Spalničky, spála atd.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
12.5.13 20:10

PROSIM O RADU...SPALNIČKY, SPÁLA ATD...

Vím že je tu už více debat na toto téma, ale chtěla jsem napsat svůj konkrétní problém…minulou středu můj 5 mesíční chlapeček začal kašlat a spustila se mu hrozná rýma, ve čtvrtek mél horečku 38,3, a asi zánět spojivek, měl červené očka, strašně mu slzela a tekl mu z nich „hnis“, tak jsem sním v pátek šla k dr…ta mi dala stoptussin a kapky na oči, na večer diazepan a napsala mi antibiotika s tím, že mu je mám nasadit, pokud bude mít do soboty horečky…ty mu ale hned ustoupily a oči se mu taky hned zlepšily. Do neděle mi moc nejedl, ale od pondělka dostal zase chuť…tak mu zůstala jen rýma a kašel. Mě se někdy v té době udělal na zádech „štípanec“, ale nevěnovala jsem tomu pozornost. Ale postupně se mi jich udělalo více, když jsem si je rozškrábala (jako malé dítě), tak vypadají jako typické komáří kousnutí…nemám jich moc, na každé ruce i na zádech asi po 6 a u krku 3…ale četla jsem na internetu že to, co měl můj malý jsou příznaky spalniček nebo spály…očkovaný na to ještě není a já je neproělala, měla jsem jen neštovice. Četla jsem, že tyto nemoci se u nás moc nevyskytují. Perlička je v tom, že jsem v úterý odletěla do Irska do Dublinu, kde žiji. Ve čtvrtek jsem šla s malým k irské doktorce, ale ta mi řekla, že ty „štípance“ vypadají jako alergie (nikdy jsem žádnou neměla), dala mi na to nějaký prášek, malého ani pořádně neprohlédla, a řekla mi, že kdyby byl nemocný ještě za týden, že mám přijít. Na malém žádné „extra“ vyrážky nepozoruji, podle mě, když už nějaké objevím třeba na krku, jsou to potničky nebo u pusinky, ale to má podle mě třeba z toho jak slinta…a hned zase zmizí. Mohly byste mi prosím říci, pokud máte zkušenosti s těmito nemocemi u dětí, jak a kdy se u nich objevila vyrážka…jak moc se u toho dítě osype, a co si o tom, co jsem napsala myslíte? asi DOUFÁM, že jenom stresuji, jsem i nešťastná z toho, že je malý pořád nemocný a kašel a rýma se nelepší, i když je to už 12 dnů. Dnes jsem pro jistotu vysadila ten stoptussin…díky moc za rady. Jinak ty moje štípance nepřibývají, a když si je už neškrábu, tak se zmenšují…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
12.5.13 20:36

Pro dospělého jsou to docela závažné nemoci, takže pokud nemáš ani teplotu, moc se mi to nezdá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
12.5.13 20:42

No to fakt nebude, ani spála, ani spalničky to vypadá úplně jinak, však zagůgli popis i obrázky.
Kapeš něco do nosu? Jaký má kašel, suchý nebo produktivní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
12.5.13 20:57

Mam nasivin, ale spíš odsávám odsávačkou přes vysavač…a kašel má vlhký, ale moc mu nejde vykašlávání, to spíš když si pčikne tak z něj něco málo vyletí…mě by to původně ani nenapadlo, ale jak jsem četla co většinou předchází těm nemocem, přesně to sedělo na malého, i ten zánět spojivek…já sama mám jen rýmu…nevím, můžete mi poradit když tak něco efektivnějšího jak na rýmu tak kašel? ale nemám moc prostředků, jak se třeba dostat k lékům z česká, tím že jsem teď v irsku, i poštou by to asi trvalo tak týden…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
12.5.13 21:06

@keniska89 spoustu leku koupis na Ebay ci Amazonu, treba Sinupret je dobry na odhleneni. S tou spalou jinak neporadim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
12.5.13 22:48

Spalničky neporadím, ale spála se dá poznat také podle jazyku. Ten je výrazně malinově červený (nedá se to s ničím splést), prostě jako kdybys před chvilkou spolkla hrst malin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
12.5.13 22:52

@Špageta Jako obecne mas pravdu, ale moje deti mely spalu vloni. Kluk malinovy jazyk mel, dcera ne (kluk to mel prvni, holka to chytla od nej). Te se akorat behem par dnu v puse vysypaly afty (plus teda dalsi priznaky, ale malinovy jazyk ne).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
12.5.13 22:59

@teredes aha, tak to jsem netušila… já popisovala jak to bylo u nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3760
13.5.13 11:41

Abych pravdu řekla, tak mě trochu běhá mráz po zádech z té irské doktorky :roll:, jak píšeš, že vám „dala jen nějaký prášek a malého ani pořádně neprohlédla“. Ještěže žiju v Čechách a opravdu nedám dopustit na pořádnou českou dětskou doktorku, která se snaží nic neopomenout…To je ale mimo téma.

Já osobně bych už štípance nijak neřešila, ale snažila se malému pořádně vyléčit tu rýmu a kašel - máte tam i ORL?? Můžeš se tam objednat?? Doktorka malého ani neposlechla?? K doktorce jsme chodili hlavně na poslech, když byli kluci mimina a kašlali - klidně obden a řekla nám, jak se to vyvíjí nebo co tam slyší.

Obecně u rýmy u mimin je nejdůležitější odsávání (neumějí ještě vůbec smrkat). Měla jsem odsávačku na vysavač - výborná věc. Ale pozor - to se nesmí nikdy „na sucho“, vždy je potřeba předtím pořádně prostříknout nosík Stérimarem (má největší „došplích“), chvilku počkat a pak odsát - to jsem koukala, co z toho nosíku letělo. A pokud to pořádně nešlo ven, začal kašlat.

Jinak ohledně spály - jak píšou ostatní - dá se poznat podle toho jazyku jak „malina“ a podle mě by mu přetrvávaly horečky.

Nejdůležitější je mít dobrou doktorku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí