Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj dnes sem byla na velkem Uz a doktorna me posila jeste ve stredu k primari protoze nevidi spolehlive krizeni VC srdce stalo se to uz nektete zvas?? Mam strach aby mela srdicko vporadku ![]()
Zatím si ztoho nic nedělejte. Já jsem byla těhotná třikrát mám ztoho tři děti a vždy jsem byla odkázaná k primaři, že se něco nezdá. U prvního srdíčko, u druhé tvar a velikost hlavičky a po třetí dokonce byla i plodová voda, pro podezření retardace plodu. Všichny jsou krásní, šikovní a hlavně zdravý! Vrásky si dělejte, až po verdiktu od primaře.
Ja byla tez, na kontrole ale vse ok… z velke vetsiny je to zpusobeno v tu chvili nevhodnou polohu plodu ![]()
Takze se neboj… hlavne negoogli
Ty dnešní kontroly a testy jen stresují maminky, za našich mladých let to nebylo a děti jsme měly zdravé
@marie1954
Jojo mne delali treba gluzovy zatezovy test az po porodu ditete pres 4 kg. Dnes na nej jde kazda nekdy kolem poloviny tehotenstvi.
A ultrazvuk se delal jen pri riziku…
@marie1954 píše:
Ty dnešní kontroly a testy jen stresují maminky, za našich mladých let to nebylo a děti jsme měly zdravé
To mas pravdu tet se budu do stredy nervovat ![]()
Tak ja nevim, ale kazda prevence je dobra ne, medicina pokrocila a spousta problemu se da vyresit jiz v tehotenstvi.Jako hlasat, ze jste meli deti zdrave i bez testu, to spolu trosku nesouvisi, ne? Tehotenske nemoci a poskozeni plodu snad byla vzdy, umrtnost deti i matek vyssi, to byste jako chteli zpatky? Mne zachranili zivot a dite a driv by se nic nezjistilo a dite by mi umrelo v brise. Hlavne ze bych byla doma nevystresovana ![]()
@tini
Jo a na severni Morave dali pri glukozovem zatezovem testu zdrave matce vypit roztok fenolu…
Zivot ji a diteti nikdo nevrati…
Kdyby s tim neblbli, mohla byt tady i s ditetem
Jde o to, ze pokud neco neni v poradku, uz se o tom vi, a jsou na to pripaveni uz pri porodu… ne aby to zjistovalo potom, co jim dite na stole zkolabuje
Samozdrejme, ze kontroli v tehu jsou dulezite ale strasit me maji az kdyz ktomu maji duvod… A ne ze Dr je slepa a nevidi v sedive forme krizek v barevne ho vidi a posila me k primari tet budu 5 dni trnou jestli ma srdicko v poradku a nebo ne ![]()
@haxnicka našemu malému zjistili v těhotenství pravostranný aortální oblouk. A je uplně normální miminko. Jediný problém je že se mu trošičku huř polyká při krmení ale to se spraví až začneme přikrmovat. Jinak nebude mít žádné problémy ani omezení. Jen jezdíme na kontroly na kardiologii k paní doktorce Jičínské do Brna. Je to jedna z nejlepších prenatálních i dětských kardio lékařu u nás..
tak buď v klidu, vše budde v pohodě..