Uplynutí podpůrčí doby

22.2.22 17:02

Uplynutí podpůrčí doby

Zdravím, potřebovala bych radu.
V březnu mi končí podpůrčí doba při neschopence. Od doktorky jsem si nechala vystavit zprávu z jakých důvodů marodím už takto dlouho. A ma otázka zní co dál? Mám jít na nějaký úřad, nebo stačí poslat nějaký dopis?
Pro upřesnění:
PN- z důvodu konizace - covid - těhotenství s následným potratem v 5mesici, uzdravení a nasledovalo hned další těhotenství celkem
Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24716
22.2.22 17:07

A vy potřebujete stále marodit? Nelze žádat o prodloužení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.22 17:09
@lucad77 píše:
A vy potřebujete stále marodit? Nelze žádat o prodloužení?

@lucad77
Ano jsem na rizikovém těhotenství a potřebovala bych to prodloužit. Termín porodu mam v červenci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33756
22.2.22 17:52
@Kabatkalova píše:
Zdravím, potřebovala bych radu.
V březnu mi končí podpůrčí doba při neschopence. Od doktorky jsem si nechala vystavit zprávu z jakých důvodů marodím už takto dlouho. A ma otázka zní co dál? Mám jít na nějaký úřad, nebo stačí poslat nějaký dopis?
Pro upřesnění:
PN- z důvodu konizace - covid - těhotenství s následným potratem v 5mesici, uzdravení a nasledovalo hned další těhotenství celkem
Děkuji za rady

Prodloužit jde, musíš si ale zažádat. Skoč ni na OSSZ, tam podej žádost a uvidíš. Myslím ale, že v tomhle případě problém nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.2.22 17:53

@arinecka
Moc děkuji. Zítra si tam zajedu. :palec: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33756
22.2.22 17:56
@Kabatkalova píše:
@arinecka
Moc děkuji. Zítra si tam zajedu. :palec: :*

Není zač, držím palce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
22.2.22 17:57

Lze prodlužovat. Ta podpůrčí doba je myslím 380 kalendářních dnů a lze ji opakovaně prodloužit (vždy po třech měsících) až o dalších 350 kalendářních dnů. Podmínkou je, že lze očekávat, že po tom prodloužení nabydete opět pracovní schopnost, což vy vlastně splníte, když porodíte. Pak už nebudete potřebovat nemocenskou, ale budete na rodičovské. Musí se s vyjádřením lékaře, co vede neschopenku, podat písemná žádost o prodloužení na OSSZ nejlépe nejpozději měsíc před uplynutím oné podpůrčí doby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
22.2.22 19:57

Formulář o prodloužení podpurci doby je na jejich stránkách Ossz, nedávno sem ho vyplnovala. Stačí vyplnit a zaslat na Ossz. Oni se vám pak ozvou a chtějí vyjádření doktora. Řeším to samé, sem v 6 měsíci a žádám o prodloužení. Doktorovi přijde lejstro do ordinace skoro o 8 stranách, můj doktor měl velkou radost ze to musí vyplňovat 🙄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.2.22 20:43

Nevíte prosím jak je to, s vyplácením dávek?
Partnerovi skončila 6.12. poté jsme zadali o prodloužení, trvalo to vlastně až do dnes. Dnes jsme obdrželi rozhodnutí, ze mu podpůrčí dobu prodlouží od toho 6.12-6.3. má otázka teď zní, zasílá socialka dávky zpětně nebo musí lékař poslat lístek na penize?

• Citovat
  • Upravit
3.10.22 15:42

Prosím o pomoc. Přišlo mi upozornění že mi 15.11 vyprší podpůrčí doba.Budu si žádat o prodloužení protože mě čekají lázně. Chápu že se musí žádat nejpozději 1 měsíc před ukončením ale nechápu jednu větu. Cituji: Je-li žádost podána dříve než 1 měsíc před uplynutím podpůrčí doby, běží lhůta pro vydání rozhodnutí od počátku 1 měsíce přede dnem, kterým podpůrčí doba uplyne.
Doma to nikdo nepochopil, kamarádka taky ne. Prosím jak to chápete? :? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
3.10.22 18:17
@MartinaPospisilova píše:
Prosím o pomoc. Přišlo mi upozornění že mi 15.11 vyprší podpůrčí doba.Budu si žádat o prodloužení protože mě čekají lázně. Chápu že se musí žádat nejpozději 1 měsíc před ukončením ale nechápu jednu větu. Cituji: Je-li žádost podána dříve než 1 měsíc před uplynutím podpůrčí doby, běží lhůta pro vydání rozhodnutí od počátku 1 měsíce přede dnem, kterým podpůrčí doba uplyne.
Doma to nikdo nepochopil, kamarádka taky ne. Prosím jak to chápete? :? :roll:

Že když vám třeba podpůrčí doba končí 3. října a vy podáte žádost o prodloužení už v červenci, bude se ta doba, kterou mají na vydání rozhodnutí, počítat tak jako tak až od 3. září, prostě dříve než měsíc před se tím zabývat nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.22 19:20

@lucad77 děkuji moc :kytka:
U nás opravdu nikdo nevěděl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie