Úplná absence menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
25.6.24 18:13

Úplná absence menstruace

Zdravím, holky. Pochopte anonym z citlivých důvodů…bude mi 22 a nikdy jsem neměla přirozenou menstruaci. Mám PCOS - typicky spoustu chlupů snad všude, časté bolesti podbřišku, vaječníky poseté cystami, acanthosis nigricans a tak dále. Nově zjištěna i vývojová vada dělohy (která ale údajně nevadí :think: - rozdvojená).
Jde mi ale o to, že jsem za celých 22 let NEMĚLA přirozenou menstruaci. Vystřídala jsem už asi 4 gynekology - vždy jediné řešení byla hormonální antikoncepce (ale z té mi bylo velmi, velmi špatně) a nebo odbytí typu “že absence menstruace nevadí, že menstruace není vůbec důležitá”. “Krvácení” dorazilo jen po injekci - ale trvalo jeden den a poté mi tekla krev, když mi několikrát praskla cysta.
HA jsem brala cca 3 měsíce, ale bylo to peklo. Vím, že to bylo i pseudokrvácení…
No a tím moje “krvácení” končí..přirozeně menstruace NIKDY nedošla :oops: je mi z toho hrozně, v rodině jsou všechny ženy naprosto zdravé.
Se snoubencem bychom si tak do dvou let přáli miminko - no ale jak? Když menstruace nikde a tím pádem nikde i ovulace.
Z hormonálního profilu před rokem zjištěno pouze to, že mám extrémní hodnoty androgenů. Byla jsem i u endokrinologa - ale tam bylo údajně vše ok.
Nynější doktor je zlatíčko, chce znovu nabrat hormonální profil a zhotovit i testy na cukrovku.
Ale je to hrozné..připadám si tak méněcenná a vlastně mi je to i líto, když na mě vyšel černý Petr a všechny ženy v rodině jsou naprosto bez problémů. Babička má dokonce 9 dětí 8o
Samozřejmě v rámci PCOS dodržuji stravu, bylinky, pravidelný pohyb a vše. Antikoncepci znovu nechci, byla to opravdu jen “náplast na zlomeninu”. Netestovali mi ani průchodnost vaječníku.

Co byste na mém místě prosím dělaly Vy? :,( Už jsem takměř bezradná…
Předem mooc děkuji všem za jakékoli rady. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
25.6.24 18:55
@Anonymní píše: Více

Pokud mohu něco doporučit, zkuste si najít na internetu sránky paní Gabriely Tuatti a zkuste ji kontaktovat. Její konzultace nejsou zadarmo, ale osobně ji považuji za největší odbornici na ženské problémy včetně PCOS a endometriozy, kterou si sama prošla. Umí poradit i s problematickým početím. A ano, ruku v ruce s PCOS jde většinou i cukrovka, hormonální profil určitě ano, ale za mě to prostě zkuste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.6.24 19:55

@LadaSva děkuji moc! O této paní jsem neslyšela. Podívám se na ní :andel:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat