Žaludeční problémy u téměř 8m

11592
10.5.13 12:10

Žaludeční problémy u téměř 8m

Ahoj, syn v pondělí několikrát zvracel (asi viróza), po konzultaci s dětskou jsme zahájili dietu- slabý černý čaj s cukrem, piškoty, rohlík, mrkvová polévka. Ve středu ráno jsem mu už dala UM, na které je zvyklý, a opět ho z něj natáhlo, ale naštěstí neblinkal. Opět dieta, včera už masozelenina, dneska ráno jsem dala poprvé rýžovou kaši z mléka- 120ml s tím, že zbylých 80 může dopít- kaši snědl, ale u mléka ho se jen otřepal a nepil. Ke svačince měl jablíčkovo banánovou přesnídávku. Problém je ten, že se mu pořád brká. Taky častěji kaká. Jen po troškách. Volala jsem k doktorce- asi tam není. Příjde mi to už dlouho. Co byste mi poradily? Máte s tím zkušenosti? Jinak je vcelku v pohodě, hraje si. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9066
10.5.13 12:40

Mne MUDra doporucila vysadit uplne laktozu na minimalne 2 tydny - tak jsem UM nahradila bezlaktozovym Nutrilon Low Lactose a kasi delam z nej pridanim ryzove krupicky ;) My to tedy meli na prujmy a boleni bricha, ale to je podobne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
10.5.13 12:52

No jemu nutrilon nedelala dobre a pije babylove. A to nedelaji bez laktozy. Koupila jsem mu ryzove mleko, ale to nechtel. A pred tim low lactose jsi pouzivala nutrilon nebo jine mleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
10.5.13 13:01

Jinak je na Sunaru, tenhle specielni Nutrilon mela jen pri te nemoci, jina znacka tohohle dietniho mlika neni. A fakt to bylo znat, pouze pri omezeni UM a kasi, i kdyz jsme davali mrkev, ryzi, probiotika a buhvico jeste, tak porad zelena voda a boleni, a po uplnem vysazeni laktozy jako kdyz utne ;)
Dceri bylo v tu dobu 5 mesicu, tak jsem UM nejak resit musela, byla hlavne na mlice. Pokud se Ti podari vysadit laktozu bez nutnosti specielniho mlika, tak zkuste byt jen na zelenince, ovoci a cajiku (u moji male to vzhledem k veku neslo) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
10.5.13 13:23

Dá se to vysadit, ale to jí fakt jen tu mrkev, brambory, kousíček kuřecího, banány, teď jablko, měl to i včera na večeři. Problém je v pití, je to boj do něj něco dostat a přeci jen s UM to je jednodušší. Samotnou vodu nechce, neoslazený čaj nechce, oslazený taky nechce. Asi ještě zavolám na pohotovost, co mi poradí tam, už jsem z toho zoufalá, on normálně s prominutím žere a teď, kdybych mu snad nedala ani najíst, tak si toho nevšimne. Už dost zhubnul( tipuju kolem půl kg)- naštěstí má z čeho brát, ale děsí mě jak se mu jen zvětšují oči(jak hubne) a má je takové zasklené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
10.5.13 14:23

Ja jsem pri zaludecnich problemech nedavala mliko cca 10 dni…radeji jsem nechtela riskovat…dala jsem ho totiz asi 3 den, co vypadal Ok, ale slo to ven. Po tech dalsich 10 dnech to bylo fajn. Z mlecnych vyrobku jsem pomali asi po 5 dnech zkousila jogurty apod. a udrezli se :-)) Rekla bych, ze zkusenosti s malym, ze u miminek to trva mnohem dyl, nez se vse da dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
10.5.13 14:27

S tim nejezenim, to je normalni, nas prcek taky tyden skoro nic nejedl…ale pak to vsechno dohnal, az jsem koukala, co se do nej vleze, no vydrzelo mu to tyden a pak presel na normalni stravovaci navyk :-) Piti mu urcite nabizej a kontroluj plinky, ale pokud ji i ovoce, polivky apod. tak si myslim, ze tekutin bude mit dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11592
10.5.13 14:33

Ok, tak vysadím to mléko. Včera ho měl 2×30ml- v bramborové kaši, to byl v pohodě. Dneska ráno už měl rýžovou ze 120ml a to už asi bylo moc. Akorát nevím, co mu mám dávat, je to šílený skok, mléko měl na snídani, odpoledne jogurt, večer mléčná kaše, pil v noci i flašku UM, teď nic. Pozitivum je, že jsme odbourali noční krmení, zrovna jsme na tom začali pracovat a on onemocněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucie46
10.5.13 15:32

Ahoj pokracovala bych v diete a pokud je to mlikar tak zkus Beba AL 110 je bezlaktozova, kdyz rikas, ze Nutrilon nesnese… opravdu to chce cas aspon tech 10 dni bez ml. vyrobku… kdyz si dala driv tak se zaludek zase podrazdil…

• Citovat
  • Upravit
172
10.5.13 15:39

Ja pak hodne delala zeleninove polivky…ty pak rozmixovala na pyre…kureci vyvar s ryzi nebo nudlickami s masickem (je ne moc mastny)…zase neni treba vymyslet specialni menu…hlavne kdyz bude papat a mit vitaminy a dostatek tekutin :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí