Účetní bez praxe, zvládnu práci?

761
5.2.14 23:30

Účetní, zvládnu práci?

Dobrý večer,
ráda bych se zeptala, jen tak pro informaci, mám nabídku pracovat jako účetní pro jednu místní firmu. Chodím na vysokou, přímo účetnictví studii a měla jsem ho i na střední, mám z něj i maturitu, ale praxi jako takovou nemám. Bylo mi řečeno, že by mě účetní dva měsíce zaučila, je možné to zvládat, kdybych měla někoho, komu bych mohla případně volat, nebo vůbec ne? Děsí mě to, že bych tam byla sama, ne pod někým, kdo by mě kontroloval. :roll:
Děkuji za všechny názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
5.2.14 23:38

Tak pokud jsi to měla už na střední a teď na vejšce, tak základy znáš, to je důležitý:-) a praxi se naučíš jedině praxí, takže hurá do toho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3696
5.2.14 23:38

Máš 2 měsíce na zaučení a ještě bys měla někoho, na koho se příp. obrátit. neboj se toho. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
5.2.14 23:41

No právě, že bojím no, abych neudělala nějakou botu, přeci jen je to dost zodpovědná práce. Základy vím, nejsem úplně nepolíbená a pár známých účetních mám, ale bála bych se roční uzávěrky a daní, to bych asi byla mimo :nevim:
Ale děkuju za podporu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
5.2.14 23:42

To zvladnes :kytka: Dva mesice na zauceni a jako. bonuy pritel na telefonu…to je v. dnesni dobe luxus :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
6.2.14 00:25

Jo, to si myslim, ze das: dva mesice na zauceni je docela pekna doba a pokud budes mit potize, tak mas zname a nezapominej, ze na netu nejsou jen fora pro matky a „mimisky“, ale i pro ucetni, napr.: http://business.center.cz/ (delala sem ucto pred par lety zpet a ten server mi zachranil pr..l).

Drzim palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
6.2.14 07:55

Urcite to zvladnes. 2 mesice na zaucenou je dost casu ;) vim o cem pisi, protoze po stredni jsem taky nastupovala na pozici ucetni a na zauceni jsem mela tyden, pak pani odchazela a dalo se to. Ze zacatku jsem koukala dost do historie a vzdycky jsem se chytla. A pokud mas jeste znamy ucetni a muzes se s nekym poradit, tak se toho neboj ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
6.2.14 10:15

Ja se bojim jen toho, ze tam budu sama a nikdo po mne praci nezkontroluje :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
27.3.16 09:01

@lennkaa
Ahoj, oživuji diskuzi. Chci se zeptat, jestli jsi na pozici účetní nastoupila a jestli jsi vše zvládla?
Já mám 3 roky po SŠ, mám z UCE maturitu a příští týden mám nastupovat na pozici pomocné účetní. Praxi v UCE nemám. Taky se tak nějak bojím, jak to zvládnu. Na škole jsem ale problémy neměla. Tak snad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
27.3.16 09:03
@Innocence píše:
@lennkaa
Ahoj, oživuji diskuzi. Chci se zeptat, jestli jsi na pozici účetní nastoupila a jestli jsi vše zvládla?
Já mám 3 roky po SŠ, mám z UCE maturitu a příští týden mám nastupovat na pozici pomocné účetní. Praxi v UCE nemám. Taky se tak nějak bojím, jak to zvládnu. Na škole jsem ale problémy neměla. Tak snad…

Jako pomocná účetní to zvládneš, někdo bude nad tebou.
Jako samostatná účetní bez praxe je to hodně těžké a přebírala jsem pár účetnictví po takových expertkách:-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
901
27.3.16 09:12

@Renatt
To jo, jediná tam nebudu, pracuje se v týmu. To jediné mě uklidňuje. Každopádně si mam ale sjednat pojištění na škodu způsobenou zaměstnavateli.
Jo? Tak to musel být asi pěkný maglajz v tom. Právě bych jim ho v tom taky nerada udělala :roll: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14662
27.3.16 09:52
@Innocence píše:
@Renatt
To jo, jediná tam nebudu, pracuje se v týmu. To jediné mě uklidňuje. Každopádně si mam ale sjednat pojištění na škodu způsobenou zaměstnavateli.
Jo? Tak to musel být asi pěkný maglajz v tom. Právě bych jim ho v tom taky nerada udělala :roll: :think:

Určitě se toho hodně v týmu naučíš, pokud budeš chtít a nebudeš jen spoléhat na to, že to po tobě někdo dokončí a zkontroluje.
Hodně štěstí:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
761
27.3.16 14:52

@Innocence Nakonec jsem tam nenastoupila, nastoupila jsem jako účetní do jiné firmy. Jsem tam rok. Účetní tam jsme dvě, hodně jsem se naučila. Nebudeš odkázaná sama na sebe, vždy se budeš mít s kým poradit, tak je to v pohodě :pankac: Pojistku „na blbost“ si udělej, pokud je to podmínka, my nic takového nemáme. Udělala jsem hodně chyb, ale vždy to šlo nějak opravit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
29.7.16 10:27

Zdravím, oživuji diskuzi a prosím účetní o radu.
Příští týden mě čeká pohovor na pozici účetní, do účetní firmy, která zpracovává účetnictví nějaké logistické společnosti. Součástí pohovoru by měl být krátký účetní test a příklad v excelu. O víkendu se na to chci podívat…Poradíte na co se zaměřit?
Praxi nemám, jen rekvalifikační kurs, tak z toho mám trochu obavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
29.7.16 11:54

Účetní test po mně chtěli jen jednou v životě při pohovoru…
byl to tedy jen ústní test. Co si pamatuji, tak chtěli vědět, jak zaúčtuji nákup kávy pro zaměstnance (takže testovali náklady na reprezentaci, samozřejmě se ptali na DPH). Pak chtěli vědět, jak bych zaúčtovala předpis mezd a myslím, že nějakou opravu auta.
A víc si nepamatuji…
Víc jak základní věci bych tam neočekávala, pokud se tedy nehlásíš na pozici hlavní účetní :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat