Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
6-ti leté dceři se na obličeji udělala červená tečka pod kterou jsou patrné popraskané žilky. Má to už nějaký ten měsíc, teď se mi to zdá více patrné (cca 0,5 cm flek) tak jsem začla hledat nějaké informace a také ji objednala na kožní. Ale chtěla bych se zeptat i tady zda se s tím dá něco dělat. U dospělých se to řeší laserem, no jsem si jistá, že bych na to dceru nedostala. Mám strach, aby se jí to nějak moc nerozlezlo. Začala jsem jí davát vitamín C a koupím ještě pohankový čaj. Je nějaká šance, že by to samo zmizelo? Máte s tím zkušenosti u dětí? Existuje nějaká mastička?
Příspěvek upraven 13.05.13 v 13:54
A jak moc je to vidět? neumím si to představit. mne popraskaly zilky cca před šesti lety.mam na tváři takovej flicek. někdy je vidět min, někdy víc. ale normálně si toho lidi nevsimou.nebo to ma rudy, spíš jako znaménko, nebo hemangiom?
@euryanta je to z dálky takový červený kulatý flíček, při pohledu z blízka je to červená tečka a kolem takové ty červené metličky. Je to dost viditelné.
Příspěvek upraven 13.05.13 v 13:57
@Enoulik mám holčinu 9týdnů a taky se jí to udělalo jako na potvoru na obličeji - je to viditělný flíček ale nehyzdí. Dr. říkala že by to do 3 let snad mělo zmizet, jinak ten laser…takže nevim no ![]()
@Cayse a není to ten hemangiom? našemu jindriskovi se to udělalo před 14 dny na tvaricce.
je to červený flicek o průměru cca půl centimetru.
Příspěvek upraven 13.05.13 v 14:47
@euryanta to nevím, zajdu zítra k dětské a co s tím u vašeho chlapečka děláte?
Nic, jdeme zítra taky k dětské. ale co vím, tak se to jen pozoruje a čeka. pak lazer
@Enoulik dam vědět. ale ve vašem případě bych z toho nebyla tak špatná. dcera uz je velká, tak se s tím dá dělat ledacos. u mimina je to horší. přikládám fotku.
To je úplně něco jinýho. to je spíš jak nějakej štípanec, ne?
@euryanta to určitě ne, má to už přes dva měsíce a teď je to víc červené a větší, dřív to mívala světlejší. Při bližším pohledu jsou patrné žilky, takový ten pavouček
Tak mudra potvrdila toho pavoučka a prej jedině laser nebo kosmetička říkala že nějaká elektrická jehla, že se to může dál zvětšovat, krémy bohužel nepomůžou žádné ![]()
@Enoulik jej, tak to my máme taky - na obličeji a taky se to zvětšuje..