Umístit sušičku pod pračku?

141
31.10.14 23:41

Umístit sušičku pod pračku??

Prosím o zkušenosti s umístěním sušičky, manžel mi koupil sušičku, prý ať si vyberu něco za porod čtvrtého prcka, tak já, místo romantických šperků nebo podobných věcí, řekla, že chci sušičku na prádlo. Dnes jsme ji vybalili a manžel se jí snaží instalovat a ouha, sušička, ač je stejné značky LG, tak je o mnoho větší než pračka. Počítali jsme s tím, že bude stát na pračce. Má to někdo i obráceně? Lze to vůbec? Manžel počítal, že stejná značka bude kompaktibilní, pračku mám relativně novou, čtvrtým rokem, tak jsme čekali, že to bude pasovat..předpokládám, že ta větší sušička se na tu menší pračku nejspíš postavit nedá, aby to bylo stabilní. Jaké máte rozměry spotřebičů? Jsou stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4542
31.10.14 23:49

Podle všeho, co jsme načetla, by se opravdu měla dávat sušička nahoru, je to kvůli tomu, že pračka nahoře není stabilní, je v ní to prádlo s vodou, čili je to těžší než prádlo v sušičce, navíc otáčky o moc vyšší - asi by to fakt mohlo udělat paseku. Ale myslím, že není vyloučeno dát na pračku např. 53 cm sušičku 59 cm, nějaká tolerance tam je, kupuje se k tomu i „mezikus“… to, co jsem psala, platí pro ty nejužší pračky. Dá se to na netu načíst :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
31.10.14 23:58

Nějak si to neumím moc představit- všechny pračky jsou takové krávy těžké, myslím, že by to té sušičce asi nedělalo úplně dobře, kdyby na ní ta tunová pračka stála. Pokud to nepřesahuje o moc, dala bych sušičku nahoru. Popř. se poptat na prodejně, jestli by pomohl ten mezikus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
1.11.14 00:01

Pracka musi byt dole. Mate ten mezikus? Mama ma oboje AEG, ale pracka je o solidni kus melci nez susicka (ale neni to ta zuzena 45) a ten mezikus to pekne srovna, dokonce se v navodu pise, ze presne tahle pracka se susickou s timto mezikusem k sobe oficialne pasuji. Bez mezikusu bych do toho nesla a pracku rozhodne nahoru nedavala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
1.11.14 00:02

Pračku nahoru rozhodně ne, pračka je o dost těžší než sušička. Jak moc je ta sušička větší, než pračka? Pokud je jen delší (dozadu), tak bych vymyslela nějaký podepřený mezikus, třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
1.11.14 00:16

Máme sušičku nahoře - na pračce. Kvůli stabilitě jsme kupovali i mezikus. Sušičku máme trochu větší než pračku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1075
1.11.14 00:38

@Marthalex
Pokud je kondenzační můžete ji postavit kamkoli stači zásuvka. Jinak by mela Byt nahoře, pracka je těžší. Štaci koupit ten spojovací mezikus :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.11.14 06:12

@Marthalex Jaký je rozdíl mezi rozměry pračky a sušičky? Mám AEG, sušička je trochu větší- vyřešili jsme to mezikusem. Pračku na sušičku nestavějte, je o moc těžší, problémy by mohly nastat i s přívodem vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
1.11.14 06:31

Pračku - těžkou a s vodou, ždímající atd., rozhodně na sušičku ne, nebo se to celé zřítí nebo promáčkne či co.

Sušičku vraťte a kupte si jinou. Nebo ji postavte jinam - vedle, ale rozhodně ne dolů!!! Stačí zásuvka, voda se u kondenzačních vylévá z nádržky. Já mám třeba na sušičce mikrovlnku a i s pračkou (tu mám schovanou v lince) mi to stojí v kuchyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2775
1.11.14 07:48

Také máme pračku s menší hloubkou než sušičku (značka teda AEG). Koupili jsme mezikus (teda i s výsuvnou deskou, ale nemusí být) a postavili sušičku na pračku, naopak to fakt nemůže být. Ale myslím, že by nebyl problém to postavit i mezikusu, ale to je pak jistější, když se to do sebe zasune. Sušička není taková zátěž jako pračka, nevibruje tak, takže by i bez mezikusu měla držet. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85375
1.11.14 07:57

Pracka by mela byt dole, je tezka, aby neskakala, nase vazi kolem 100 kg. Ja bych tu susicku zkusila vymenit za jinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155
1.11.14 08:11

Ja to take porad resila, protoze mam 45cm hlubokou pracku a jinam dat susicka nesla. Nakonec jsem to vyresila drevenou deskou (60×60×1.5cm),kterou mi urezali v obi a uz rok se susicka ani nehla. Ale pokud mas oboji od stejneho vyrobce, zkus se zeptat na ten meziskus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
1.11.14 08:15

Mohla byste sem nektera dat odkaz jak ten mezikus vypada? Mame pracku hodne uzkou a mame ji na susissce uz pres tri roky a zatim to zadnou neplechu nedela… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
1.11.14 08:29

@kacenkace
odkaz mi sem vložit nejde, ale zadej si do googlu obrázky „mezikus pračka sušička“ a vyjede ti milion odkazů- popř. ještě lépe se koukej přímo na tu značku, od které máš spotřebiče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1779
1.11.14 13:10

Ahoj,
mám pračku LG a 14dní sušičku lg. Sušička je mnohem robustnější (opticky) než pračka. Mám jí spojenou sadou přímo co byla k sušičce. Vypadá to sice divně, protože ta pračka je teď takový prcek, ale jde o zvyk. Obráceně by se mi to také líbilo víc, ale bohužel nejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí