Úraz a trvalé následky

2674
14.12.15 09:36

Úraz a trvalé následky

Dcera upadla na schodech, otekla jí ruka. Protože jí to bolelo, jeli jsme pro jistotu hned na kontrolu na chirurgii. Tam udělali RTG a doktor řekl, že je to jenom naražené, dostala mastičku a prsteníček na ruce zavázali.

Po měsíci jsem si všimla, že má prst pořád ohnutý, prý jí nejde narovnat. Když si prst chytla a druhou rukou srovnala, tak jí nic nebolelo, ale sama ho nenatáhla. Šli jsme znovu na chirurgii, tam se doktor podivil nad tím, že jí to minule nedal na dlahu, prý byli možná zasaženy šlachy. Takže dostala návlek na ten prst, prst má od té doby na dlaze. Nyní ho sice ohne i narovná, ale nedá ho při ohybání až k dlani. Na kontrolu jde až za týden, už minule doktor řekl, že možná bude muset s ním jít na operaci na plastickou chirurgii, ale tam že si to bude muset sama zaplatit a stejně neví, jestli by to pomohlo.

Chtěla bych se zeptat, má úrazovou pojistku, je možné nějaké plnění z této pojistky? Nebo když je to prst na ruce a jedinou vadou je že ho úplně neohne, tak nárok mít nebude? Já abych nakonec nezaplatila doktorovi za zprávu pro pojišťovnu víc, než dostaneme za takový úraz. Je jí 17 let.

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4367
14.12.15 09:49

Pokud má úrazovou pojistku, tak samozřejmě má nárok na plnění. Dcera si zlomila ve škole malíček, byla to opravdu miniaturní zlomenina, že ji i dr málem přehlédla a vyplnili jsme formulář a dostala cca 3 tis + poplatek za vypracování zprávy od dr. To proplácí také. Vezměte si potvrzení/účtenku a přiložte ji ke zprávě. Já platila 200Kč a normálně mi napsali tolik za úraz a 200 za vypracování lékařské zprávy.
Vše se vyplňuje po skončení léčení a je tam i kolonka na možné trv. následky.
Takže se vůbec nerozpakujte a uplatněte pojistku. Proto si ji platíte!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
14.12.15 10:23

@Evka73 : určité bych to zkusila, ale o trvale následky se žádá, až když je úraz dolecen, ideálně 1-2 roky po úrazu. Dcera se popalila, první plnění z pojistky ( doba léčení ) na zaplatili skoro hned po dodání podkladu z nemocnice ( nic jsme za vyplnění neplatili a ještě mi to poslali poštou domů ) a po 2 letech jsme žádali trvale následky, kdy jsme vyplnili jen formulář pojišťovny a ta si nás pozvala k „reviznimu“ ( myslím, že se tomu tak říká ) doktorovi, ten ji prohlédl a pojišťovně napsal, jak to vypadá a jaké jsou trvale následky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
14.12.15 10:25

Záleží, co je v té poj. smlouvě sjednané. Jaká rizika a plnění. Nejsem posudkový lékař pojišťovny (ani jiný lékař), ale pokud má běžný úraz / denní plnění, tak by něco dostat asi měla.
Kdy se ten úraz stal? Jestli je to „teď někdy“, tak je trochu předčasné dávat do nadpisu trvalé následky. To se řeší až po 1 roce- tedy kromě případů, kdy je jasné, že se to nezlepší… To pravděpodobně nebude tento případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
14.12.15 11:01

Děkuji moc, zkusím to podat. Úraz se stal před asi 2 měsíci, že to je na trvalé následky jsem uvažovala podle toho jak to vypadá teď, tj. že ho nemůže úplně ohnout. Jsem ráda, že by se to na pojistku vztahovalo, naštěstí budu jí uplatňovat poprvé, má jí 17 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.15 11:09

Pojistku bych zkusila, za to nic nedas. Pokud je dobre sjednana, tak by meli plnit. V lete si u nas na trampoline jedna holcicka narazila nohu. Rodice s ni jeli do nemocnice, tam to dr. po rtg vyhodnotil jako zlomeninu a dostala sadru od kycle po kotnik. Druhy den meliletet na Kanary na dovcu. Odleteli, ve Spanelsku dosli k dr., ten to znovu zrentgenoval a rekl, ze to je jen narazene, zadna zlomenina neni, sadru sundali a holka byla v pohode. Doma uplatnili pojistku a dostali penize a to celkem dost. Takze pokud je pojistka dobre napsana, neni co resit ;-)

• Citovat
  • Upravit
31313
14.12.15 11:17

Hlavně to pošli co nejdřív. Třeba zatím ne na trvalé následky, ale ten úraz jako takový. Většina pojišťoven má v podmínkách, že se úraz musí hlásit okamžitě (do osmi dnů), jinak můžou (nemusí, ale můžou) krátit náhrady (v případě opakovaných případů nedoložení včas i úplné odmítnutí).
Takže to prvotní oznámení sepiš okamžitě, pak máš asi rok na doložení papírů, zpráv, případné TN a podobně. Řešila jsem to nedávno. Pojistku sice vzali i po desetiměsících, ale měla jsem tam asi 10% snížení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
14.12.15 11:24

Ty lhůty nebudou tak tragické. Ano, hlásit by se to mělo, ale úraz lze až 3 roky zpětně.
@Evka73 Napište, co v té smlouvě máte pojištěno a na jaké plnění. Jinak většina pojišťoven teď přijímá i hlášení úrazu on-line přes web.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
14.12.15 11:27

@Mar__tanka1983 Ono bude záležet, jaké riziko se řeší. PN a pod. jsou teda termínově náročnější, ale úrazy- pokud budou sedět podklady, tak nevidím extra problém. Pokud se něco divného děje, není špatné napsat pojišťovnu, ať si každý udělá obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat