Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dítě je nošenec. Nepíšeš, kolik teda stráví času v šátku denně. Ale pokud je správné navázána a má dost prostoru pro pohyb, tak bych se toho nebála. 🙃 Taky jsme malou dost nosila, přeju hodně síly 🙃
Celodenní nošení neni moc zdravé. Například když bude hodku a půl v šátku tak aspoň ať ty dvě hodky/hodku je na posteli/podlozce ať se protahne a zkusí být i brisku ať nemáte do budoucna problém a nemusíte chodit na reha.
Vždy když jsem měla tyhle dilema ohledně nošení tak jsem se podívala do Zrcadla jak debi&nedržím to miminko po 15min v rukách a bylo jasné, ze zlatý šátek..porad se spis v nosicich skupinách a pak jenom když bude miminko těžší tak si porid šátek ne tolik elasticky tak zvyknou byt tyhle od manduci. A je to opravdu veliký pomocník i později! Hezké nošení ![]()
@Anonymní píše:
Ahojkyy, před týdnem jsem si pořídila šátek- nejlepší kup!Malé jsou skoro 2 měsíce a je téměř neodložitelná. Před den toho moc nenaspí- večer je přetažená až hrůza a pláče třeba hodinu nebo dvě. Teď týden občas ponosím, uspím- položím do postýlky- někdy to vyjde, někdy ne
večery máme teď mnohem klidnější, ale jde mi o to tohle. Nemohu ji tím “celodenním” nošením nějak ublížit? Mám šátek od manduci, hlavičku ji fixuju, kolínka má v úrovni zadečku. V ruce ji také uspím, ale třeba za 30-40 minut, v šátku je to otázka 5-10 minut
Pokud máš fb, je tam prima skupina Nosíme děti, holky rády pořadí, hlavně můžeš poslat foto úvazu a řeknou ti, zda je vše OK ![]()
Jako celý den by jen v šátku miminko být nemělo, ale syn byl taky neodlozitelny, trávil tam hodne času a je ok..
První tři měsíce prakticky spala přes den jen na me a musela jsem chodit. Bdele stavy jsem dávala mimina vždy na zem na podlozku at se protahnou. Noci zvladali v postýlce. Ve 4m se to zlomilo a jeden hned ranní spánek dala holka v postýlce nebo kočárku. Od 5m jsem schopna uspat u prsa a odložit do postýlky. V kočárku usne prakticky hned a kolikrát ani nestihnu vyjet. Proste čtvrtý trimestr potřebovala na spani vylozene me. Kluk spal sestinedeli v pohodě v kočáru, ale když doma, tak mi ležel na hrudníku a já nemohla nic. Satek beru jako super vec, takže na spani přes den klidně, ale když se probudí tak nechť protáhnout. Ono v tom šátku má takovou polohu, ze prý necuraji a proto se mají vyndat aby se uvolnili
První rok byly moje děti v šátku /nositku několik hodin denně, každý den, neuměla jsme to dělat jinak. Na druhou stranu, nekolik hodin denně byly taky volně vyložený na zemi, neměli jsme kočárek ani žádné lehátko, nebo houpatko, autosedačka jenom výjimečně.
Dítě se určitě musí volně pohybovat, kopat, past, zkoušet se otáčet… Ale jestli šátkem nahradíš akorát ten čas, kdy jsou jiné děti utemované ve fusaku v kocaru nebo různých elektrických vynalezech, tak za mě dobrý.
Pokud je ve správné poloze, ublížit mu nemůžeš. Kor když je beztak neodlozitelne, takže bys nosila na rukou. Dej se na fb do moderních nosicek nebo nošení dětí, popř do nějaké regionální skupiny a ptej se tam
Ahojkyy, před týdnem jsem si pořídila šátek- nejlepší kup!
Malé jsou skoro 2 měsíce a je téměř neodložitelná. Před den toho moc nenaspí- večer je přetažená až hrůza a pláče třeba hodinu nebo dvě. Teď týden občas ponosím, uspím- položím do postýlky- někdy to vyjde, někdy ne
večery máme teď mnohem klidnější, ale jde mi o to tohle. Nemohu ji tím “celodenním” nošením nějak ublížit? Mám šátek od manduci, hlavičku ji fixuju, kolínka má v úrovni zadečku. V ruce ji také uspím, ale třeba za 30-40 minut, v šátku je to otázka 5-10 minut