Úřad práce - vyřazení

Anonymní
17.2.19 21:24

Úřad práce - vyřazení

Obracim se k Vam pro radu jak resit vzniklou situaci. Nedostavila jsem se na sjednanou schuzku na pu. Postihlo me umrti blizkeho clena rodiny. Soucasne jsem i v evidenci u psychiatra. Jak toto jeste mohu resit? Moc dekuji zarady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2659
17.2.19 21:29

Bohužel, pravidla jsou jasná, mohla ses omluvit a neudělala jsi to. Pár minut. :nevim: Jediná tvá šance je poprosit dr. o potvrzení, že jsi u něj zrovna byla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.19 21:37

Já jsem jednou zapomněl na schůzku na ÚP, kvůli stěhování. Tak jsem to taky na ÚP řekla, a bylo mi řečeno, že když je to poprvé a má to důvod, že mi to promine. Ale kdyby se to opakovalo, tak mě vyřadí. Prostě řekni pravdu, a uvidíš… A nebo ta omluvenka od lékaře, no.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.19 21:50
@Anonymní píše:
Obracim se k Vam pro radu jak resit vzniklou situaci. Nedostavila jsem se na sjednanou schuzku na pu. Postihlo me umrti blizkeho clena rodiny. Soucasne jsem i v evidenci u psychiatra. Jak toto jeste mohu resit? Moc dekuji zarady.

Skuz vysvětlit situaci a doložit lékařskou zprávu a uvidíš teď to řeším taky naděje umírá poslední

• Citovat
  • Upravit
shadowbabe
17.2.19 23:10

Bohuzel asi take zalezi na dane urednici, protoze ta moje se se mnou pred par lety vubec neparala. Omluvu dostala dostatecnou, ale vubec nic ji nezajimalo, na pul roku mne vyhodila a dost mi to tehda zkomplikovalo zivot :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.19 06:18

Nezalezi na urednici… zakon mluvi jasne. Neprijdes, zapomenes, jsi vyrazena. Po zmene zákona v zari 2017 vam nepomůže uz ani donest zpetne potvrzeni od lekare, protoze navsteva lekare se dle novely zakona musi oznamit úřadu práce nejpozdeji v den ošetření.
Jak by to vypadalo, kdyby jednomu urednice nedostaveni se prominula a druhému ne? To prece nejde. Jsi na uradu prace a „jediná“ tva povinnost je chodit na schuzky (pokud chces byt v evidenci, ptz evidence je zcela dobrovolna)
Zamestnavatel by ti snad toleroval neomluvenou absenci?

• Citovat
  • Upravit
425
18.2.19 12:56

ale záleží na úřednici. pokud to bylo poprvé a má rozumné vysvětlení a případně potvrzení od lékaře + potvrzení o pohřbu, tak to úřednice promine. Jsme jen lidi a každému se může stát něco neočekávaného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
18.2.19 15:06
@Anonymní píše:
Nezalezi na urednici… zakon mluvi jasne. Neprijdes, zapomenes, jsi vyrazena. Po zmene zákona v zari 2017 vam nepomůže uz ani donest zpetne potvrzeni od lekare, protoze navsteva lekare se dle novely zakona musi oznamit úřadu práce nejpozdeji v den ošetření.
Jak by to vypadalo, kdyby jednomu urednice nedostaveni se prominula a druhému ne? To prece nejde. Jsi na uradu prace a „jediná“ tva povinnost je chodit na schuzky (pokud chces byt v evidenci, ptz evidence je zcela dobrovolna)
Zamestnavatel by ti snad toleroval neomluvenou absenci?

Ano přesně tak, jinak to ani být nemůže, úředníci se řídí zákony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
18.2.19 15:09
@dadulam píše:
ale záleží na úřednici. pokud to bylo poprvé a má rozumné vysvětlení a případně potvrzení od lékaře + potvrzení o pohřbu, tak to úřednice promine. Jsme jen lidi a každému se může stát něco neočekávaného

Pokud takový úředník je, tak je to špatný úředník, neboť ten se nemá řídit svými osobními city, ale zákony a ty jsou, aspoň pro nás obyčejné lidi, pro všechny stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 15:43

@dadulam poprve nebo podruhé… a jaky je rozdil??? Precti si zakon. Ten netoleruje nedostaveni se bez vazneho duvodu vubec.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.19 15:44
@villa píše:
Pokud takový úředník je, tak je to špatný úředník, neboť ten se nemá řídit svými osobními city, ale zákony a ty jsou, aspoň pro nás obyčejné lidi, pro všechny stejné.

Naprosto souhlasim :))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat