Ultrasonický odstrašovač psů

21
11.3.15 07:41

ultrasonický odstrasovac psu

Prosím máte s ním někdo zkušenosti? Dnes mi došla trpělivost. Bydlíme na vesnici, kde neustále volně pobíhají velcí psi typu rotvajler, vlčák, nemají kolem sebe pány, prostě utíkají. Není dne, abychom venku psa nepotkali. Dnes jsem se vypravila se synem na procházku, syn má 3, jen vylezeme z domu tak vidím jak se na syna řítí labrador, syn stál asi 5 metrů ode mě. Když ho uviděl začal hrozně ječet, tak jsem k němu těch pár kroků doběhla, aby se uklidnil, jenže pes kolem něho začal pobíhat a očuchávat ho, no syn řval jak blázen, tak jsem ho vzala do náruče, aby se sklidnil. Zachvíli se uklidnil, tak jsem ho dala na zem a vysvětlovala mu, že se bát nemusí, že pejsek za ním jen přišel aby ho očuchal, že byl zvědavý atd. prostě žvásty aby se nebál. Ušli jsme jen pár metrů a pes doběhl zpět za nama, to už syn spustil úplný histerák, tak jsem ho vzala do náruče a šla s ním dom, tam mi řval ještě snad 5 minut, než se mi ho podařilo uklidnit. Nechci aby si s takovou vypěstoval fobii na psi, ale bojí se už od malinka, když byl v kočárku a někde zaštěkal pes, tak byl okamžitě vzhůru a bečel :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4373
11.3.15 07:43

Volala bych na psy odchytovku, případně už i policii pokud je to časté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.3.15 07:53

@Pucíšek Taky tak. Volala bych pokaždé, když bych nějakého viděla. Klidně i, že lítá i do silnice a ohrožuje provoz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.3.15 08:00

@Pucíšek
preco ma z tych psov tak strasny strach? vies co to sposobilo? zvykali ste od mala?
inak na psov by som volala mestsku policiu(my maem i na vesnici) alebo by som volala namestsky urad a nahlasila to..
k tym odstrasovacom, nie kazdy pes ti na to bude reagovat-psy ktore maju vycvik na strielanie, tak si toho nevsimnu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
11.3.15 08:09

@miisenka nemůžu mluvit za Pucíška, ale syn má ze psů taky strach. Má Aspergerův syndrom a doslova ho fyzicky bolí, když pes štěká. Bolí ho uši. Nebojí se, že mu pes něco udělá, ale že zaštěká. Ne každé dítě se dá vůči psům „socializovat“ :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
11.3.15 08:11

@miisenka tak takoví psí snad neběhají na volno :think: já bych klidně i řekla, že mě pes ohrožuje, vrčí, cení zuby…
Jednou ti přiběhne pes který už nebude chtít jen poskakovat a očuchat :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
11.3.15 08:15

Asi tak jak píše Kakina. Malých se nebojí, ty si i pohladí, ale velký pes je prostě něco jiného. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
11.3.15 08:19

U nas se sice tolik potulnych psu naštěstí nevyskytuje, přesto s sebou radeji nosím peprovy sprej, pravé pro případ setkání s velkým psem, který by začal agresivně dorazet. O ultrasonickem odstrašování slyším poprvé, dost by mě zajímalo, jak je to účinné, počkám na odpovědi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
11.3.15 08:22

Co se tyce toho odpuzovace, mi sme jeden meli neco, podobnyho pro nase psi kdyz sme je meli v bytovce, inzerovali ze jim to zabrani treba ve stekani u dveri, aby si nestezovali sousedi apod. Ale ucinek byl nalrosto opacny, jakmile zaznamenaly ten,, zvuk,, byli este agresivnejsi, tak, bacha aby nejaky les nereagoval stejne a este se na vas nevrhnul…x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
11.3.15 08:23

Před psem se prý nemá utíkat. Je svým způsobem lovec a běží za kořistí. Takže se má zastavit, nedělat prudké pohyby.
Taky miluju, když pes vztekle štěká na malýho a páníček vesele tvrdí, že on neublíííížíííí. Pes se může pominout a čekám, kdy skočí a kousne… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.3.15 08:25
@Kakika píše:
@miisenka nemůžu mluvit za Pucíška, ale syn má ze psů taky strach. Má Aspergerův syndrom a doslova ho fyzicky bolí, když pes štěká. Bolí ho uši. Nebojí se, že mu pes něco udělá, ale že zaštěká. Ne každé dítě se dá vůči psům „socializovat“ :think:

jezisi, to mi je moc lito… :hug:
preto som sa pytala, ci je v tom zdravotny problem, alebo chyba,,socializacie´´

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.3.15 08:26
@BlueFairy píše:
@miisenka tak takoví psí snad neběhají na volno :think: já bych klidně i řekla, že mě pes ohrožuje, vrčí, cení zuby…
Jednou ti přiběhne pes který už nebude chtít jen poskakovat a očuchat :|

praveze ked taky pes beha na volno, tak z toho nemam stach-to su vyrovnane zvierata, vychovane, mspravne socializovane a maju za sebou vycvik..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
11.3.15 08:29
@PinkPanther píše:
U nas se sice tolik potulnych psu naštěstí nevyskytuje, přesto s sebou radeji nosím peprovy sprej, pravé pro případ setkání s velkým psem, který by začal agresivně dorazet. O ultrasonickem odstrašování slyším poprvé, dost by mě zajímalo, jak je to účinné, počkám na odpovědi..

k tomu pepraku, mala som ho na ochranu svojho psa pred inymi psami(paradoxne som mala pitbula, ktoreho mi furt niekto napadal)
raz nas takto v Kasperkach napadol nemecky ovcak a ja vytasila sprej a strikla, se psemn to nic nespravilo, vystriekala som celu lahev, ja mala zanet spojivek a psy sa stejne servali.. :roll:
psom obecne vadi zvuk treba el. paralyzatoru(opat to neplati u psov co maju strelbu zmaknutu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
11.3.15 08:30

A já četla ODSAVAČ PRSŮŮŮ no škoda :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
11.3.15 08:31
@miisenka píše:
praveze ked taky pes beha na volno, tak z toho nemam stach-to su vyrovnane zvierata, vychovane, mspravne socializovane a maju za sebou vycvik..

To je fakt, já se psy nemám moc zkušeností, tak mě to nenapadlo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný