Doporučení na učebnice anglické gramatiky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Učebnice anglické gramatiky
Ahoj, mohli by jste mi prosím doporučit učebnici anglické gramatiky? Hledám nějakou učebnici kde by bylo vysvětlení v češtině - hlavně gramatika/časy/tvorba vět/vyjimky atd.., nemusí být učení slovíček ani cvičení, používám aplikaci Duolingo ale tam jsou právě především slovíčka a cvičení, jenže bez vysvětlení
díky všem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Už jsem chvíli z oboru pryč, ale dlouhou dobu nebylo nic lepšího než
Angličtina nejen pro samouky (LEDA)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea píše: Více
Já jsem, co se týče jazyků úplně mimo, ale když jsem se chtěla/musela učit, tak tahle byla fajn.
Pěkně byly udělané učebnice němčiny pro jazykové školy (tam bylo právě hodně i té češtiny, což se dneska už nedělá), tak třeba je stejně dobře udělaná i ta pro AJ.
Já pro svoji práci potřebuju jakýsi základ a vyhovuje mi Angličtina - stručná mluvnice (INFOA). A ještě takový ty pidi knížky „do dlaně“ se povedly pro skoro vše. Vše kupuju na knižních bazarech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše: Více
to mi přijde už moc, z toho jsem se učila na vysoké (studium anglistiky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Amalthea píše: Více
To já taky. Pokyn zněl jasně - dobrá učebnice angličtiny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já se učím podle učebnice English grammar in use od Raymonda Murphyho, která se prodává v několika verzích ( tuším tři) podle úrovně. Je tam sice gramatika vysvětlená v angličtině, ale v hodně jednoduché. Co jsem se ptala učitelů když jsem řešila podobnou situaci, hodně z nich mi ji doporučilo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annie Lennon píše: Více
potvrzuji, úplně jsem na něj zapomněla, ale je to jasné, stručné, přehledné, velmi dobře zpracovaná kniha ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Annie Lennon na tuhle jsem dostala doporučení víckrát. Prý se dřív prodávala i v překladu ale už není nikde dostupná. No on přítel je úplně začátečník v angličtině dělá ted 3 mesic jen Duolingo, ja základy mám, domluvim se v cizině ale nemůžu o sobe říct ze bych anglicky uplne uměla a hlavně nejsem schopna mu to vysvětlit tak aby to pochopil - hlavně skladbu vet a časy, proto bych raději tu češtinu
![]()
Jinak všem moc děkuju za doporučení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Medvidek23 píše: Více
mám v pdf 4th edition + poslech, kdybys chtěla, pošlu
edit: tedy ty jsi asi myslela, že není dostupný ten překlad, že? tak to nemám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit