Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nechci strašit ale kamarádky dcera měla petechie, pak jí tekla krev z osu a skončily na JIP, něco s krví, málo krevních destiček nebo tak něco, byla v přímým ohrožení života prý se pak může krvácet do orchánů, kloubů prostě se může vykrvácet, dostávala kapačky a nesměla se hýbat což šlo těžko je jí rok a půl, prý se to i rádo vrací, na krev bych šla každopádně aby se toto vyloučilo, přeji ať to nic není, jo a měla to po neštovicích!!
Sláááááááááva- s ničím jiným jsem ani nepočítala ![]()
Tak můžeš klidně spát ![]()
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Naše malá si taky vyřvala petechie. Chtěla bych se zeptat, jestli zmizí a za jak dlouho. Díky
Také by mě zajimapokdy zmizí. Jestli blednou nebo z ničeho nic. Já jsem si dnes všimla čehosi na ruce. Taková fialová tečka. Měla jsem cestu k doktorce. Protože minule se mu to udělalo na bříšku ale do dvou dnů to bylo pryč… A ta mi řekla, že z jedné tečky by si hlavu nedělala, že to nic není. No, jenže mě blba nenapadlo se zeptat jestli to je petechie nebo ne. Osobně jsem myslela, že i když by byla jedna měl by být odběr krve…foťák mi to moc nechtěl vzít. Je to takové trochu sytější
@vverru Asi jo jinak budu případ pro Chocholouška, já právě petechie nepoznam, takže mě zajímalo co to je. Dekuji.