Úraz ve školce – jak reagovat?

1315
20.12.10 17:42

Úraz ve školce

Ahoj holky,
dnes mi volali ze školky, že Toníčka strčil starší předškolní kluk a on upadl hlavou na lavici a pořádně si jí rozsekl.Všeho jsem nechala a letěla tam.Tam to letmo řešila s učitelkou,ale času moc nebylo, neboť jsem s ním pospíchala na chirurgii na šití.Na chirurgii vyloučili otřes mozku a zašili 3 stehy na temeni hlavy tržnou ránu.
Jsem z toho celá otřesená,jelikož jsem tohle ani nečekala,i když vím , že se to stát může.Ale tohle bylo udělané úmyslně,protože syn se ho jen na něco chtěl zeptat a on se otočil a strčil.Potvrzeno i p. učitelkou.
Jak mám reagovat, nemáte s tím někdo zkušenost?
Nechci obviňovat učitelku,protože vím , že nic nezanedbala,ale s tím klukem jsou věčné problémy.Na druhou stranu nevím z jaké je rodiny, i když se s jeho otcem znám,myslím že ten kluk nemá žádné sebevědomí, je zlý na děti, hodně žaluje, ze všeho se vylhává,svádí vinu na ostatní atd.
Syn už do Vánoc do školky nepůjde,ale už teď mi říká , že se tam bojí kvůli tomu klukovi.Přitom syn bez školky nemůže ani dýchat, jak je nadšený.Bojím se , že tímto to skončilo.
Mám nějak reagovat, nebo se za mne postaví školka?Děkuji moc za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2245
20.12.10 17:56

jejda Hani to je mi Toníčka moc líto,vůbec nevím jak bych reagovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
20.12.10 18:02

Ježiš, to bych vzteky neviděla. Jestli pohovor s rodiči dítěte něco zmůže, nevím, ale určitě bych si vyhmátla samotného chlapečka a houkla na něj, že tohle si k mému dítěti dovolovat nebude a že mu důrazně radím, aby se mému synovi vyhýbal (třeba by to nezabralo, ale třeba jo). Syna bych taktéž nainstruovala, aby se dotyčnému vyhýbal velkým obloukem.
Ono bohužel se to fakt uhlídat nedá, taky jsme měli ve třídě podobný živel, když neubližoval jednomu dítěti, tak jinému, to by mu učitelka musela pořád stát za zadkem. Vím, že se to řešilo, že ho hlídali, děti se naučily ozývat, ale 100% uhlídat prostě nelze (i když věřím tomu, že ve Vašem případě se paní učitelka po tomhle incidentu bude víc zajímat).
Naštěstí ten náš dáreček šel od letošního školního roku do školy, tak jsme se ho střepali :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
20.12.10 18:23

to je situace!!
je to prostě nešťastná náhoda… a učitelka prostě nedokáže ohlídat vše..... a prostě se stane… určitě by se to měli rodiče onoho dítka dovědět, co se stalo.. a to bych chtěla po učitelce aby to zařídila! houknout na dítko je nápad dobrý jen mám obavu, že tyhle menší děti jsou ještě malé..... na školní děti by to fungovalo stopro! zkusit můžeš..
určitě pokud ty syna pojištěného nemáš je pojištěn ve školce a měli by vám vyplatit úrazovné ze školky.. to je práce a papírování ředitelky a učitelky… ty se na to zeptej!
synovi slib, že si kluka poddáš… a vynadáš mu! on bude mít pocit, že ses ho zastala… a že nenecháš jen tak.. uvidíš po novém roce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
871
20.12.10 18:42

Toho úrazu je mi opravdu moc líto :-( a jak píšeš, učitelka za nic nemůže, ale obviňovat z úrazu toho kluka a nějak šíleně to řešit bych asi nedělala…těžko radit, sama nevím, co bych dělala, ale vzhledem k tomu, že mám doma fakt šílené torpédo a často se stane, že sem tam někoho žďuchne, aniž by chtěl, tak to beru trošku i z té druhé stránky. Zase na druhé straně, když víš, že to bylo úmyslně…no nevím. Já bych to asi řešila tak, že bych si promluvila s jedním z rodičů toho kluka, když bychom se ve školce setkali, nějak zvlášť (např. u nich doma atd…) bych to neřešila. Je to bohužel smutné, ale takové situace se prostě ve školce stanou :-( A myslím, že by tohle hlavně měla řešit učitelka. Ta by měla rodičům toho kluka říct co a jak a co způsobil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
20.12.10 19:01

Vzhledem k tomu, že mi před chvíli volal jeho otec a omlouval se, tak nějak je mi líp.Asi tím , že i protější strana to řeší a že mají snahu se o ten úraz a incident zajímat.Je mi jasný, že kluk zítra nepřijde do školky a nebude z něho :andel:.
Je hloupý , že toho kluka vyzvedává jeho starší sestra, tak p. učitelka to neměla s kým řešit.Jen předala informace.
Snahu musím ocenit, i že si na mě sehnali telefon a zavolali a nečekali až mně potkají někde kdesi.

