Ustavičná mykóza

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
7.8.23 13:53

Ustavičná mykóza

Dobrý den, potýkám se s takovým nepříjemným problémem. Abych to shrnula a vzala to z druhé strany. Asi pět let řeším potíže se zažíváním (neustále problémy a záněty žaludku). K tomu se mi přidaly potíže gynekologické, konkrétně mykóza (asi). Průběh je následovný, současného partnera mám rok, potíže které mám přetrvávají půl roku (s partnerem řešeno).
Najednou přišla změna a u mě se objevily mykózy. Přeléčeny lékařem, přelečen i partner. Od lékaře jsem dostala 4 tablety (přes zažívací ústrojí) - přesně si nevzpomenu na název, ale byly to tablety na mykózu (když se stále vrací) s tím že vyzkoušíme jeden měsíc a pokud by to nebylo ok, nastaví se půlroční léčba (jednou na měsíc jeden den se užívají tablety).
A k problému. Neustále mě svědí poševní vchod, sem tam se to rozjede dál do pochvy. Neustále nepříjemné pocity tam dole, bolest podbřišku apod. Používám probiotika vaginální. Vyhýbám se sladkému (já milovník sladkého) bohužel se snažím omezovat cukry. Když už nevydržím a po dvou týdnech si dám kousek sladkého, potíže se do hodiny vyšvihnou a mnohonásobně se zhorší. Problémy přetrvávají i během menstruace (používám probiotické tampony a vložky). Několikrát jsem byla u lékařky a ta mi řekla že je všechno v pořádku.
Nevím si rady, jelikož se opravdu snažím a nejsem z toho špatná jenom já, ale i partner, který mé potíže těžce nese (né kvuli sexu ale protože si myslí, že potíže mi způsobuje on).

Je tady někdo kdo řešil takový problém, že i přes snažení pociťuje každodenní diskomfort a nějak zdárně se mu podařilo tohle vyřešit? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.8.23 14:46

Já to neměla až tak špatné, ale taky jsem je měla často a vracely se. Hodně se to zlepšilo, když jsem upravila stravu k vůli hubnutí. Omezila hodně přímo cukr/sladké. Plus vždy, když začínám pociťovat, že to začíná hned si namažu clotrimazol/canesten volně prodejné v lékárně. Vím, že se nemají používat takto, ale mě už to několik let dobře funguje.
Jinak sestra s tím měla, taky problém. Teď má jiného muže, který je navíc hodně pečlivý na hygienu a problémy zmizely. Takže i to je možnost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa