jestli si za ty peníze rodiny koupí rohlíky, boty nebo léky. V součtu prostě potřebují finanční pomoc :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.16 13:04

A řešit zda podporuji někoho nevyléčitelně či vyléčitelně nemocného, je mimo rámec mého chápání…

• Citovat
  • Upravit
9880
6.8.16 13:10

NO taky mi to přijde ujete řešit, co si kdo za to koupí.. takové rodiny mají problémy všude, jak v ve finanční oblasti, tak vztahové, tak že rodiče jsou vyčerpaní..
Všechno je plus pro rodinu.. I kdaby si za peníze udělali výlet s dítětem, tak to ocením, ty příspěvky jsou pro ulehčení rodiny celkově při nemoci..
Jako já se pohybovala mezi onkg. dětmi víc jak rok a neni nic lepšího jak vidět rozzářené oči ze zážitku, nové hračky, nebo jen tak, že můžou jít ven..
A jestli je někdo vylečitelný.. no takto.. zažila jsem, že zemřely dvě děti, které na tom až tak špatně nebyly- prognoza, ale chytly infektci.. takže to nejde napsat, kdo jo a kdo ne..
My si plánuje donést na ong. hračky, potřebují do herny..prostě udělat radost všem ne vybírat..

Příspěvek upraven 06.08.16 v 13:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
191
6.8.16 13:11
@Dana066 píše:
@oliš Ano! Jsou to totiž moje peníze a dávám je za určitým účelem- na nemocné dítě. Ne, aby za to zdravému koupili bundu. Mají to utratit za léky, pomůcky. Je takový problém tu organizaci informovat, na co byly peníze použity a ti mi to pak pošlou mailem? Pak to trochu postrádá smysl. Nechci, aby mě velebili, ale ráda bych byla informovaná, co se s penězi stalo. Pak by nebyly takové přehmaty, že z peněz rodiče vymalují holce, která trpí hyperaktivitou pokoj.

Tak dobre, oni za tvoje penize koupi leky a za penize, ktery tim usetrili koupi bundu. Vzdyt to prece vyjde uplne nastejno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1170
6.8.16 15:20

@Petule030 Ono jde asi o to, že bych dala třeba 500 měsíčně nebo i víc. Nebyla by to malá částka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
6.8.16 16:49
@Dana066 píše:
@Petule030 Ono jde asi o to, že bych dala třeba 500 měsíčně nebo i víc. Nebyla by to malá částka.

prosím jestli chceš pomoct, pomoz, bude to jistě záslužné, ale zkus se na ty rodiny podívat jako na celek… představ si situaci - máma, táta a dvě děti 2 a 5 let… táta onemocní leukemií = jeho příjem vypadne vše je na mámě co je na MD s tím dvouletým… opravdu není jedno jestli za tvých 500,– se koupí boty pro tátu nebo pro jedno z dětí? Ta rodina potřebuje pomoc jako celek..jako systém…

Příspěvek upraven 06.08.16 v 17:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
6.8.16 17:10

@jdukolem naprostý souhlas. Prostě to tá rodina jako celek upotřebí. A vytěšené dítko určitě psychicky „podpoří“ i toho nemocného otce - víc než nějaké vitamíny v tabletkách…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.8.16 22:58

@jdukolem Hezky napsané :kytka:

@Dana066 Pokud nad tím pořád uvažuješ a potřebuješ, aby Tě někdo přemlouval, tak nepřispívej. Pokud chceš pomoci rodinám v nouzi, tak pomáhej a nepřemýšlej, za CO utratí „tvé“ peníze. Částka není povinná, nikdo nemusí přispívat pravidelně. Je to dobrý skutek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
7.8.16 18:45
@Dana066 píše:
@oliš Ano! Jsou to totiž moje peníze a dávám je za určitým účelem- na nemocné dítě. Ne, aby za to zdravému koupili bundu. Mají to utratit za léky, pomůcky. Je takový problém tu organizaci informovat, na co byly peníze použity a ti mi to pak pošlou mailem? Pak to trochu postrádá smysl. Nechci, aby mě velebili, ale ráda bych byla informovaná, co se s penězi stalo. Pak by nebyly takové přehmaty, že z peněz rodiče vymalují holce, která trpí hyperaktivitou pokoj.

Ta organizace je financována z peněz jiné firmy aby všechny peníze beze zbytku mohly jit k rodinám, pokud budou zaměstnávat další lidi aby nedělali nic jiného než sháněli kopie učtenek za to či ono a rozesílali maily dárcum, potom zase, ale nepujdou všechny peníze nemocným…
Jak sem již psala, pokud máš s tímhle problém-nedávej nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.8.16 19:19
@CokeLady píše:
To, kdo je ta občas zařazený mě pěkně zaráží… :-/ Jedna moje kolegyně má holčičku s tím samým a ona naopak na dobrého anděla přispívá, někdo si nechá přispívat… Je to o lidech…

Kopíruju, komu v posledních měsících připadly „mé“ peníze:

1. Malá E**** trpí od narození kombinovaným postižením, z nichž nejvýraznějčí je Aspergerův syndrom (porucha autistického spektra), který je spojen s hyperaktivitou, velkou impulzivitou a dalšími problémy, včetně poruchy zraku (nosí brýle s velkými dioptriemi). Příspěvek od Dobrých andělů by paní Zdeňka ráda využila zejména na nákup zdravotní obuvi pro ******* a pomůcek pro rozvoj jemné motoriky. Společně by také rády chodily plavat.
  1. nebudu celé kopírovat, ale dospívající holka má již několik let zaléčenou cystickou fibrozu, ale v dobrém andělovi se drží stále, takže už si šetří na pobyt u moře, pokojíček atd :roll:
Škoda, že nejsou přísnější v tom, komu příspěvek náleží. Zařadí skoro každého, koho doporučí nějaká soc. pracovnice nebo si vyběhá nějaké zprávy od Dr… Asi je to o žaludku být tam opravdu s onkologickými dětmi na hranici života, s mámama s rakovinami prsu, co potřebjí přežít pro svoje děti a na druhé straně někdo, kdo má doma Aspíka jim není blbý brát stejně vysokej příspěvek…

nákup bot a plavání pro autistu je devalvace potřeb potřebných v rámci DA. To je pro mě nadstandard, nepotřebný. Na toto bych nepřispěla. Smysluplné vidím podpořit hraniční životní situace spojené s onkologickými diagnozami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
8.8.16 13:50

Také přispívám, z mého pohledu docela vysokou částkou (v žádném případě té částky ale nelituji, nechci aby to tak vyznělo). Ráda si přečtu o tom, komu můj příspěvek ten měsíc šel. A jak tu někdo psal - že by chtěl aby to šlo na léčbu právě toho nemocného dítěte. Zkuste se na to podívat i z druhé strany - rodina má i zdravé dítě, které je často právě díky nemoci svého sourozence naprosto vyloučeno z okolí, kamarádů, nikam nemůže. Takže pokud by mu z „mých“ peněz zaplatili výlet, přispěli na dovolenou u moře se sousedovic děckama, budu moc ráda. Zažila jsem to ve své rodině, nevlastní bratr byl fyzicky i mentálně postižený. Nové oblečení - neznala jsem, podědila jsem po bratrovi. Vše se podřizovalo jemu a jeho potřebám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí