Učení se přes prázdniny
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Nemám radu, ale sama ti muži říct, že jsem 3 roky neměla prázdniny skrz učení žádný a teď poprvé po dokončených 4 letech mám první prázdniny relativně volné. Takže prostě stane se a musíš to doma vysvětlit nebo lépe někdo koho znají a prošel si tím taky…
- Citovat
- Upravit
Nemám radu, ale sama ti muži říct, že jsem 3 roky neměla prázdniny skrz učení žádný a teď poprvé po dokončených 4 letech mám první prázdniny relativně volné. Takže prostě stane se a musíš to doma vysvětlit nebo lépe někdo koho znají a prošel si tím taky…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, myslím, že jsem v situaci, kdy tě mohu trochu uklidnit. Já toto léto dělám celkem 6-9 zkoušek, podle toho jak to stihnu všechno. Studuji vysokou, tam jsem si odbyla klasické zkouškové, nicméně hned potom jsem skočila do těchto zkoušek, které tedy nedělám na vysoké škole, ale jsou nezbytné pro mojí budoucí kariéru. Nejedná se sice o medicínu jako v tvém případě, ovšem i moje předměty jsou velmi rozsáhlé s tisíci otázkami ke každému. Takže ti velmi rozumím. Jsem z toho už celá vyčerpaná a bohužel sedím nad tím každý den, celý den (občas prokrastinuji a pročítám diskuze
).
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Nezoufej, je to normální.
Můj potomek se taky aktuálně učí, studuje hodně náročnou školu a prostě nestihl v řádném zkouškovém dvě zkoušky, tak je má v plánu udělat teď v srpnu.
Není to žádná ostuda, studuje úspěšně a čekala bych, že to okolí pochopí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, delas to pro sebe, tak na reci kasli. Moje mama je zlata, ale vzdycky me videla brzo vdanou a sebe s vnoucetem. Nemela jsem nikdy podporu ve studiu, ale jak rikam, delas to pro sebe, a taky ses to ty, kdo musi zatnout zuby a misto uzivani leta se sprtat. Neboj, bude lip. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem moc ráda, že v tom nejsem sama a je tu někdo, kdo to chápe. Děkuji ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj, studuješ všeobecné lékařství? Nevím, v jakém jsi ročníku, ale já do třeťáku měla vždycky přes léto nějaké zkoušky. V prváku anatomii na konci července a pak latinu na konci srpna, ve druháku fyziologii nějak 20. července, ve třeťáku patfyz v červenci a propedeutiku v září. Sice jsem všechny zk udělala napoprvé, ale hrozně jsem se vždycky bála a tak jsem chodila na jedny z nejpozdějších termínů vždycky. Takže jsem se učila taky skoro celé léto.
Je fajn, že ses dostala na termíny a budu moc držet palce, ať ti to vyjde. Jinak u nás jsou všichni v rodině lékaři, tak pro učení naštěstí nějak pochopení měli, ale už jsem to podle nich přeháněla.
Sice je blbé, že si moc neodpočineš, já třeba když jsem se pak učila v létě ve vedrech, tak jsem večer chodila na procházku dlouhou, nebo do bazénu na večerní plavání, to mi docela dobře vyčistilo hlavu vždycky.
Držím moc palce. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to musí být také náročné. Já si jako věřím, že na to mám, ale mé okolí nedokáže pochopit, že nestuduji něco lehkého, kde je zkouškové od května a v červnu hotovo. My máme zkouškové až od června, už jsem toho spoustu stihla, vše na 1. pokud, nic jsem neopakovala, ale „děti“ od kolegů z práce, sousedka už má hotovo (protože měla třeba jenom 2 zkoušky), já už 4 mám a musím dodělat 2. Je to takové „ponižující“, že si vlastně myslí, že „musím se učit“ je záminka, že třeba jenom někam nechci, ale já prostě nemám čas. Nedá se nic dělat, vysvětlovala jsem jim to tak 100×, asi nechápou. Myslím, že dokud nezkusíš = nepochopíš. Přijde mi, že každý u nás to bere tak, že 1.7. a hurá prázdniny.
