Úplně padám

Anonymní
18.9.22 14:24

Úplně padám

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat vás, třeba některá měla stejný problém. Jde o abnormální únavu. Spím cca 12-14h denně, večer padám do postele ještě za světla, protože už to únavou nemůžu vydržet. Když nemusím vstávat, tak jsem schopná prospat i 16h. Co je nejhorší, že i když spím abnormálně dlouho, tak se vzbudím a mám pocit, že jsem zdřímla snad jen hodinu, i po takto dlouhém spánku se cítím totálně vyčerpaná. Řežou a pálí mě oči, jsem malátná, nedotažená, prostě jako kdybych přišla po flámu domů a spala jsem jen chvilinku. Prakticky neustále mě bolí hlava, často mě bolí i v krku, občas mi bolestivě zduří uzliny hlavně na krku. Bolí mě celý člověk, každý sval, každý kloub, dá se říct i každá kost v těle. Psychicky na tom nejsem taky úplně nejlépe, jsem roztržitá, nedokážu se koncentrovat, vadí mi světlo, třeba i to z mobilu.
Jsem strašně omezená v tom co dělám, nevydržím stát, musím si co chvíli sednout, jinak mám závratě a táhne mě k zemi. Nesmírně mě vyčerpávají i takové činnosti jako věšení těsta nebo vaření oběda, musím to dělat na etapy, proložené pauzami na odpočinek.
Tenhle stav trvá už několik let. Můj lékař mě poslal na vyšetření, jestli se nejedná o roztroušenou sklerozu a aby se vyloučilo možné onkologické, nic se nenašlo. Myslí si, že si vymýšlím.
Je tedy pravda že se léčím na endokrinologii s hypofunkcí ŠŽ, ale výsledky mám v normě, takže myslím, že by to mělo být stabilizované a SŽ by tyto stavy neměla způsobovat.
Teď jsem se dostala na úřad práce. Můj zaměstnavatel snižoval stavy, já byla jen na zkrácený úvazek, více bych kvůli svým potížím nezvládla. Hned druhý týden jsem dostala doporučenku, ale je do výroby a i když je to zkrácený úvazek, tak není možnost si ani na chvíli sednout, veškerých 6hod práce jen ve stoje. Navíc v obrovském hluku. Už jen když mě tam pán bral při pohovoru se podívat, tak jsem si říkala, že to nedám. Plnit normy, stát, začínat v 6h, což by pro mě, protože bych dojížděla autobusem (auto ve svém stavu po ránu vůbec řídit nemůžu, napůl spím) znamenalo vstávat každý den v 3.30h. Tohle prostě nezvládnu.
Samozřejmě, že si chci najít práci, na invalidní důchod bych nárok neměla a i kdyby, necítím se tak, že bych nemohla dělat vůbec, jen prostě potřebuji buď práci vsedě a nebo aspoň střídání sezení se stáním a na zkrácené směny, trpím i na chronické otoky nohou (lipolymfedémy).
Je nějaká možnost jak to řešit, co udělat, aby mi bylo líp? Jen bych dodala, že beru bkomplex, vitamín c, hořčík a železo, které by měly snižovat únavu a vyčerpání-bez efektu. Únava mi naprosto ničí život, valnou část dne prospím a i během dne jsem k. o. K doktorovi se už bojím, aby si nemyslel, že si vymýšlím.
Anonymní jsem tu proto, že tu říkám citlivé údaje o svém zdraví.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
368
18.9.22 14:27

Dobrý den zkuste přírodní léčbu možná homeopat by dokázal pomoct. Určitě bych se vyhnula stresu pokusila se meditovat pít čaj, zapalte si svíčku zkuste se dívat dlouho na barevné obrázky uklidnit a povzbudit mysl, možná by pomohly děti pokud nemáte udělejte dokáží povzbudit člověk získá důvod zase se nadechnout svobodně čelit výzvám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
18.9.22 14:37

Podle mě jste přespaná. Zkuste na sílu spát jen 10 h denně. Zezačátku budete chtít spát déle, ale po třech, čtyřech dnech se budete cítit odpočatější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4972
18.9.22 14:44

A řešila jsi s lékařem, jestli to není chronický únavový syndrom? Podle popisu to dost vypadá. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.9.22 14:49
@KacanovaIng píše:
Dobrý den zkuste přírodní léčbu možná homeopat by dokázal pomoct. Určitě bych se vyhnula stresu pokusila se meditovat pít čaj, zapalte si svíčku zkuste se dívat dlouho na barevné obrázky uklidnit a povzbudit mysl, možná by pomohly děti pokud nemáte udělejte dokáží povzbudit člověk získá důvod zase se nadechnout svobodně čelit výzvám.

Doporučovat na únavu děti? 8o :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43689
18.9.22 14:57
@janickaIII píše:

Ona je místní tro(t)ll s diplomem v pevných deskách, celé město hrdé, že dokončila školu :mrgreen: Má nejtěžší školu a je koučka všehomíra. Akorát neovládá interpunkci :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
18.9.22 15:00

Mohl by to byt únavový syndrom, měla to známa, člověk si z toho děla legraci, ale vidět to v realitě teda nebylo vůbec vtipný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
18.9.22 15:00
@KacanovaIng píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kupodivu děti jsou důvodem, proč já večer padám na hubu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zakladatelko, řeš to s lékaři. Možná bych zvážila přechod k jinému praktikovi, jestli si ten tvůj myslí, že si vymýšlíš. Možná je únava i psychického rázu, klidně si řekni o psychologa/psychiatra, nevím, kdo to řeší. Ale problémy se táhnou několik let a údajně bez příčiny, je to divné.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19113
18.9.22 15:17

Únavový syndrom? ŠŽ mě napadla jako 1.,ale když je kompenzovaná…jak často chodíš na odběry? Co nějaký celkový nabery na minerály a krevní obraz a nevím co všechno ještě jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19113
18.9.22 15:18
@janickaIII píše:

Blbej vtip :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
18.9.22 17:34

Únavový syndrom podle mého :think: teda ale doporučovat ženě, která je v takovémhle zdravotním stavu vyrábět děti to snad ne :cert: napřed se musí dát zdravotně do pořádku přeci a to podle mého bude běh na dlouhou trať :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
18.9.22 17:38

Borelioza, eb virus…málo železa…mě podrobné testy dělal imunolog, a takováhle únava byla borelioza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
18.9.22 17:44
@Petule030 píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kupodivu děti jsou důvodem, proč já večer padám na hubu. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zakladatelko, řeš to s lékaři. Možná bych zvážila přechod k jinému praktikovi, jestli si ten tvůj myslí, že si vymýšlíš. Možná je únava i psychického rázu, klidně si řekni o psychologa/psychiatra, nevím, kdo to řeší. Ale problémy se táhnou několik let a údajně bez příčiny, je to divné.

přesně tak, s lékaři, ne s nějakými bylinkáři. Může to být i deprese.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15447
18.9.22 18:06

Nemůže to být borelióza? Při té bývá taky obrovská únava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6055
18.9.22 18:17
@Anonymní píše:
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat vás, třeba některá měla stejný problém. Jde o abnormální únavu. Spím cca 12-14h denně, večer padám do postele ještě za světla, protože už to únavou nemůžu vydržet. Když nemusím vstávat, tak jsem schopná prospat i 16h. Co je nejhorší, že i když spím abnormálně dlouho, tak se vzbudím a mám pocit, že jsem zdřímla snad jen hodinu, i po takto dlouhém spánku se cítím totálně vyčerpaná. Řežou a pálí mě oči, jsem malátná, nedotažená, prostě jako kdybych přišla po flámu domů a spala jsem jen chvilinku. Prakticky neustále mě bolí hlava, často mě bolí i v krku, občas mi bolestivě zduří uzliny hlavně na krku. Bolí mě celý člověk, každý sval, každý kloub, dá se říct i každá kost v těle. Psychicky na tom nejsem taky úplně nejlépe, jsem roztržitá, nedokážu se koncentrovat, vadí mi světlo, třeba i to z mobilu.
Jsem strašně omezená v tom co dělám, nevydržím stát, musím si co chvíli sednout, jinak mám závratě a táhne mě k zemi. Nesmírně mě vyčerpávají i takové činnosti jako věšení těsta nebo vaření oběda, musím to dělat na etapy, proložené pauzami na odpočinek.
Tenhle stav trvá už několik let. Můj lékař mě poslal na vyšetření, jestli se nejedná o roztroušenou sklerozu a aby se vyloučilo možné onkologické, nic se nenašlo. Myslí si, že si vymýšlím.
Je tedy pravda že se léčím na endokrinologii s hypofunkcí ŠŽ, ale výsledky mám v normě, takže myslím, že by to mělo být stabilizované a SŽ by tyto stavy neměla způsobovat.
Teď jsem se dostala na úřad práce. Můj zaměstnavatel snižoval stavy, já byla jen na zkrácený úvazek, více bych kvůli svým potížím nezvládla. Hned druhý týden jsem dostala doporučenku, ale je do výroby a i když je to zkrácený úvazek, tak není možnost si ani na chvíli sednout, veškerých 6hod práce jen ve stoje. Navíc v obrovském hluku. Už jen když mě tam pán bral při pohovoru se podívat, tak jsem si říkala, že to nedám. Plnit normy, stát, začínat v 6h, což by pro mě, protože bych dojížděla autobusem (auto ve svém stavu po ránu vůbec řídit nemůžu, napůl spím) znamenalo vstávat každý den v 3.30h. Tohle prostě nezvládnu.
Samozřejmě, že si chci najít práci, na invalidní důchod bych nárok neměla a i kdyby, necítím se tak, že bych nemohla dělat vůbec, jen prostě potřebuji buď práci vsedě a nebo aspoň střídání sezení se stáním a na zkrácené směny, trpím i na chronické otoky nohou (lipolymfedémy).
Je nějaká možnost jak to řešit, co udělat, aby mi bylo líp? Jen bych dodala, že beru bkomplex, vitamín c, hořčík a železo, které by měly snižovat únavu a vyčerpání-bez efektu. Únava mi naprosto ničí život, valnou část dne prospím a i během dne jsem k. o. K doktorovi se už bojím, aby si nemyslel, že si vymýšlím.
Anonymní jsem tu proto, že tu říkám citlivé údaje o svém zdraví.

Změň doktora. Jdi tam, kde ti budou naslouchat. Já byla asi v 16 letech u studentské lékařky, kterou měla škola a řekla jsem jí, že jsem stále strašně unavená. Ta hloupá nána mi řekla, že mám „papat jablíčka a pomeranče“. Bála jsem se to potom řešit, protože se mi vysmála. Trvalo to asi dva roky, kdy to už bylo neúnosné. Tehdy jsem se dostala k úplně jiné lékařce, která mi naslouchala. Udělala test krve, moči, RTG. Během chvíle věděla, co mi je - chronický zánět ledvin a chronický zápal plic. Nasadila antibiotika a já se do pár dnů probrala. Takže si najdi jiného doktora, ať netrpíš další roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí