Určení výživného v manželství

Anonymní
28.9.16 13:39

určení výživného v manželství

Ahoj, snad někdo poradíte…
s manželem je to naprd…nedaří se mi s ním stále domluvit kdy si bude brát děti. Takže to potom vypadá asi takto - máme tři děti, na každé dítě mi dává 2000,– kč, 1000kč dává mě (nejmladší má rok) a přispívá mi půlku nákladů na bydlení. To mi dá vždy. JENŽE - 100% času trávím s dětmi jenom já a ještě u toho musím stíhat péči o domácnost (úklid visí v 90% na mě) a práci (trošičku podnikám z domu). Když se domluvíme (např. dneska) já bduu mít děti od rána do jedné a ty od 13:00 do 18:00 tak je zase problém. ještě o půl dvanácté se dušuje jak pro děcka ve 13:00 dojede, bylo půl druhé a ani se neobtěžuje se ozvat. Dá se toto nějak soudně upravit? Žijeme spolu už jen kvůli dětem, ale přijde mi že kdybychom se rozvedli tak s nima stráví víc času než s nimi tráví teď. Stejně jako mi nepřijde fér starost o domácnost… nějak nevidím důvody proč to má viset víceméně na mě. Jinak odděleně si nakupujeme, odděleně si vaříme, pereme atd…fuuu je to na palici. Díky za rady ;)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35306
28.9.16 14:00

Asi jedině střídavou péči? Nic jiného mě nenapadá  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.16 14:20

@arinecka ta bohužel (nebo naštěstí) nepřichází v úvahu, jelikož manžel pracuje od brzkého rána do cca 13:00 a potom se jde na další dvě hodiny vyspat. Jde mi o to zda je vůbec možné aby soud určil nějaký čas kdy se má dětem věnovat i tehdy, když jsme manželé. Úplně by mi stačil klasicky jeden víkend za 14dní plus třeba dvě odpoledne v týdnu…

• Citovat
  • Upravit
35306
28.9.16 14:24

To bohužel asi ne :? to musíte mezi sebou a pokud to on nedodržuje tak s ním bohužel nehneš, je to blbé ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.16 14:52

Tohle fakt není fér :o( mám velké dilema jestli nebude lepší rozvod a odstěhování manžela… ale odrazuje mě, že finančně na tom budeme hůř všichni. Jenže já už začínám psychicky mlít z posledního, starat se o barák, pracovat (mám to cca na 2-3h denně i víkendy a svátky, nárazově je to i na delší dobu) starat se o děti a každý víkend brzy vstávat abych stihla děti/práci/úklid stíhám do sebe v rychlosti akorát vyklopit jogurt, zatímco manžílek se válí „dokud nerozlepí pořádně oči“ pak sám sobě chystá půl hodiny snídani, pak jde na kafíčko, cigaretku a potom si jde milostivě sednout na hodinu na záchod. Kdyby to bylo občas, ale je to takhle v kuse už šest let a já to přestávám dávat :( :,(

• Citovat
  • Upravit
69235
28.9.16 14:56
@Anonymní píše:
@arinecka ta bohužel (nebo naštěstí) nepřichází v úvahu, jelikož manžel pracuje od brzkého rána do cca 13:00 a potom se jde na další dvě hodiny vyspat. Jde mi o to zda je vůbec možné aby soud určil nějaký čas kdy se má dětem věnovat i tehdy, když jsme manželé. Úplně by mi stačil klasicky jeden víkend za 14dní plus třeba dvě odpoledne v týdnu…

ne, dokonce mu soud ani nenařídí, aby si ty děti bral, když budete od sebe, on má právo si je vzít, ne povinnost. takže když bude víkend u tatínka a on si nepřijede, smůla. Nedonutíš ho, aby si je vzal, nemáš jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
28.9.16 15:38
@Anonymní píše:

Podá se návrh na úpravu péče do rozvodu a po rozvodu no a kdy se žádost o rozvod podá, jestli se vůbec podá, to nikdo řešit nebude. Takže to samozřejmě jde včetně stanovení výživného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
28.9.16 15:39
@terinka4444 píše:
ne, dokonce mu soud ani nenařídí, aby si ty děti bral, když budete od sebe, on má právo si je vzít, ne povinnost. takže když bude víkend u tatínka a on si nepřijede, smůla. Nedonutíš ho, aby si je vzal, nemáš jak.

Tak úplně to pravda není, už jsem viděl i rozsudky, které ukládaly otci povinnost styku. Zcela samozřejmé je to u právní formy střídavé péče v jakémkoliv poměru, ale i v režimu styku jde uložit povinnost. Dokonce to posvětil i Ústavní soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.9.16 15:44
@canaglia píše:
Tak úplně to pravda není, už jsem viděl i rozsudky, které ukládaly otci povinnost styku. Zcela samozřejmé je to u právní formy střídavé péče v jakémkoliv poměru, ale i v režimu styku jde uložit povinnost. Dokonce to posvětil i Ústavní soud.

ano, nějaký sem tam jeden rozsudek, a teď jeho faktická vykonavatelnost, jak to uděláš, jako ta máma, když ten táta si ty děti nevezme? Když nepřijde domů a ty děti si nevezme, nebude je hlídat, nebude se jim věnovat? Když si pro ně nepřijede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5508
28.9.16 15:52
@terinka4444 píše:
ano, nějaký sem tam jeden rozsudek, a teď jeho faktická vykonavatelnost, jak to uděláš, jako ta máma, když ten táta si ty děti nevezme? Když nepřijde domů a ty děti si nevezme, nebude je hlídat, nebude se jim věnovat? Když si pro ně nepřijede?

Návrh na výkon rozhodnutí, upozornění a poučení soudem, pokuta až do 50 tis. tr. čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Nástroje jsou, jen se nepoužívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
28.9.16 15:56
@canaglia píše:
Návrh na výkon rozhodnutí, upozornění a poučení soudem, pokuta až do 50 tis. tr. čin maření výkonu úředního rozhodnutí. Nástroje jsou, jen se nepoužívají.

takže v běžném životě(až na pár zářných výjimek jestli vůbec) stejně bude mít ty děti na hrbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna