Hladina červených krvinek

Anonymní
11.5.13 22:25

Hladina červených krvinek.

Ahojte maminy,
naše Mudr. nechala dcerce dělat krevní obraz a vyšly jí hraniční hodnoty červených krvinek. Nevím jestli vyšší nebo nižší. Prý se to u dětí stává(jsou jí 3 roky).Už to má po druhé. Tento týden jdeme na kontrolní odběr. Nemáte s tím někdo zkušenost? A nevíte co by to mohlo znamenat? díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
11.5.13 22:27

Nooo, jak máme vědět, co by to mohlo být, když nevíme, zda je na spodní hranici nebo na horní? :mrgreen:

Na spodní hranici je klasika nedostatek železa. Ten se dá dorovnat různě, červené maso, zelená listová zelenina, žloutek z vajíčka, potravinové doplňky, prý hodně dobré výsledky jsou při konzumaci řepy nebo šťávy z ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
11.5.13 22:33

Malá měla sníženou hranici červených krvinek, dostala aktiferin a cpu do ní potraviny s vyšším obsahem železa po 2 měsících se to upravilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.13 22:33

Kdybych věděla, tak řeknu. :,(
A kdyby měla vyšší? A je možné že se to stává? díky

• Citovat
  • Upravit
11.5.13 22:36

Potraviny většinou na nedostatek vůbec nepomáhají. Léková forma je ideální!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
11.5.13 22:42
@emiliasofi píše:
Potraviny většinou na nedostatek vůbec nepomáhají. Léková forma je ideální!

až na to, že po ní může být zácpa jak bejk :zed: tu řepu si tu někdo chválil, že to pomohlo a nebyla z toho zácpa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.5.13 22:43

Pokud se bere aktiferin během jídla zácpa není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
11.5.13 22:57

Já měla po železe v těhotenství spíš průjem :mrgreen:.
Spíš se dá předpokládat, že to byla dolní hranice normy, takže nejpravděpodobněji méně železa, jak píší ostatní (děti v tomto věku dost prudí s jídlem, nechtějí maso, zeleninu…). Vyšší hodnota by byla nejspíš při dehydrataci, nebo pak u speciálních chorob červených krvinek, ale to by doktorka řekla a řešila jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
11.5.13 23:00

@emiliasofi a zkoušela jsi to na sobě? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elessar
11.5.13 23:16

Mně doktor řekl, že mám stejně vysokej počet červenejch krvinek jako chlapi, takže vyšší hodnota asi nic neznamená :D problém bude s tou nižší..

• Citovat
  • Upravit
11.5.13 23:17
@kamiŠ píše:
@emiliasofi a zkoušela jsi to na sobě? :mrgreen:

ano, celý život jsem hodně anemická, nyní mám téměř smrtelné hodnoty. Takže se železem mám velice letité zkušenosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
12.5.13 00:44

Moje mala má vyšší hodnotu a doktorka řekla že při neemoci a po nemoci to byt muže (měla zánět středního ucha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.13 08:05

Malá zrovna nebyla nemocná, brala ji krev kvůli alergii.Ted to má podruhé. Uvidíme jak to dopadne tenhle týden. Děkuji všem

• Citovat
  • Upravit
24016
12.5.13 11:46
@emiliasofi píše:
ano, celý život jsem hodně anemická, nyní mám téměř smrtelné hodnoty. Takže se železem mám velice letité zkušenosti…

Tak když to máš až tak šílený, tak ti nic jiného než léky nezbývá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.5.13 22:22

Nejlepší hodnoty jsem paradoxně měla když jsem byla vegoškou. Ony ty mořské řasy dělají hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí