Učitelství pro mateřinky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Našla jsem toto https://www.secr.cz/…oly-dalkove/
Předpokládám že to bude i jinde treba
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:Škoda, nemáš vystudováno pro první stupeň. Tam celoživotní vzdělávání do školky jde. U druhostupňařů ne
Pěkný večer
Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil nebo mě nasměroval.
Vystudovala jsem Bc. Učitelství občanské výchovy a českého jazyka a literatury. Bohužel z finančních i rodinných důvodů jsem již nedostudovala nMgr.
Nicméně stejně jsem zjistila, že toto není směr pro mě. Už roky uvažuji o tom, že bych ráda učila v mateřské škole.
Má prosím někdo zkušenost, jestli je možné absolvovat nějaké zkrácené studium zaměřené na mateřinky, když už bakaláře z jiného pedagogickeho oboru mám? Nebo je potřeba vystudovat VOŠ/VŠ přímo v oboru učitelství pro mateřské školy? Moc díky za rady a zkušenosti.
- Citovat
- Upravit
Díky moc oběma!
Co jsem tedy pohledala, tak možnosti jsou následují: buď si dodělat maturitu na střední pedagogické škole, což by bylo asi nejméně náročné a nejkratší řekněme. Dále pak studium VOŠ, to mám z Brna nejblíže do Olomouce. No a také samozřejmě Bc. na univerzitě. Bakaláře už jsem studovala na Ped MUNI, takže víceméně vím, jak to tam chodí. Otázkou bohužel ale je vůbec se tam dostat, natož dostudovat ![]()
- Citovat
- Upravit
Pěkný večer

Byla bych moc ráda, kdyby mi někdo poradil nebo mě nasměroval.
Vystudovala jsem Bc. Učitelství občanské výchovy a českého jazyka a literatury. Bohužel z finančních i rodinných důvodů jsem již nedostudovala nMgr.
Nicméně stejně jsem zjistila, že toto není směr pro mě. Už roky uvažuji o tom, že bych ráda učila v mateřské škole.
Má prosím někdo zkušenost, jestli je možné absolvovat nějaké zkrácené studium zaměřené na mateřinky, když už bakaláře z jiného pedagogickeho oboru mám? Nebo je potřeba vystudovat VOŠ/VŠ přímo v oboru učitelství pro mateřské školy? Moc díky za rady a zkušenosti.