Úkol z ČJ

572
27.2.24 18:42

úkol z ČJ

Děvčata, prosím potřebovala bych pomoc s úkolem z ČJ. Dcera dnes přišla ze školy s tím, že mají úkol z ČJ, mají vymyslet nějaký vtip a udělat z toho graf ( věta hlavní, vedlejší a atd.) Já jsem na tohle marná, hledám na netu, tápu v tom, dcera pomalu brečí, že dostane pětku. Neměl by někdo tip nebo nevěděl kde hledat? Moc všem děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetrZW
27.2.24 18:49

Zdravím,
První bych zkusil buď vymyslet nebo najít nějaký vtip.

Potom si najít věty hlavní a vedlejší, jak se to určuje a tak.

A potom to aplikovat na tom vtipu - určit.

• Citovat
  • Upravit
15149
27.2.24 18:50

A s čím potřebuješ pomoct? Vygooglit nějaký vtip? A to má být vtip o jedné větě (jednom souvětí)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
27.2.24 19:01

@PetrZW najít vtip dokážu, ale určování vět, to je moje slabá stránka, v tom jsem plavala už na základce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetrZW
27.2.24 19:05
@amka.82 píše:
@PetrZW najít vtip dokážu, ale určování vět, to je moje slabá stránka, v tom jsem plavala už na základce :think:

No to už také moc nevím, ale myslím že beta hlavní je ta, kterou se ptáš na tu vedlejší. Jinak bych musel nastudovat, zadat do googlu. Ty jo říkám si, kde bychom dneska byli, kdyby ten Internet nebyl :D

• Citovat
  • Upravit
572
27.2.24 19:06
@PetrZW píše:
No to už také moc nevím, ale myslím že beta hlavní je ta, kterou se ptáš na tu vedlejší. Jinak bych musel nastudovat, zadat do googlu. Ty jo říkám si, kde bychom dneska byli, kdyby ten Internet nebyl :D

je to sranda, nebýt netu, tak jsem v… Potřebovat to nebudou, hlavně, že se musí splnit úkol :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
676
27.2.24 19:08

Napište sem vtip, který chcete použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66446
27.2.24 19:09
@amka.82 píše:
Děvčata, prosím potřebovala bych pomoc s úkolem z ČJ. Dcera dnes přišla ze školy s tím, že mají úkol z ČJ, mají vymyslet nějaký vtip a udělat z toho graf ( věta hlavní, vedlejší a atd.) Já jsem na tohle marná, hledám na netu, tápu v tom, dcera pomalu brečí, že dostane pětku. Neměl by někdo tip nebo nevěděl kde hledat? Moc všem děkuji :kytka:

tak oni se učili poznávat věty hlavní a vedlejší, proč to hledáš ty. Určitě to mají v sešitě, učebnici, jak postupovat, jak se ptát na věty vedlejší atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetrZW
27.2.24 19:10
@amka.82 píše:
je to sranda, nebýt netu, tak jsem v… Potřebovat to nebudou, hlavně, že se musí splnit úkol :roll:

Jako přímo potřebovat asi ne, ale člověk se na tom naučí porozumět textu možná, ale nevím, protože dneska je milion sdělení ať už to jsou předpisy, vyhlášky a kolikrát člověk tomu rozumí dvojím způsobem… Ale to jenom tak :D

• Citovat
  • Upravit
1248
27.2.24 19:26

Nevím, co všechno do grafu zapisují, jestli chce učitelka jenom graf nebo ještě určit druhy vět vedlejších.
Tady najdeš základy. ;)

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
27.2.24 19:40

Už máš ten vtip?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16237
27.2.24 19:52
@amka.82 píše:
Děvčata, prosím potřebovala bych pomoc s úkolem z ČJ. Dcera dnes přišla ze školy s tím, že mají úkol z ČJ, mají vymyslet nějaký vtip a udělat z toho graf ( věta hlavní, vedlejší a atd.) Já jsem na tohle marná, hledám na netu, tápu v tom, dcera pomalu brečí, že dostane pětku. Neměl by někdo tip nebo nevěděl kde hledat? Moc všem děkuji :kytka:

Dcera přišla s tím, že rodiče mají vymyslet vtip a udělat graf? Co to je za školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
27.2.24 19:55

Vedlejší věty poznáš jednoduše. Jsou uvozeny:

• vztažnym zájmenem
  • příslovcem
  • nebo spojkou podřadicí
  • Citovat
  • Upravit
1248
27.2.24 20:13
@Zumpa píše:
Dcera přišla s tím, že rodiče mají vymyslet vtip a udělat graf? Co to je za školu?

Dcera zakladatelky přišla s tím, že tomu nerozumí, možná chyběla nebo látku nepobrala ve škole. Potřebuje jí nejdříve pochopit na příkladech. Snad bys taky svojí dceři pomohl. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21900
27.2.24 20:51

To bude chtit asi vtip o jednom souveti, ne? :nevim: Kam na to ty ucitelky chodi? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze