Úprava jídla - sous vide

863
20.10.15 14:14

Uprava jidla sous vide

Ahoj, mate zkusenost s pripravou sous vide? Rada bych to zkusila normalne v hrnci, zatim se mi nechce investovat tak velke penize do pristroje. Budu rada za kazdou radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11923
17.3.19 08:38

Obnovuji, prosím, máte někdo doma nějaký hrnec? Mám dotazy, jak dlouho trvá, než se tam nahřeje voda třeba na 60stupňů? Popřípadě, dá se tam dát horká voda už z kohoutku, aby to ten hrnec jen doohřál a udržoval? Je hrnec na objem 8,5litru dostačující třeba pro 4-5porcí ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
17.3.19 11:52

@Šáruší používáme normální hrnec co jsme měli doma, nic speciálního. Když si děláme steaky pro nás dva, tak máme hrnec 2,5 l (klasika ikea, co jsme už měli doma). Dělali jsme i pro 4 a stacil také. Tam není nutné mít nějak moc vody.. musí být ponorena ta pistole (pokud máte pistoli), ale nezáleží na tom, jestli je 3 nebo 10 litrů vody. Samozřejmě pokud toho máš víc, tak aby byly ty potraviny ponořene, budeš potřebovat asi větší nádobu. Jinak tam dáváme už teplou vodu z kohoutku a dohreje se během 5 minut, na těch 58° co děláme na steaky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.20 12:17

Ahoj, vím že téma už je trochu starší, ale chtěla bych se zeptat jestli někdo využíváte tuhle úpravu jídla? Zajímalo by mě jak to funguje. Jestli jsem to dobře pochopila, tak dáte maso s kořením do pytlíku a pak se to pomocí toho přístroje vaří na 60 stupňů. A pak se normálně udělá na pánvi. Je to tak? Chutná pak jídlo líp? Děkuji za případné odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí