Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj malá dnes jezdila bez klimatizace v autě a bylo horko a vždycky ji 5min úplně hoří hlavička a za chvilku je to v normálu měřila jsem ji teplotu a má 38. Dala jsem nurofen sirup. Má 16mes
Může se jednat i o virózu? udělala jsem vlažnou koupel teď už spinka tak ma mokrou plenku na celicku mám otevřenou ventilacku a malá není prikryta. Ma krátký rukáv a kratasy co mám dělat jak postupovat kojim tak ji dávám hodně pit
Srážej teplotu a hodně dávej pít.
Uvidíš. může to být cokoli. Taky jsem ymslela, že syn má úpal/úžeh.. No a nemá, má herpanginu ![]()
Může být úpal/úžeh. Náš měl z horka teplotu nad 38 a pálil, jak kamínka. Stěžoval si na bolest hlavy. A druhý den už byl v pohodě. Tak uvidíte, co z toho bude…
Pěkný večer, ráda bych obnovila diskuzi.
Syn (4r) - v sobotu i v neděli byl hodně venku, (výlet, hřiště, zahrada). Večer v pořádku, jen trochu únava. Ráno se vzbudil: teplota 37,9, dvakrát zvracel, stěžoval si, že ho bolí hlava a bříško. V průběhu dne bez zvracení, bez průjmu, má chuť k jídlu. Hlava ho už prý nebolí a na bříško si stěžuje stále. K tomu celodenně teplota okolo 37,6-37,9. Může toto být úpal nebo úžeh? Patří k tomu i ty bolesti břicha? V případě, že by se opradu jednalo o něco z toho, jak dlouho je normální tyto přínaky mít?… předem děkuji za odpovědi.
@Žirafka D. tohle máme teĎ v bledě růžovém u tří holek ze čtyř
jedna k tomu má navíc vyrážku, tu jsem vzala (jako vzorek nemocné populace) k doktorce, prohlídla jí, prohmatala a říkala, že to vypadá na přehřátí a prý to může být i na několik dní
Mívám casto od mala, nejcasteji úpal- zvracení, bolest hlavy, teplota kolem 38 kdyz je to horší mam to tak týden, slabsi tak 2-3 dny
Děkuji moc za odpovědi. Nakonec jsme ráno byli u doktorky, syn si celou noc stěžoval, že ho to bříško bolí hodně. Zatím to u nás vypadá na lehký zánět žaludku. (Ale možná nějaké přehřátí k tomu).
Dobré ráno všem ![]()
V pátek jsem si přišla pro dítko 4,5 roku do školky a pí. učitelka, že nejedl, je plačtivý, stýská se a bolí ho bříško. Cestou ze školky se vyzvracel, pak ten den zvýšená teplota. Vyspal se z toho a o víkendu vše v pohodě. Bez zvýšené teploty, jí, pije normálně.
Mohl to být úpal, úžeh nebo nějaká jednodenní viróza?