Zítra půjdu pro ostatní věci syna, tak uvidím co a jak.
Je mi jasný a taky jak jsem psala, stát se to mohlo.Smůla byla , že to dopadlo tak jak to dopadlo.Spíš mě pořád leží v hlavě ta věta , že to udělal úmyslně a zákeřně, kdy se Toník už k němu točil zády. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1175
20.12.10 19:52

To je mi malýho líto. Nám se stalo něco podobnýho minulý prázdniny. Syn šel do školky a v poledne mi volali za školky že pláče že ho bolí nožička, hned jsem tam šla a co čert nechtěl nakonec měl na dvakrát zlomenou nohu :oops: :oops: Bylo to akorát první den prázdnin a já byla tři dny doma po operaci, takže jsem ho ani nemohla nosit a všude se mnou jezdila švagrová, malej měl sádru až úplně nahoru a celech 6 týdnů, Ředitelka tenkrát za mnou přišla domů a moc se mi omlouvala, že to byl první úraz, takle velky, přinesla malýmu ňáký omalovánky a dobroty, ale rodičům toho kluka co mu to udělal to ani neřekli :-? to mi teda přišlo divný.

Je dobře, že ty jeho rodiče o tom ví a snad ho ňák uklidní, aby se choval k ostatním dětem líp. Určitě se pak domluv ve školce na pojistce, musí mít dětičky pojištěné, my tenkrát dostali asi 7000 ale co jsou peníze, když byl ve čtyřech letech chudinka celý léto uvězněný v kočáru, aby mohl být venku :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
20.12.10 20:45

Malého je mi strašně líto :cry: .Mně se stalo to samé teda když sem chodila ještě do školky.Mám jizvu nad obočím taky mě strčil kluk na topení. :-?
Je skvělé že rodiče se ozvali a věřím že se to opakovat nebude.Víc bych to asi zatím neřešila,ale chtěla bych aby se ten kluk mému synovi omluvil aby malej neměl strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bensi
21.12.10 09:07

Hako, u nás ve školce jsem byla přímým svědkem podobného incidentu. Přišla jsem pro dítko po obědě, do se starší chystali na oběd, jeden kluk strčil do druhého, ten hlavou spadl přímo na lavičku, krve jak blázen. Ani jedna učitelka okolo!! No po tom řevu pak jedna přilítla, šli to umýt, ale nějak to nedramatizovaly. Pak s hošikem šli normoš na oběd :nevim:

• Citovat
  • Upravit
644
28.12.10 19:42

Tak tohle řešit je nepříjemné. Jako rodič bych asi chtěla mluvit s rodiči toho chlapce ( i když to asi udělala učitelka ) a rozhodně, jak už tady někdo psal, bych houklana kluka. Je pak problém, když tvůj klučina nechce kvůli nějakýmu hajzlíkovi do školky :evil:
Taky jsem ve školce měla takovýho chlapečka, který jen všem okolo ubližoval. Vyřešila jsem to tak, že jsem ho měla prostě neustále u sebe. Jinak to nešlo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
6.11.20 16:31

Zlomenina paže ve školce

Ahoj holky,
naše malá dneska na zahradě školky spadla z průlezky na ruku. Učitelka volala, že jí bolí ruka, pád nikdo neviděl, pouze učitelka věděla, že tam lozí, ale jak padá, neviděla. Chápu to, nemůže mít oči všude, ale nejedná se třeba o zanedbání? Já díky tomu budu muset bát 3 týdny doma s malou, chodím do práce. Navíc má zlomenou pravou ruku a je pravačka. Jela jsem po nemocnici do školky a ředitelka byla už doma, tak to budu muset řešit v pondělí. Ptám se, jestli mám na něco nárok od školky, třeba na bolestné? Nebo se sepíše papír o úraze a dál nic? :?
Máte s tím některá zkušenost?

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
6.11.20 16:42

U nás ve škole je to tak, že se nějakej papír musí vypsat hned přímo ten den ve škole, a pak jim donést lékařské zprávy, a jde to z pojištění, které má dítko ve škole,,,každé je pojištěno povinně. Jestli si chceš něco vzít na učitelce, tak asi fakt ne, nejde uhlídat všechny děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1065
6.11.20 16:54

Zanedbání určitě ne, to se prostě stává.
Jestli Ti jde o peníze, tak školka je pojištěna, ale na minimum odškodného. Tak pár kaček asi dostaneš. Jinak Ti doporučuji dítě pojistit. Ve školce se můžeš zkusit domluvit, jestli by tam po zaschnutí sádry nemohla docházet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15217
6.11.20 16:55

@Mgree Školka je určitě pojištěna, takže nárok na peníze z pojišťovny.. Jinak bych nic nechtěla, učitelka není vsemocna, i pod dozorem rodičů děti přijdou ke spoustě úrazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
6.11.20 16:56

@Mgree Promin, ale ucitelka nemuze za to, ze je tvohe dcera nesikovna/nepozorna/zbrkla a spadla z prulezky. Stejne blbe mohla spadnout pri zakopnuti ve trude nebo tobe doma. Takze nehledej oberniho beranka.
Skolka by mela mit nejakou pojistku pro tyto ucely, takze neco bys distat mohla. Plzs muzes uplatnovat vlastni urazove pojisteni, pokud mate sjednane. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin