Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máme s mužem dilema, jestli jít a malým k Dr-už od neděle je unavený, občas teplota, do úterka byl ve školce, učitelka říkala, že je unavený, pokašlává.
Po odpo spánku teplotu neměl, ale pokašlával, nechtěl vstávat.
V práci jsem v úterý oznámila stav, aby počítali s OČR.
Ale nevím, jestli jít, nebo ne.
Kdyz je to od nedele, asi bych sla, kdyz je stale unaveny, muze mit kdejakou vyrozu nebo chripku…Dr prohlidne a rekne vice. Hlavne mu predepise neco co mu pomuze..
Radsi k lekari jdi.
Já bych taky šla, když už je to čtvrtý den a stejné doma i ve školce.
Nojo, já mám pořád pocit, že když nemá člověk teplotu, že vypadá jak simulańt
![]()
Ja bych asi nesla a vyckavala…ja chodim teda tak ctvrty den, ale vetsinou hodne kasle, takze ho necham poslechnout, jestli to nema na pruduskach. Teplotu taky nemiva. Ale jestli jen pokaslava ![]()
Jako nejaka viroza je to urcite.
uvidis zitra.
To je takový problém dojít s malým k doktorovi? Podívá se na něj a uvidíte co vám řekne proč hned simulant? ![]()
Už bych tam byla lepší zbytečně než si potom něco vyčítat.
@marggitka píše:
To je takový problém dojít s malým k doktorovi? Podívá se na něj a uvidíte co vám řekne proč hned simulant?
Už bych tam byla lepší zbytečně než si potom něco vyčítat.
nejde o to, jestli je to problém, nejsem si jistá, to je to.
Já celý život nemoci přecházím, a když už jdu k Dr, tak to se plazím po zemi.
Ale u prcka je to jiné, je to jo, nebo ne.
Radši jit, za to. člověk nic nedá..proč by ve školce simuloval únavu?
Tedˇ jsou hodně virozy. Nemusí mít teplotu, ale je oslabený. Ber, že je to dítě, NE DOSPĚLÝ. Oni tolik nezvládnou. Netrap ho. Dej mu odpočinek, atˇse vyleží a nabere sílu…
@momi33 ja ti rozumim, jsem stejna, i u deti rozmejslim…ze za to nic nedam. No nekdy dost riskuju, ze se v cekarne nakazi jeste necim horsim. Uplne nejlepsi jsou na toto pohotovosti.
mas jeste dva dny, jestli muzes jit i v patek, tak bych zitra pozorovala a jestli nedojde ke zlepseni, tak bych asi sla.
@berry4 ale ona nepise, ze ho chce dat do skolky, doma bych zustala v kazdem pripade a nasadila klidovy rezim.
@suik ale chodí do práce. Tudíž aby dostala volno, jak píše - OČR. Tudíž za mě - jít k doktorovi a nechat kluka doma si odpočnout ![]()
Ja bych asi pockala jak pise @suik. Nasadila bych vitaminky, klidecek a hlavne nechodit na slunicko(pokud by jste nahodou vyrazili ven). At je co nejrychleji dobre
Jo napada me jeste…kdyz se mi nechce k dr. kvuli infekcim v cekarne tak konzultuju po telefonu, treba ti rekne, ze virozy radi…atd. nebo si te pozve.
@momi33 u sebe to neřeším někdy jdu někdy ne.Ale pro jistotu tam sním zajdi jděte před koncem ordinační doby to už by tam mohlo být prázdno.
Před 14 dny začínal synovi kašel měli jsme cestu okolo a byl to zánět horních cest dýchacích tak 14 dní nechodil do školky. Tím tě nechci strašit.
Nebo to může být jen únava z počasí.