Únava mozku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1028
30.8.20 18:24

Dej si opacko nejdulezitejsich bodu od temat a pak uz jen relax den pred statnicema… dobry jidlo, sport, aby ses fakt vystavila, medunku nebo neco zklidnujiciho pred spanim a jit ke statnicim v klidu… malokdo si je jistej, ze to umi a taky malokdo fakt umi vsechno, ale klidne a sebevedome vystupovani je nakonec pulka uspechu 🤞

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
766
30.8.20 19:03
@Anonymní píše:
Dobrý den. Za tři dny mě čekají státnice a potřebuju se toho ještě spoustu naučit. Mám z nich hrozný strach. Ale co se stalo už asi týden se cítím děsně unaveně jako by mi měla prasknout hlava. Cítím v ní takový divný těžko a bolí mě oči. Celkově cítím hroznou únavu a vyčerpání. Je možné že se prostě jedná o psychické vyčerpání? Nějaké rady co s tím ať ty poslední dny doženu resty v učení? Včera jsem si dala celý den oraz s tím že si prostě odpočnu a půjde to lépe ale bohužel to pokračuje i dnes. Nepomohla ani procházka. Přijdu si hloupě ale nevím jak lépe to popsat. Děkuju za případné rady jak se nakopnout. :nevim: :roll:

Tak já státnicovala 2roky zpátky a já jsem se učila s kamarádkou přes Skype, hrozně nám to oběma pomohlo a doplňovaly jsme jedna druhou a na nervy jsem používala sirup bez předpisu Novo passit, nebo jak se to jmenuje a pomohl mi. Jinak jsem se chodila učit třeba do parku, na balkoně jsem hodně ležela s učením a jela jsem třeba hodinku dvě, pak pauza (: já se učila asi 4-5 týdnů.. V kuse 😄 a stejně jsme to vše nestihli.. A zvládlo se to. :wink: Zvládneš to taky 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
30.8.20 19:07

Myslím, že si vytváříš objektivní důvod pro své okolí pro případ, že bys u státnic shořela jak papír. Já se na státnice učila 10 dnů (na UK) a do toho jsem kojila jedenáctiměsíční dceru. Tříletá byla naštěstí u našich. Ale já to prostě potřebovala udělat(brzy by mi vypršela maximální doba studia kvůli 2 porodům), mně by výmluvy na přetížený mozek byly k h…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 19:11

Soucítím s tebou :lol: Já teda jen dopisuji závěrečnou práci, odevzdáno jsem měla mít před dvěma týdny :roll: Zbývá mi poslední kapitola plus závěrečné upravy, ale už jsem prostě tak unavená, že se to hrozně vleče… Páteční plán byl odevzdat v pondělí… Zase nic :roll: Pomáhá mi myslet na to, až to budu mít za sebou a budu mít titul v kapse :) Určitě se ti to povede, člověk má vždy pocit, že nic neví… Tak to má být ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 19:21
@Pepinka23 píše:
Tak já státnicovala 2roky zpátky a já jsem se učila s kamarádkou přes Skype, hrozně nám to oběma pomohlo a doplňovaly jsme jedna druhou a na nervy jsem používala sirup bez předpisu Novo passit, nebo jak se to jmenuje a pomohl mi. Jinak jsem se chodila učit třeba do parku, na balkoně jsem hodně ležela s učením a jela jsem třeba hodinku dvě, pak pauza (: já se učila asi 4-5 týdnů.. V kuse 😄 a stejně jsme to vše nestihli.. A zvládlo se to. :wink: Zvládneš to taky 😊

Dekuji za podporu. Me uz prave zbyva jen par hodin do statnic jela sem teda taky cca 5 tydnu nektere dny fakt cele a prave jsem hrozne unavena :( snad mi to take dobře dopadne a komise bude hodná a pomáhat přecejen stres dělá svoje :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 19:23
@Anonymní píše:
Soucítím s tebou :lol: Já teda jen dopisuji závěrečnou práci, odevzdáno jsem měla mít před dvěma týdny :roll: Zbývá mi poslední kapitola plus závěrečné upravy, ale už jsem prostě tak unavená, že se to hrozně vleče… Páteční plán byl odevzdat v pondělí… Zase nic :roll: Pomáhá mi myslet na to, až to budu mít za sebou a budu mít titul v kapse :) Určitě se ti to povede, člověk má vždy pocit, že nic neví… Tak to má být ;)

Děkuji. Práce byla fuška tak přeji ať se ti to podaří co nejdříve zvládnout ☺️️☺️️

• Citovat
  • Upravit
Capelucia
30.8.20 19:28

Mě pomáhal čaj mate a nepít kafe - po kafe jsem byla rozbitá, s rozhozenými nervy, po mate jsem se mohla soustředit i celou noc. Pak jsem to dospávala. Pár hodin před státnicemi je už asi pozdě na nové věci, to si jen přejdi jakby skrácené schémata odpovědí (strategii) - o čem je která otázka, pár hesel. Klidně si to vypiš. To se snadno pamatuje a pak se to jenom rozvine. Určitě do dobře dopadne :kytka:.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 19:34
@Capelucia píše:
Mě pomáhal čaj mate a nepít kafe - po kafe jsem byla rozbitá, s rozhozenými nervy, po mate jsem se mohla soustředit i celou noc. Pak jsem to dospávala. Pár hodin před státnicemi je už asi pozdě na nové věci, to si jen přejdi jakby skrácené schémata odpovědí (strategii) - o čem je která otázka, pár hesel. Klidně si to vypiš. To se snadno pamatuje a pak se to jenom rozvine. Určitě do dobře dopadne :kytka:.

Dekuji za radu :) všechny otázky mám ručně vypsané učím se už celkem dlouho ale nešla jsem k další dokud jsem perfektně neuměla předchozí, vím že je to špatně ale tohle moc nejde ovládat a teď po pěti týdnech učení už nemám sílu na ty, které moc nebo vůbec neumím :/ pila jsem spousty kávy zkusím ji vysadit a třeba to pomůže. Chci ještě zabrat a zvládnout to ale už jsem úplně rozbitá :zed: :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
1950
31.8.20 05:44

Dej vědět, jak ti to dopadlo. Já se nejvíc učím přípravou otázek - nejdřív si něco načtu, podtrhám, pak to přepíšu (nejlepší je ručně tužkou, ale to vzhledem k omezenému času už dělám na PC) pak si to pročítám a na závěr z toho zas podtrhávám a přepisuji stručně body na taková ta čtvercová lepítka a pak jedu jen podle bodů, abych měla přehled, co vím a nevím.

V kuse jet se dost nevyplácí, ale někdy to tak dělám. Zároveň mám výčitky vůči dětem, manželovi, domácnosti…a vzhledem k tomu, že po hodince bývám unavená, tak jedu 60 min a pak si dávám 10 minut a chodím po baráku a uklízím a dělám, co je třeba a pak zase 60 minut.

Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.2.21 16:49

@Kazimíra Olejovka děkuji dopadlo to naštěstí dobře 😊

• Citovat
  • Upravit
1950
16.2.21 19:44
@Anonymní píše:
@Kazimíra Olejovka děkuji dopadlo to naštěstí dobře 😊

Gratuluji, jsem ráda, že to dobře dopadlo. Já to mám letos v červnu a už začínám panikařit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.21 15:47

@Kazimíra Olejovka děkuji, určitě to zvládneš ☺️️ Budu držet 🖐️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat