Učení se přes prázdniny

Napsat příspěvek
Velikost písma:
809
22.7.24 20:08

Upřímně si myslím, že ten, kdo si nikdy nezkusil studium medicíny, absolutně nemůže pochopit, jak těžké to je, kolik kvanta učiva do sebe člověk musí dostat a kolik stresu ho to stojí.
Já jsem byla na medicíně, bohužel tedy neúspěšně. Teď studuji jiný obor. No a minulý rok, kdy jsem intenzivně psala bakalářku a četla různé články, přišel jeden příbuzný a pronesl „no jo no to jsou ti vysokoškoláci, ti nemusí nic dělat“. Vůbec jsem nereagovala, načež řekl „hmm dělá, že neslyší“ a já na to ledově chladně „slyšela jsem to moc dobře“. Prostě mě to hrubě urazilo, protože vím, kolik úsilí, stresu a propocenych triček u zkoušek mě to stálo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.7.24 20:51
@Anonymní píše: Více

Ahoj, není to normální ani zdravé, to je fakt. A později budeš muset ještě kromě zkoušek v létě odstážovat různé praxe (to ti asi rodina řekne - a to jako zadarmo? To tam budeš pomáhat ZADARMO? :mrgreen: ) Není to nic divného, na medicíně toho je nesrovnatelně víc než na jiných školách. Sestra dělala 2 VŠ zároveň a neučila se tolik co já na medicíně. Nauč se je odpálkovat, to se ti bude hodit. Na medicínu jdou často hodní lidé a lidumilové, kterým pak ostatní ká*í na hlavu. Sousedky dcera ti může být víš co - sousedky dcera nebude dělat doktora. Třeba se zeptej: a ty bys rád k doktorovi, co poctivě studoval, nebo k takovému, co jen tak prolezl? Drž se, bude hůř ;)

Anonym - nechci nick spojovat s profesí.

• Citovat
  • Upravit
694
22.7.24 22:14
@Anonymní píše: Více

Vzdelani je jedna z nejdulezitejsich veci v zivote, co sama pro sebe muzes udelat. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze