Učitelství pro mateřinky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.10.22 23:21

Učitelství pro mateřinky

Pěkný večer :)
Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil nebo mě nasměroval.
Vystudovala jsem Bc. Učitelství občanské výchovy a českého jazyka a literatury. Bohužel z finančních i rodinných důvodů jsem již nedostudovala nMgr.
Nicméně stejně jsem zjistila, že toto není směr pro mě. Už roky uvažuji o tom, že bych ráda učila v mateřské škole.
Má prosím někdo zkušenost, jestli je možné absolvovat nějaké zkrácené studium zaměřené na mateřinky, když už bakaláře z jiného pedagogickeho oboru mám? Nebo je potřeba vystudovat VOŠ/VŠ přímo v oboru učitelství pro mateřské školy? Moc díky za rady a zkušenosti. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11790
27.10.22 04:15

Našla jsem toto https://www.secr.cz/…oly-dalkove/
Předpokládám že to bude i jinde treba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.10.22 07:29
@Anonymní píše:
Pěkný večer :)
Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil nebo mě nasměroval.
Vystudovala jsem Bc. Učitelství občanské výchovy a českého jazyka a literatury. Bohužel z finančních i rodinných důvodů jsem již nedostudovala nMgr.
Nicméně stejně jsem zjistila, že toto není směr pro mě. Už roky uvažuji o tom, že bych ráda učila v mateřské škole.
Má prosím někdo zkušenost, jestli je možné absolvovat nějaké zkrácené studium zaměřené na mateřinky, když už bakaláře z jiného pedagogickeho oboru mám? Nebo je potřeba vystudovat VOŠ/VŠ přímo v oboru učitelství pro mateřské školy? Moc díky za rady a zkušenosti. :kytka:
Škoda, nemáš vystudováno pro první stupeň. Tam celoživotní vzdělávání do školky jde. U druhostupňařů ne :cert: nevím proč :zed: kdy si jsem to zjišťovala, když hrozilo, že po mateřské přijdu o místo. Takže buď univerzita 3 roky další bakalář, pokud se dostaneš. Zájem je obrovský a jsou tam TSP testy, takže matika, logika fujfuj, ( tam se dostala bez problémů kamarádka, co už měla titul Ing. z ekonomiky, že jaksi matika problémy nedělala ) nebo VOŠka, nebo další maturita na střední pedagogické-snad nejlehčí. Nebo soukromá výška. Např. COLEGIUM HUMANUM ve F-M. Ale pěkně drahé studium. :mavam:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.10.22 09:03

Díky moc oběma! :kytka: Co jsem tedy pohledala, tak možnosti jsou následují: buď si dodělat maturitu na střední pedagogické škole, což by bylo asi nejméně náročné a nejkratší řekněme. Dále pak studium VOŠ, to mám z Brna nejblíže do Olomouce. No a také samozřejmě Bc. na univerzitě. Bakaláře už jsem studovala na Ped MUNI, takže víceméně vím, jak to tam chodí. Otázkou bohužel ale je vůbec se tam dostat, natož dostudovat :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze