Únava mozku
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Moje rada ti už nepomůže. Já chodila půl roku před státnicemi na biofeedback. Mozek se naučil soustředit a relaxovat.
Zkusila bych fyzickou námahu - třeba rychlou chůzi, nějaké kardio na hodinku, dvě - já si dávám rychlé procházky třeba 10 km. Pak jsem jak nadopovaná - super je to ráno, při východu slunce. A pak spánek a jeho kvalita - žádná TV.
Být tebou, už na to kašlu. Ale za 8 měsíců tuto diskuzi budu obnovovat se stejným dotazem
Ale radit umím dobře
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazimíra Olejovka píše:
Moje rada ti už nepomůže. Já chodila půl roku před státnicemi na biofeedback. Mozek se naučil soustředit a relaxovat.Zkusila bych fyzickou námahu - třeba rychlou chůzi, nějaké kardio na hodinku, dvě - já si dávám rychlé procházky třeba 10 km. Pak jsem jak nadopovaná - super je to ráno, při východu slunce. A pak spánek a jeho kvalita - žádná TV.
Být tebou, už na to kašlu. Ale za 8 měsíců tuto diskuzi budu obnovovat se stejným dotazemAle radit umím dobře
![]()
![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den. Za tři dny mě čekají státnice a potřebuju se toho ještě spoustu naučit. Mám z nich hrozný strach. Ale co se stalo už asi týden se cítím děsně unaveně jako by mi měla prasknout hlava. Cítím v ní takový divný těžko a bolí mě oči. Celkově cítím hroznou únavu a vyčerpání. Je možné že se prostě jedná o psychické vyčerpání? Nějaké rady co s tím ať ty poslední dny doženu resty v učení? Včera jsem si dala celý den oraz s tím že si prostě odpočnu a půjde to lépe ale bohužel to pokračuje i dnes. Nepomohla ani procházka. Přijdu si hloupě ale nevím jak lépe to popsat. Děkuju za případné rady jak se nakopnout.![]()
Ahoj, před třemi lety jsem dělala absolutorium, sice to není VŠ, ale VOŠ, ale i tak jsem měla podobné stavy. U mě to bylo o to horší, že mi nejen že nešlo se učit, jak jsem byla ve stresu, ale já přestala i spát. Nakonec jsem tam jela a doufala v zázrak a nějak jsem to zvládla. Na nás teda byli učitelé hodní a když už jsme to dotáhli až k absolutoriu, tak nám spíš pomohli než aby nás potopili.
Držím ti palce a když to nejde, tak se prostě neuč, jen si to pročítej alespoň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kazimíra Olejovka jeje tak dekuji
no ja jsem to proste asi prepalila snažila jsem se učit skoro celé dny nakonec to nebylo efektivní a mám pocit že nic neumím a ještě jsem uplně hotová takže až se budete učit myslete taky na odpočinek ![]()
- Citovat
- Upravit
@Mithiela děkuji za radu. Já jsem právě taky v šíleném stresu takže celé učení bylo velmi málo efektivní tak z toho mám opravdu obavy jak to dopadne a jak to bude vypadat :/
- Citovat
- Upravit
Opravdu pomáhá odstřelit tělo, treba celodenní túra v kopcích. Pak horká sprcha a spánek. Ráno je mozek po restartu, na mě to zabíralo. Tak ať se ti zadaři ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus horcik rozlozit do davek tak aby za den alespon 1g (tj klidne tri ctyri sumaky, nebo dva silnejsi) kombinovat s bekomplexem, pridat zeleny caj, hoodne pit, jestli vypijes 2,5l denne tak pridej dalsi litr, telo to taky nakopne, po bloku uceni klidne chvilku vytuhnout tak na 30-60 minut. Vetrat, byt primerene oblecena.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak dlouho už se učíš? A kolik toho reálně umíš? Ono to třeba nebude tak zlé jak to vypadá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Kazimíra Olejovka jeje tak dekujino ja jsem to proste asi prepalila snažila jsem se učit skoro celé dny nakonec to nebylo efektivní a mám pocit že nic neumím a ještě jsem uplně hotová takže až se budete učit myslete taky na odpočinek
Taky jedu až na dřeň, minulý semestr jsem na to dojela. Naflákala jsme si zkoušky pěkně za sebou, učila se mnoho dní, četla, podtrhávala, přepisovala a zas podtrhávala a přepisovala… a na poslední zkoušku jsem přišla totálně vyčerpaná, vylosovala otázku, sedla na potítko a koukala na prázdný papír a měla jsem prázdno. Ta jsem se omluvila a odešla. Když za mnou zabouchly dveře, tak jsem si najednou vzpomněla.
