Učitelství odborných předmětů

5
11.7.17 15:59

Učitelství odborných předmětů

Ahojte,
chtěla bych se zeptat zda je tady někdo kdo studoval učitelství odborných předmětu na Ostravské a to konkretně Bc. kombinované
Zajímalo by mě ve které dny probíhala výuka. A jaká je náročnost předmětů a tak :-)
Děkuji za připadne odpovědí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
407
11.7.17 16:24

Chtěla bych studovat stejný obor, akorát na jiné škole :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
11.7.17 16:42

Odbornými předměty se myslí co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3511
11.7.17 17:02

@Monca101 studuji jinde, také učitelství odborných předmětů. Tak s konkrétní výukou neporadím, ale jestli máš něco všeobecného co potřebuješ vědět :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
11.7.17 17:18

Ahoj, já jsem na jsem učitelsví odbotných předmětu na OU studovala, o který obor by si měla přesně zájem?
ja studovala obchod a služby… prostě mix pedagogických přednětů s ekonomikou a účetnictvím…

Výsledkem mohu učit eko a účto, ale jen pokud se jedná o nematuritní obory (jestli se nic nezměnilo)
cílem by mělo být dodělat si Mgr. a tak je tu možnost učit i maturitní obory..
Za školu jsem nic neplatila ale pouze bakaláře, za Mgr. chtěli tenkrát 15.000 za semestr…

Výuku jsme měli jen v pátky, ale od 8 do cca 16 (záleželo na vyučujícím) s přestávkou na oběd…
Předměty střídavě oblačně, záleží na mnoha faktorech - předcházející vzdělání, vyučující, jak se tomu člověk věnuje - ale to je na jakékoli škole
Já dělala obchodku, tak pro mne ekonomické předměty nebyly velkým problém…
zato např. pedagogika a bylo jedno jaká nebo psychologie to už bylo horší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.7.17 17:33

@veryw
Děkuji moc za odpověď já právě taky obchod a služby :-) Já mám podnikaní nadstavbu, ale byla jsem na ekonomce na VŠB, ale vzdala jsem to kvůli matematiky, takže doufám, že ekonomické předměty by taky neměli být problém :D
Právě jsem dlouho přemýšlela zda do toho jít nebo ne a zda se to pak dá zvládnout i při práci tak uvidím :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
11.7.17 17:39

@Tinuvien
Na středních školách a na učňáku, třeba ekonomiku, učetnictví atd. A nebo pak pokud má člověk i výuční list z nějakého oboru a pedagogické vzdělání tak může pak vyučovat i odborné předměty v tom oboru např. pokud ma výuční list jako kadeřnice tak může učit jejích odborné předměty :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
11.7.17 18:12

Delam si skolu ucitelstvi praxe v ekonomickych predmetech. Ale jinde nez ty chces. Mam hotelovku stredni, tak budu smet i na hotelovku na odborne predmety. Pokud se pustim pak dal, tak Mgr.mame ucitelatvi ekonomickych predmetu.
Matematiku jsem mela v letnim semestru.
Nyni pracuji, jako asistent pedagoga na ZS a chci do druziny. Takze musim mit pedagogickou skolu. Mozna bych nekdy chtela i na stredni, ale dokud mam male decka, tak se budu drzet prace na ZS (asistent + vychovatel druzina) i to nam tenhle obor umoznuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
11.7.17 18:19

@Monca101 jo právě ta matika byla u mě rozhodující faktor. Zvládnout se to dá. Já v té době pracovala v nepřetržitém provoze na 12 hodinových směnách, a v posledním ročníku jsme do toho tenkrát koupili a rekonstruovali domeček.
Hodně taky dělá spolupráce mezi spolužáky, utvořili jsme si takovou menší skupinku a navzájem si pomáhali s otázkama ke zkouškám, pokud někdo nějakou hodinu nebyl, tak jsme si navzájem poskytovali materiály, takže hlavně se družit :D
V posledním ročníku jsme měli povinnou praxi, kterou jsme si museli sami zajistit. Skládala se s hospitacích na hodinách + jsme museli i sami učit. Jsem ji dělala na OA ve Frýdku-Místku.
Studovala jsem pak asi dva roky ukončení na VŠB obor management kvality a to bylo daleko náročnější, hlavně jsem pak udělala v pohodě i ty zkoušky z matiky, kvůli které jsem měla tak strach jít na Ekonomickou fakultu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
13.7.17 16:31

Děkuji všem za komentáře a informace :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie