Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Mám určitě blbý dotaz, ale jak jsem byla na screeningu, tak se mě ptali, zda beru nejake léky a ja úplně zapomela, ze beru utrogestan, myslíte si, ze kdybych jim to řekla má to nějaký vliv na výsledek?
@Nikon asi bych si s tím hlavu nelámala…Kdy jsi byla na screeningu? Každopádně, kdyby Ti v krvi našli něco co není v pořádku, tak by Ti už zavolali…Nedělej si starosti a užívej si těhulkování a příště na to radši nezapomeň, ať pak nemáš černý svědomí
![]()
Utrogestan jsem brala a na screeningu jsem nahlásila. Vyšel mi negativni.
Screening mi vyšel v pořádku, dneska jsem byla i u svoji paní doktorky a říkala, ze výsledky jsou v poradku.Ale zase jsem se na Ten utrogestan zapomela zeptat. ![]()
@Nikon Já myslím, že to nevadí, žes to neřekla. Když vyšetření vyšlo dobře. Spíš by bylo nutné to říci, kdyby tam byl nějaký problém.
@Nikon jo holka, skleroza se projevuje asi v každém věku
ale důležité jsou výsledky, kdyby cokoliv nehrálo, tak by tě o tom informovali už v den screeningu, takže si nedělej starosti a začni se těšit ze zdravého miminka a už nezapomínej-radši si dělej uzly na kapesníku ![]()
@Nikon pokud se Utrogestan bere az v tehu a ne pred v ramci lecby upravy cyklu, tak to nema vliv na vysledky, ja sama se na to ptala doktorky u screeningu.
Ono já, jestli třeba kdyby to vedeli a zadali do PC, tak jestli by jim ty vysledky, nevyšli jinak, hůř třeba. Ale zase si říkám, vždyť utrogestan je na podporu tehu, takže mimcu nemůže ublížit.
@michee takže se nemusím stresovat, ze by mi kvuli tomu, ze jsem jim to zapomela rict, vyšli jinak testy?
@Nikon podle mě nad tím moc přemýšlíš a zbytečně se tím trápíš…Utrogestan by neměl výsledky ovlivnit, je to v podstatě něco jako těhotenský hormon, takže na prosvícení páteře a pod.to na 1000% nemělo vliv a u krve se zjišťují jen některé hodnoty, které jsou důležité pro to dané vyšetření…tak už se tím netrap! Pro Tvůj klid zítra zavolej svojí doktorce a zeptej se jí na to, uvidíš, že Ti v podstatě řekne to, co Ti říkáme tady my… ![]()
Ahoj já když byla na screeningu tak se mě neptaly na to jaký beru léky, brala jsem utrogestan taky a myslím že to vliv na výsledky nemá
, tak si s tím nelam hlavu a raduj se z těhulkování ![]()
Holky, já si právě taky myslím, ze to na to.nema vliv, ale chtela jsem slyšet názory jiných.
@simuška 1 takže taky jsi brala utrogestan a na leky se tě. neptali?
PS:moc se omlouvám za chyby píšu z mobilu.
@Nikon být tebou, přestanu ten screening už řešit. Tohle je tvoje druhá diskuse o tom screeningu. Jako já tenhle stav znám, když člověk nedokáže oddechnout, že je všechno v pořádku a má nutkánístále hledat čím by se mohl trápit. Ale fakt tohle řešíš zbytečně. Utrogestan ti falešně negativní test neudělá. Taky jsem ho brala u dvojky, nevzpomínám si, že bych ho hlásila
@Nikon jj taky jsem ho brala a nikdo se mě na léky neptal když jsem šla na krev
a mě v tu chvíli ani nenapadlo jim to říkat
.Nestresuj se tim, hlavně že ti výsledky vyšly negativně a je všechno v pořádku, vliv na výsledky to určitě nemá
@ANTONIE Bola děkuji. Máte pravdu, screening mi vyšel negativní, a utrogestan na to vliv urcite mít nebude.