Útlak beder

35
5.8.26 14:45

Útlak beder

Ahoj lidí
Chci se zeptat ohledně útlaku beder
Nemůžu tahat těžký břemena
Být ve strnulé poloze

Ale Sport vykonávat můžu
Fizicky práce taký

Ale po celé ČR Brně chtějí v šechno tahat
Z ohýbat se můžu ale pak to pálí a Trnou mě bederní svaly

Chci se zeptat jakou práci s tím vůbec
Vykonávate?

Protože mě to fizicky úplně omezuje
Pracovat.

Jak se ta to situace vyřeší?
Já sme se na důchod první stupeň invalidity

Ale nevím jestli mě to dají a čím se teď budu Živit spravovali psychiku stress
A bedra…

Psaní mě moc nejde matyka tak ne.

Anketa

Hlasovalo:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.8.26 15:50

Útlak jsem měla/mám, chodila jsem s tím na rehabilitaci, denněcvičím. Pracuju celou dobu, neschopenku jsem neměla.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.26 15:54
@Majk704 píše: Více

Nechte si napsat rehabilitace, nebo jestli na to máte, tak se objednejte na placenou fyzioterapii a nechte si vysvětlit, jak máte cvičit a pohybovat se (třeba zvedat ta břemena, nemusíte se ohýbat, lze je zvedat ze dřepu). Cvičte každý den to, co vám řeknou, to je velmi důležité. Pokud nemáte v zádech něco poškozeno, je dost možné, že vás to přestane bolet úplně. Na tohle vám dají důchod, až pokud to dopracujete ke stavu, že budete úplně neschopný, sotva polezete a sotva si utřete zadek (a někdy ani to ne, i pár metrů na wc může být boj). No a řeší se to tak, že prostě chodíte do práce, vezmete si prášek a doufáte, že cvičení pomůže a neskončíte třeba s ochrnutou nohou.

• Citovat
  • Upravit
35
5.8.26 16:00

Ahoj

S doktorkou jsem o tom mluvil doktorka mně říkal že po fyzické stránce můžu normálně pracovat ale nemůžu zvedat těžké břemena po celé České republice co mně nabízí práce pracovní podmínky nebo něco takového tak všude chtějí zátěžové práce
Všude kam se hlásím do práce tak budou takco aby prostě se něco tahalo něco prostě dělalo a zatěžuji ho se metra
Takže mě teď odmítá strašně hodně firem
A doktorka mi na to řekla že prostě pracovat můžu ale že nemůžu jsme na těžká přemena a pracovat ve strnuje pouze a u ochranky pracovat nemůžu protože mi spravovali stres a psychiku takže tam člověk potřebuje být odolný Jak psychicky tak fyzicky a ještě tam bych měl strach aby mě tam ještě do těch beder někdo nebouchl
A do toho mám teď problémy prostě nevím ani kde budu bydlet nebo Čím se prostě budu živit to matické po matematické stránce mi to taky moc nejde takže po kladen se nemůžu prostě taky uživit
No jestli si to dá operovat Já nevím doktorka mi nic takového nenabídla dali mě papír kde jsou vyfotografovaný lidi jak prostě dělají rehabilitaci a tím to haslo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.26 17:43

To v těch zdravotních záznamech budete mít už napořád, i kdyby vás operovali (ale evidentně zatím není co a buďte za to rád). A ano, na trhu práce je to dost problém. Vy máte jen základku? Máte řidičák?

• Citovat
  • Upravit
35
5.8.26 18:06

Ahoj

Žil sem na ulici na ubytovnách jako dvaceti letej a byl sem zadlužený
Od 24 let sem prácoval jako ochranka
Ale dluhý sem zaplatil až ve 34 letech
Když sem konečně vyřídil bankovní účet
A zaplatil dluhy musel opustit práci hlídaček
Kde sem se energeticky přečerpal když se můžu živit normálně jako ostatní chlapi tak
Tak mám útlak beder a nemůžu se fizicky živit

Na nej víš se vyspat a jít se projít nebo proběhnout nebo lehký Sport rukama kde se zatěžují bedra.
Už mě spravovali taký psychiku a spánek
Prodělal sem panickou ataku
A teď řeším konec epilepsii to mě bude stát 1000 Kč mám zakázané řídit motorová vozidla
Chci sí udělat kurz na vysokozdvižný vozík

Nebo masér nebo čalounění práce
Nemám co jíst a nevím co teď sem úplně na dně a to ani nemám celý život kde bydlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.26 18:23

A vyučený teda nejste? Zkuste se podívat po práci v zemědělství. Občas k tomu nabízí i nějaké ubytování. Rostlinná i živočišná, pohledejte. Známá pracuje ve skleníku, kde lidi s podobnými problémy pracují (dělají jednodušší práce na zemi) a se zády ne úplně v top stavu lidi i dojí krávy, u toho už se člověk ve většině provozů neohýbá, popřípadě dělají krmiče telat a podobně. A cvičte, ta záda povolí a bude to lepší.

• Citovat
  • Upravit
5.8.26 18:42

Co nějaká charita v okolí? Některé pomáhají hledat práci znevýhodněným lidem.
Držte se❤️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.26 20:22

Jít pracovat do fabriky, u pásu se třeba nic extra těžkého nezvedá. Ale tohle je věc která se spravuje rehabilitací, prací na sobě, ne operací.

• Citovat
  • Upravit
79602
5.8.26 21:05
@Anonymní píše: Více

no přesně tak, já si sedím celou dobu na rukou, moje matka má útlak 11 a 8 mm, cvičí, chodí, a pracovala do 67 let, její nadřízené je asi 40 a má útlak 18 a 11 mm, chodí na masáže a cvičí a cvičí, na jaře spadla na zahradě, protože jí na chvíli vypověděla noha - operace je až to poslední řešení, když člověku ochrne noha nebo tak něco, jinak se každý snaží operaci vyhnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.26 21:19

Já dostala i fyzioterapii 20× na pojišťovnu, není nutné to platit, pokud pán nemá peníze. V tomhle je naše zdravotnictví super. Mně se to hodně spravilo, těd přes léto to zlepšuju denním plaváním, to taky hodně udělá.

• Citovat
  • Upravit
79602
5.8.26 21:27

i normální chůze na to pomáhá, a je také zadarmo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
6.8.26 10:13

Ahoj

Ahoj telefonoval jsem asi tak 30 mám a každá firma mě odmítla mohl jsem jet práci i za 50 000 a
60 tisíc přítelkyně mě kvůli tomu nemůžu najít práci na hlavní pracovní poměr tak abych nezatěžoval bedra se psaním jsem taky jaksi handicapovaný z matematikou taky tyhlety věci prostě když píšu tak jenom přes mikrofon a po matematické stránce mě to hodně dlouho trvá než vrátím takže mě nemůžou vzít ani na číšníka barmana a tak cokoliv což by mě teda zachránilo ale po matematické stránce o to tři hodiny člověk třeba čeká až třeba vrátím nebo něco takového takže tam to taky nebude ono a fyzicky jsem úplně omezený A nemůžu vůbec nic dělat jakákoliv firma ať je to lehká firma výroba lehké práce nebo něco takového tak všude chcou abych zatěžoval prostě nějak ty záda s ohýbal se jo a tak dále já už zkoušel tolik firem že už mě opravdu nic nenapadá zkoušel jsem si doktorky jsem se ptal zda by to nešlo operovat ale ještě se vůbec nevyjádřila nedostal jsem žádný doklad žádný papír ZTP vůbec nic OZP vůbec nic se nedostal nebo nějaký prostě papír znevýhodněním nebo sníženou pracovní neschopnosti jo prostě dají mě papír na rehabilitaci a abych cvičil ale žádný doklad vůbec nic do jakých kil do covid kilogramů můžu zvedat nebo něco takového jo my vůbec nikdo nic neřekne prostě po doktorskou jednání strašný zažádal jsem si na první stupeň invalidity ale ještě nevím jestli mi to vůbec schválí jestli vůbec mě to schválí a chtěl jsem se zeptat jestli máte někdo utlak beder a nemůžete zatěžovat záda jestli máte s tím sníženou pracovní neschopnost a máte na to doklad nebo ZTP nebo OZP jestli vám na to někdo stavil protože by se s tím to hledalo v práci snadnějš ale já momentálně nic takového nedostal A vůbec nemám co jest jo jsem úplně na dně Na to že jsem teda vyrůstal na ulici na ubytovnách tatínek mě umřel a musel jsem si zaplatit dr
Duhý celý 265 000 Kč do toho si musím vydělat dalších 200 000 aby zachránil čelist protože tam mám záněty Jak nahoře vrchní tak i spodní a klasickou protézu mi nechtějí dát protože se bojí jo že mi ty zuby budou padat vůbec netuším prostě ani Jak vylepšit svoje zdraví kde budu bydlet protože dneska státní byty nikdo člověk nedostane a dneska spousta lidí nemá ani kde bydlet a přítelkyně mě opustila víceméně hlavně kvůli tomu že nemám svoje bydlení stabilní práci a tím že jsem teďka snížený jako pracovní snížený schopnosti tak se mnou nekomunikuje a nezajímá mě je mi z toho strašně do pláče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat