Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky ![]()
Budu se objednávat na UTZ ve 30.týdnu do nemocnice, je to tatáž nemocnice (Kladno), kde jsem byla na UTZ ve 20. týdnu. Uvažuji také o 3D UTZ, nicméně když jsem se již tehdy (ve 20.týdnu) zjišťovala,tak mi bylo řečeno, že tyhle 3D UTZ oni nedělají (vybavení).
Zajímá mě tedy, jestli vy, co jste byly na 3D UTZ tak to bylo v rámci toho běžně hrazeného UTZ ve 30. týdnu a jen jste si prostě doplatily to 3D. Anebo jste byly na klasickém UTZ ve 30. týdnu a pak (třeba i později/dříve?) zvlášť na tom 3D UTZ?
Jsem z Kladna a na ten 3D bych musela nejspíš do Prahy, kde bude možná delší objednací doba, tak mě zajímá, jak to vyřešit - jít do Kladna ve 30. týdnu + navíc se objednat na placený UTZ 3D? Nebo rovnou někam do Prahy na 3D + UTZ 30.týden (2v1)?
(I když nevím, jestli mě v Praze někde na UTZ vůbec vemou, když nejsem nikde registrovaná k porodu…)
Díky moc za praktické rady ![]()
Simuk, napíšu ti, jak je to u nás v Praze v našem zdrav.zařízení. 3D sono se provádí v 25.-29. týdnu, je plně hrazený (u nás 1.250 Kč) a rozhodně ti za něj nikdo nic nesleví, když bys jej chtěla spojit s ultrazvukem v 30. - 32. týdnu těhotenství. Navíc se evidentně časově nekryjí, takže při 3D se jedná opravdu o nadstandard…
Pokud bys o 3D sono opravdu stála, tak ti podle mě udělají kdekoli, kde budou mít volno a ne podle toho, zda jsi tam registrovaná k porodu. Problém ale bude, že na 3D jsou hrozné fronty, tak to musíš obtelefonovat. Třeba budeš mít štěstí.
Ziza.
Díky za reakci.
Nechtěla jsem slevovat
, jen nevěděla, jestli to jde udělat rovnou v rámci toho UTZ ve 30.týdnu (abych nemusela dvakrát po sobě) nebo se chodí v jiných týdnech…
Takhle mi to stačí, nicméně teď začínám 25.týden, tak už možná bude pozdě…Díky Ziza.
Simuk, jestli začínáš 25.týden, tak ještě pozdě není, třeba bys někde to místečko našla…
Ale já osobně bych to nespojovala, i kdyby to šlo… Protože mi přijde lepší nechat se zkontrolovat víckrát než méně krát…
Z.
3D UTZ je nadstandard a hradí se - já půjdu do Hořovic (jsem z Berouna) - tam stojí vyšetření 600,– obrázek 100,– a DVD 300,– Je to o půlku levnější jak v Praze. Jsem 24tt a objednávala jsem se v 19tt a objednali mne na 25tt - ale na internetu píší, že se stačí objednat 10dní dopředu. O 3D UTZ v Praze vím jen, že ho mají v Podolí a nově teď i v Krči.
já na ten 3D ultrazvuk jdu 16.11. to budu zhruba v 25. týdnu. Moje doktorka to má přímo v ordinaci, takže paráda, kromě fotky ze screeningu (ten mi dělali jinde) mám i všechny fotečky 3D, jinak bere si za to 800,– je v tom hodinový ultrazvuk, půlhodinový záznam UTZ na DVD a čtyři 3D fotečky. Takže se moc těším. ![]()