Únava mozku

Anonymní
30.8.20 17:44

Únava mozku

Dobrý den. Za tři dny mě čekají státnice a potřebuju se toho ještě spoustu naučit. Mám z nich hrozný strach. Ale co se stalo už asi týden se cítím děsně unaveně jako by mi měla prasknout hlava. Cítím v ní takový divný těžko a bolí mě oči. Celkově cítím hroznou únavu a vyčerpání. Je možné že se prostě jedná o psychické vyčerpání? Nějaké rady co s tím ať ty poslední dny doženu resty v učení? Včera jsem si dala celý den oraz s tím že si prostě odpočnu a půjde to lépe ale bohužel to pokračuje i dnes. Nepomohla ani procházka. Přijdu si hloupě ale nevím jak lépe to popsat. Děkuju za případné rady jak se nakopnout. :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1950
30.8.20 17:57

Moje rada ti už nepomůže. Já chodila půl roku před státnicemi na biofeedback. Mozek se naučil soustředit a relaxovat.

Zkusila bych fyzickou námahu - třeba rychlou chůzi, nějaké kardio na hodinku, dvě - já si dávám rychlé procházky třeba 10 km. Pak jsem jak nadopovaná - super je to ráno, při východu slunce. A pak spánek a jeho kvalita - žádná TV.

Být tebou, už na to kašlu. Ale za 8 měsíců tuto diskuzi budu obnovovat se stejným dotazem :mrgreen: Ale radit umím dobře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
30.8.20 18:03
@Kazimíra Olejovka píše:
Moje rada ti už nepomůže. Já chodila půl roku před státnicemi na biofeedback. Mozek se naučil soustředit a relaxovat.

Zkusila bych fyzickou námahu - třeba rychlou chůzi, nějaké kardio na hodinku, dvě - já si dávám rychlé procházky třeba 10 km. Pak jsem jak nadopovaná - super je to ráno, při východu slunce. A pak spánek a jeho kvalita - žádná TV.

Být tebou, už na to kašlu. Ale za 8 měsíců tuto diskuzi budu obnovovat se stejným dotazem :mrgreen: Ale radit umím dobře :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
@Anonymní píše:
Dobrý den. Za tři dny mě čekají státnice a potřebuju se toho ještě spoustu naučit. Mám z nich hrozný strach. Ale co se stalo už asi týden se cítím děsně unaveně jako by mi měla prasknout hlava. Cítím v ní takový divný těžko a bolí mě oči. Celkově cítím hroznou únavu a vyčerpání. Je možné že se prostě jedná o psychické vyčerpání? Nějaké rady co s tím ať ty poslední dny doženu resty v učení? Včera jsem si dala celý den oraz s tím že si prostě odpočnu a půjde to lépe ale bohužel to pokračuje i dnes. Nepomohla ani procházka. Přijdu si hloupě ale nevím jak lépe to popsat. Děkuju za případné rady jak se nakopnout. :nevim: :roll:

Ahoj, před třemi lety jsem dělala absolutorium, sice to není VŠ, ale VOŠ, ale i tak jsem měla podobné stavy. U mě to bylo o to horší, že mi nejen že nešlo se učit, jak jsem byla ve stresu, ale já přestala i spát. Nakonec jsem tam jela a doufala v zázrak a nějak jsem to zvládla. Na nás teda byli učitelé hodní a když už jsme to dotáhli až k absolutoriu, tak nám spíš pomohli než aby nás potopili.
Držím ti palce a když to nejde, tak se prostě neuč, jen si to pročítej alespoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 18:03

@Kazimíra Olejovka jeje tak dekuji :D no ja jsem to proste asi prepalila snažila jsem se učit skoro celé dny nakonec to nebylo efektivní a mám pocit že nic neumím a ještě jsem uplně hotová takže až se budete učit myslete taky na odpočinek :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 18:05

@Mithiela děkuji za radu. Já jsem právě taky v šíleném stresu takže celé učení bylo velmi málo efektivní tak z toho mám opravdu obavy jak to dopadne a jak to bude vypadat :/

• Citovat
  • Upravit
42588
30.8.20 18:06

Opravdu pomáhá odstřelit tělo, treba celodenní túra v kopcích. Pak horká sprcha a spánek. Ráno je mozek po restartu, na mě to zabíralo. Tak ať se ti zadaři :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
30.8.20 18:07

Zkus horcik rozlozit do davek tak aby za den alespon 1g (tj klidne tri ctyri sumaky, nebo dva silnejsi) kombinovat s bekomplexem, pridat zeleny caj, hoodne pit, jestli vypijes 2,5l denne tak pridej dalsi litr, telo to taky nakopne, po bloku uceni klidne chvilku vytuhnout tak na 30-60 minut. Vetrat, byt primerene oblecena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9076
30.8.20 18:07

A jak dlouho už se učíš? A kolik toho reálně umíš? Ono to třeba nebude tak zlé jak to vypadá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
30.8.20 18:12
@Anonymní píše:
@Kazimíra Olejovka jeje tak dekuji :D no ja jsem to proste asi prepalila snažila jsem se učit skoro celé dny nakonec to nebylo efektivní a mám pocit že nic neumím a ještě jsem uplně hotová takže až se budete učit myslete taky na odpočinek :)

Taky jedu až na dřeň, minulý semestr jsem na to dojela. Naflákala jsme si zkoušky pěkně za sebou, učila se mnoho dní, četla, podtrhávala, přepisovala a zas podtrhávala a přepisovala… a na poslední zkoušku jsem přišla totálně vyčerpaná, vylosovala otázku, sedla na potítko a koukala na prázdný papír a měla jsem prázdno. Ta jsem se omluvila a odešla. Když za mnou zabouchly dveře, tak jsem si najednou vzpomněla. :zed: Na další pokus už jsem to dala za A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
30.8.20 18:13

Mně před státnicemi pomáhala fyzická námaha a lecitin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 18:16
@Serpentini píše:
A jak dlouho už se učíš? A kolik toho reálně umíš? Ono to třeba nebude tak zlé jak to vypadá ;)

Učím už se asi 5-6 tej týden ale víc času mi zabralo stresování a potoky slz než samotné učení :/ No reálně mi přijde že tam toho moc není právě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 18:17
@Leenvecka píše:
Zkus horcik rozlozit do davek tak aby za den alespon 1g (tj klidne tri ctyri sumaky, nebo dva silnejsi) kombinovat s bekomplexem, pridat zeleny caj, hoodne pit, jestli vypijes 2,5l denne tak pridej dalsi litr, telo to taky nakopne, po bloku uceni klidne chvilku vytuhnout tak na 30-60 minut. Vetrat, byt primerene oblecena.

Děkuji za radu. Hořčík užívám vysoké dávky kvůli zdravotním problémům zkusím ještě zvednout pitný režim :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.8.20 18:19
@Kazimíra Olejovka píše:
Taky jedu až na dřeň, minulý semestr jsem na to dojela. Naflákala jsme si zkoušky pěkně za sebou, učila se mnoho dní, četla, podtrhávala, přepisovala a zas podtrhávala a přepisovala… a na poslední zkoušku jsem přišla totálně vyčerpaná, vylosovala otázku, sedla na potítko a koukala na prázdný papír a měla jsem prázdno. Ta jsem se omluvila a odešla. Když za mnou zabouchly dveře, tak jsem si najednou vzpomněla. :zed: Na další pokus už jsem to dala za A.

Tak to se mi doufám nestane :o u běžné zkoušky by to nevadilo ale u státnic snad ne :D mě také skončilo zkouškové a hned začalo další učení :roll:

• Citovat
  • Upravit
9076
30.8.20 18:19
@Anonymní píše:
Učím už se asi 5-6 tej týden ale víc času mi zabralo stresování a potoky slz než samotné učení :/ No reálně mi přijde že tam toho moc není právě :nevim:

Ty jsi fakt trubka. Proč jsi se nezačala učit dřív, když víš jaký jsi stresař? :D hele znám kluka co se na státnice učil 4 dny a dál to, prý by se mu to jinak pak premazavalo a pletlo všechno dohromady :lol: takže ono třeba vážně tak zlé nebude, však jsi do té školy nějaký rok chodila, tak ti v hlavě něco zůstalo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.8.20 18:21
@Serpentini píše:
Ty jsi fakt trubka. Proč jsi se nezačala učit dřív, když víš jaký jsi stresař? :D hele znám kluka co se na státnice učil 4 dny a dál to, prý by se mu to jinak pak premazavalo a pletlo všechno dohromady :lol: takže ono třeba vážně tak zlé nebude, však jsi do té školy nějaký rok chodila, tak ti v hlavě něco zůstalo ;)

Noo začala jsem hned další den po poslední zkoušce :o bohužel to bylo náročné ten poslední semestr vzhledem k situaci která zde byla :? :?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze