Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, Dceři se minulé pondělí objevili červenohnědofialové tečky na tvářích ( žádné velké množství ) Toto pondělí jsem zašla k dr. a že jsou to prý petechie. Příčinu nevím přesně, prý se asi přeležela, možná sluníčko, nevím. Nemoc žádnou neprodělala. Druhý den jsme donesli moč a ta je v pořádku. Máme hlídat a kdyby se to vyskytlo i jinde tak na krev. Dnes jsem si ráno přečetla co to vlastně je a jsem s toho akorát na nervy. Večer jsem ji našla pár teček i na ruce ( mám pocit že už je vidím všude) tak zítra zajdeme na tu krev pro jistotu. Nemáte podobné zkušenosti s Petechiemy? Jsem s toho akorát na nervy ![]()
Mi stačí trochu větší zátěž (tlak) na kůží a hned se mi v tom místě taky vyhodí. Nemusí to být nic, ale na krev zajdi, aspoň pro klid duše, ve větším množství se můžou tvořit třeba při nedostatku krevních destiček. držím palce.
@alien21 Ne právě že ne. A zase si říkám že kdyby to bylo třeba jen s toho otlačení, přeležení tak už by to začalo mizet ale ona to má už od minulého pondělí a zatím to nemizí. Na té ruce jsem objevila teček pár tak nevím jestli to tam měla před tím nebo ne.. kdybych ji dnes pořádně neprohlídla tak si toho ani nevšimnu.
Ahoj, malému se objevila vždy jen jedna, nejdřív nad okem, pak jakoby na spánku a před 14 dny onemocněl, tak jsem se hned na prohlídce dr na to zeptala a prej to nic není, že má jen citlivější kůži
A taky trvá hodně dlouho, než mu to zmizí, určitě víc než týden. Tak to bude urcitě v poho, ale ta krev nic nezkazí a aspoň budeš klidná ![]()
@mamartina píše:
@tasa nene žádná zácpa
příčin může být více, tak zajdi na tu krev, pro jistotu.
Zakladatelko chápu, že ti asi psychicky není nejlíp, je mi jasný, co se ti všechno honí hlavou
Já to mám taky tak, stačí jedna petechie, modřina a už mám hlavu plnou všelijakých scénářů…
Je fakt, že můj mladší vztekloun a uřvánek si petechie už několikrát vyřvala-měla je v okolí očí, na víčkách a je fakt, že mizely dost dlouho…
Ale tu krev zkontrolovat není na škodu-hlavně dej vědět, jak jste dopadly…bude to dobré uvidíš ![]()
Ještě jsem chtěla-jinak je dcerka v pořádku, chová se jako obvykle?
@Ditta77 Ano chová se úplně stejně. Děkuju, určitě dám vědět.
Tak jsme byli na krvi a výsledky budou zítra, tak pak písnu jak to dopadlo.
@Ditta77 Hroznej řev. Ona teď celkově nesnáší cizí lidi a natož když na ní šahají, takže začala řvát už preventivně. Naštěstí se povedlo hned tak to bylo rychlý.
Tak hlavně, že to bylo rychlý
Ono, který dítko zvlášť v tomhle věku má rádo doktory
Moje mladší taky preventivně brečela už v čekárně při každé návštěvě u doktora…
Tak zítra tady
![]()