- Citovat
- Upravit
@Lollitka píše: Více
Moc děkuji ![]()
U nás v rodině většina studovala obory, kde bylo hotovo už na začátku června, nejpozději někdy v půlce, když se něco nepovedlo, ale prázdniny byly prostě vždy. Tak si prostě myslí, že to tak mám já, že se jako i flákám s učením, přitom nad tím sedím celé dny. Je to občas mírně „ponižující“. Cituji: „Všem je to nějak divné, že už nemáš hotovo, když ostatní hotovo mají.“ „Ty sis to o týden posunula (nestíhala jsem učení), proč jako?“ „Se učíš na zkoušku měsíc, tak jako proč by to nevyšlo? (protože každý zkoušející není hodný, špatný den, otázky)“? Je toho moc. Doteď jsem opravdu nic neopakovala, ale je to asi málo. Chápu, že rodiče se zajímají, jak se mi daří, ale nějaká sousedka/tetička, kterou jsem roky neviděla, to moc nechápu - hlavně tyhle řeči.
- Citovat
- Upravit
Z hloupých řečí si nic nedělej. Mně občas přijde, že ať človek udělá cokoliv, tak je to stejně špatně a vyhrát nelze. Moje rodina zase trousila velmi „vtipné“ průpovídky o tom, že zkoušky na poprvé dělá jen šprt a že jsem divná, když je neopakuju ![]()
Přeju štěstí na otázky a úspěšné složení zkoušek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já byla první vysokoškolák v široké rodině, takže jsem to měla taky v tomhle veselé. Musíš to pouštět jedním uchem tam a druhým uchem zase ven. Spousta lidí je bohužel taková, že ráda chytře mluví o věcech, kterým nerozumí a rádi ti vysvětlí, jak to funguje někde, kde s tím nemají žádnou vlastní zkušenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To věřím, že tě takové poznámky od tvých nejbližších zamrzí.
Já jsem studovala mnohem lehčí školu a jedny prázdniny jsem se taky musela učit, naštěstí ne celé. A jiný předmět jsem si musela další rok zopakovat.
Naštěstí se mnou doma měli trpělivost - já jsem totiž byla hrozný prokrastinátor a stresař. A hlavně čím víc jsem učení odkládala, tím víc jsem z toho byla nervózní a tím víc jsem o té zkoušce mluvila.
![]()
Jsi dobrá, že se dokážeš učit i v létě, kdy je vedro a většina studentů má volno. Líbí se mi tvoje odhodlání, nenech se těmi řečmi odradit.
Možná si s rodinou zkus v klidu promluvit o tom, jak tě takové řeči zraňují. A zkusit jim vysvětlit, že tvoje škola je opravdu náročná. To, kdy udělala zkoušky dcera tetiččiny sousedky na úplně jiné škole, je naprosto irelevantní. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje milá rodino, kolik z vás studovalo medicínu, abyste mi mohli vysvětlit, jak moc to je nebo není náročné? O tom, že jsou školy o dost těžší i lehčí, asi víme všichni, kdo mají nějakou soudnost a nezůstali během studií uzavřeni v nějaké své bublině. A porovnávat to je prostě hloupost. Zcela mi stačila má spolubydlící z jiné školy, abych viděla ten diametrálně odlišný přístup ve všem - množství času během semestru, náročnost projektů, práce ve zkouškovém…
Hele rodino, a vy byste se v klidu nechali léčit od doktora, co dokáže shrout půl roku studia během dvou zkoušek, co se na ně učí pár dní? ![]()
Hodně sil přeji a ať to dobře dopadne! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny!
". Upřímně mě to ranilo, protože dělám maximum a takové řeči mě akorát ničí. Máte/měli jste někdo takový problém?
Píšu tady, jelikož se chci vypovídat a najít někoho, kdo taky takový problém má nebo někdy měl. Studuji na lékařské fakultě a bohužel mi nevyšly 2 zkoušky, které budu dodělávat v srpnu. Učení mi nevadí, chci zabrat, když tam ta možnost termínů je a bojovat. Někdo třeba termín už ani nemá, jelikož se srpnové termíny rychle zaplnily, tak jsem fakt ráda, že jsem se přihlásit stihla. Mám vše naplánované tak, abych to ještě několikrát prošla, ale… nemám tolik volného času, jenom hlavně víkendy. Problém je v tom, že to nikdo z mé rodiny nechápe a myslí si, že "vše schovávám za učení + že se vymlouvám, že se POŘÁD JEN učím, že to není NORMÁLNÍ A ZDRAVÝ
Nechci tady číst něco: měla sis to naplánovat líp, učit se víc, fakt dělám maximum. Děkuji za rady/komentáře.