Na další pokus už jsem to dala za A.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
A jak dlouho už se učíš? A kolik toho reálně umíš? Ono to třeba nebude tak zlé jak to vypadá
Učím už se asi 5-6 tej týden ale víc času mi zabralo stresování a potoky slz než samotné učení :/ No reálně mi přijde že tam toho moc není právě ![]()
- Citovat
- Upravit
@Leenvecka píše:
Zkus horcik rozlozit do davek tak aby za den alespon 1g (tj klidne tri ctyri sumaky, nebo dva silnejsi) kombinovat s bekomplexem, pridat zeleny caj, hoodne pit, jestli vypijes 2,5l denne tak pridej dalsi litr, telo to taky nakopne, po bloku uceni klidne chvilku vytuhnout tak na 30-60 minut. Vetrat, byt primerene oblecena.
Děkuji za radu. Hořčík užívám vysoké dávky kvůli zdravotním problémům zkusím ještě zvednout pitný režim ![]()
- Citovat
- Upravit
@Kazimíra Olejovka píše:
Taky jedu až na dřeň, minulý semestr jsem na to dojela. Naflákala jsme si zkoušky pěkně za sebou, učila se mnoho dní, četla, podtrhávala, přepisovala a zas podtrhávala a přepisovala… a na poslední zkoušku jsem přišla totálně vyčerpaná, vylosovala otázku, sedla na potítko a koukala na prázdný papír a měla jsem prázdno. Ta jsem se omluvila a odešla. Když za mnou zabouchly dveře, tak jsem si najednou vzpomněla.Na další pokus už jsem to dala za A.
Tak to se mi doufám nestane
u běžné zkoušky by to nevadilo ale u státnic snad ne
mě také skončilo zkouškové a hned začalo další učení ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Učím už se asi 5-6 tej týden ale víc času mi zabralo stresování a potoky slz než samotné učení :/ No reálně mi přijde že tam toho moc není právě
Ty jsi fakt trubka. Proč jsi se nezačala učit dřív, když víš jaký jsi stresař?
hele znám kluka co se na státnice učil 4 dny a dál to, prý by se mu to jinak pak premazavalo a pletlo všechno dohromady
takže ono třeba vážně tak zlé nebude, však jsi do té školy nějaký rok chodila, tak ti v hlavě něco zůstalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Serpentini píše:
Ty jsi fakt trubka. Proč jsi se nezačala učit dřív, když víš jaký jsi stresař?hele znám kluka co se na státnice učil 4 dny a dál to, prý by se mu to jinak pak premazavalo a pletlo všechno dohromady
takže ono třeba vážně tak zlé nebude, však jsi do té školy nějaký rok chodila, tak ti v hlavě něco zůstalo
Noo začala jsem hned další den po poslední zkoušce
bohužel to bylo náročné ten poslední semestr vzhledem k situaci která zde byla
![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den. Za tři dny mě čekají státnice a potřebuju se toho ještě spoustu naučit. Mám z nich hrozný strach. Ale co se stalo už asi týden se cítím děsně unaveně jako by mi měla prasknout hlava. Cítím v ní takový divný těžko a bolí mě oči. Celkově cítím hroznou únavu a vyčerpání. Je možné že se prostě jedná o psychické vyčerpání? Nějaké rady co s tím ať ty poslední dny doženu resty v učení? Včera jsem si dala celý den oraz s tím že si prostě odpočnu a půjde to lépe ale bohužel to pokračuje i dnes. Nepomohla ani procházka. Přijdu si hloupě ale nevím jak lépe to popsat. Děkuju za případné rady jak se nakopnout.