Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím maminky,
mám dotaz, mám 5ti měsíčního klučinu, je na nutrilonu comfort a už 3 týdny baští příkrmy a zatím žádný problém. Dnes ráno když se vzbudil tak měl průjem s hlenem a žilkama krve, lehce zvýšenou teplotu na 37 a nechce moc pít, normálně vypije 180-210ml, teď jsem ráda když do něj dostanu pulku… Kadí skoro co pul hodiny, ted už skoto ani to ne, spis vodnatej prujem, bez hlenu ale žilky krve má stále… Ale jinak se nechová že by mu něco bylo, neni uplakanej, směje se, povídá si… Vubec nevím co s ním, počkat jestli to přejde, nebo s ním pro jistotu někam jet?? předem děkuju za radu…
@Snoopy87 stejný problém jsme měli nedávno. Hlen a žilky krve. Byli jsme u dr. a ta mi řekla, že je to naprosto normální - můžou si při tlačení trošku naprasknout zadeček nebo nějakou žilku. Prý by to bylo horší kdyby k tomu byla vysoká teplota. Nás to cca za týden přešlo.
Ja bych tedy jela na pohotovost, takhle male dite se dehydruje ani nevis jak. Nas ve trech letech prujmoval a zvracel intenzivne pul dne a byl dehydrovanej a detska dr mu okamzite volala rychlou.
Jeď s ním radši hned. ztrácí vodu, nedostatečně to nahrazuje prijmem a k tomu ta krev… necekala bych. může se to zhoršit, prestane i močit kvůli ztrátě vody a popř bude mít zhorsene vědomí, horečka vystoupa. nikdy nevíš.
ta krev nevím. jestli je cerstva, ne natravena, tak je to blíže konečníku. snad to bude „jen“ něco infekcniho. ale rozhodne jeďte ![]()
@silvik88 krev je jasně červená, nabízím mu pořád vodu, teď už má v plíně jen trochu, ale vždy vodnaty, hrudky, asi natraveny mlíčko plus ty žilky… teplotu přeměřuju a pořád 37…
Děkuju raději pojedeme, chtěla jsem se jen zeptat abych zbytečně neplašila…
@Snoopy87 řeknu ti to tak. Podobný problém jsem měla s dvou měsíčním štěnětem a zvedla jsem kvůli tomu v neděli dopoledne veterináře. Stát se mi totéž u malého, tak ho ihned balím a jedeme na pohotovost. U malých dětí je problém průjem, natož s krví.
Jasně červená krev většinou nebývá tak hrozným priznakem. ale stejně je lepší s tim zajít. a ten průjem??? jasný důvod jet, fakt neplasis. snad bude malý brzy v pohodě
No, tohle měla naše Kamka a byla to intolerance laktózy, vylítlo ji to po změně mléka asi do 14ti dnů. Jen teda neměla k tomu ty teploty, ale zase tady by ta teplota mohla být i o zoubkách.
Zakladatelko pokud stolice smrdí tak nějak jinak-dokysela - tak to bude alergie na kravskou bílkovinu nebo intolerance laktzy.
Ale raději zajděte k Mudr. Ať je to jen nějaká prkotina
Tak jsme doma, mame dat smektu. Kdyby se to zhorsil tak prijet, jinak v pondeli
k obvodacce. Jeste jednou dekuju, snad to bude z lepsi.