Už vám vaše dítě mluví? Dceři budou 3 roky, řekne jen pár slov

8.8.26 16:51

Už vám vaše dítě mluví ?

Dobrý den, jsem 22 léta máma na plný úvazek. Ale mám takový dost velký dotaz. Moje dcera bude mít 5.záři 3 roky, stále nemluví umí jen určité slova jako je máma táta babička dědeček děkuji prosím a to je vše. Pokynum udělej, donést, uklidit tomu rozumím. Někdy je den kdy řeknu úkliď začne se vztekat, pořád mi nosí plínky nechce na nočník ani na záchod. Na moje rozhodnutí jsem poprosila o vyšetření na psychologii a na neurologii a tam mi prozatím nic neřekli, ani výsledky tak jsem se chtěla zeptat jestli někdo nemá nějaký stejný problém a třeba nějakou radu? Předem moc děkuji :andel: :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1968
8.8.26 16:59

A chodí do školky nebo detske skupiny? On ten kolektiv celkové hodně pomůže.
V rodině máme i případy, kdy se děti rozmluvily do 1 měsíce ve školce.
Domluvená vyšetření určitě super, kdy jste tam byli, že ještě neznáš výsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29518
8.8.26 17:06

Tak když nemluví, tak neříká vůbec nic, tvoje dcera pár slov přece řekne, to je pěkný předpoklad k tomu, že se postupně rozmluví. Syn takhle kolem třetího roku řekl přesně pár slov a samozřejmě dneska mluví. Dcera bude mít osm a nemluví ani těch pár slov :mavam: jediná rada je počkat, navštívit logopedii a případně zjišťovat důvod opožděného vývoje řeči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1835
8.8.26 17:17

@Verunka272 a to jsi nedostala žádnou zprávu od lékařů? A jak se dozvíš výsledky vyšetření? Asi bych od pediatra ještě chtěla żádanku na foniatrii, ORL a pak případně logopedii. Jako 3letá už by měla rozumět i složitějším příkazům než ukliď, dones. Hodně čtěte, povídejte, popisuje vše, co děláš. Já pořád říkala, co dělám, co vidím.
Synovi jsou čerstvě 3 a mluví plynule, víceméně správně skloňuje a i slovosled má správně poskládaný, je mu rozumět krásně, i když některá písmenka pořád neumí. Plínky jsme odbourali před cca měsícem. Nicméně je zase pozadu motoricky-nejde mu moc oblékání, obouvání, neskáče snožmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
8.8.26 17:39

Tak pokud jste v péči odborníků tak se ptej jich. Co Ti řekli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
8.8.26 17:41

@Margery Syn měl ve 3.5 letech 10 slov včetně citoslovců a těžkou vývojovou dysfázii k tomu. Samozřejmě mluví, po letech na logopedii a mraky práce dokonce i dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
8.8.26 17:43

Ja tedy moc nevěřím, že ti neurolog a psycholog neřekl svůj závěr, případně nedali další doporučení - třeba logoped nebo foniatr. To se mi nechce věřit a to ty děti s problémy s mluvením mám 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29518
8.8.26 17:43
@Snopy123 píše: Více

Takže se předpoklad, že bude mluvit, potvrdil :))) je to těžké, je za tím hromada práce, ale výsledek většinou vidět je :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37159
8.8.26 18:05

Syn se rozmluvil až ve 3 a půl roce, po nástupu do školky, kolektiv ho donutil. Do té doby mluvil taky pár slov a ještě lecos komolil. Chodíte někam mezi děti, aby mohla komunikovat s ostatními?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.26 18:08

@ALIPELI děkuji za odpověď. Ne do školky nechodí nechtějí ji vzít skrze toho že pořád nosí pleny. A co se týče kdy jsem byla na vyšetření tak to je před měsícem jsem byla na neurologii to jí dávali čepičku a řekli mi že na další kontrole mi řeknou výsledky a že se budou chtít se mnou popovídat a žádnou zprávu mi vůbec nedali právě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4322
8.8.26 18:10

@Verunka272 A kdy jdete na další kontrolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.26 18:11

Děkuji všem za komentáře na psychologii jsem byla též před měsícem a to je paní doktorka V takové fázi že si to píše sama na papír nepoužívá žádnou elektroniku a tam mi právě řekla že má vývoj ročního dítěte takže musím přijít znova s ní v září jestli se to změnilo nebo ne a když když tak budeme pokračovat v nějakých cvikách mluvení a dalších takových věcí a co se týče neurologie tak říkám před měsícem jsem byla na EEG ta mi měřili a teď mám v září další kontrolu tam mi nedali žádnou zprávu a řekli mi vlastně jak přijdu takže mi řeknou výsledky že se potom budou chtít popovídat se mnou i s dcerou na logopedii se chystám také aby mi popřípadě ukázali nějaké triky na učení když s nichcům mluvit nebo Sednu si a mluvím s ní tak mě nechce poslouchat vzteká se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.26 18:15

Trošku to tady nestíhám ale všem opravdu moc děkuji za komentáře a popřípadě nějaký rady. Na neurologii jdeme 18 září a na neurologii jdeme 14 září. Na slovo děti kolektiv to jsi moc s děckama nechce hrát ona víc si hraje sama má brášku ten bude mět v říjnu jeden rok a s ním se taky nechce hrát nechce aby na něho sahal na ní sahal prostě vůbec s ním není de facto v kontaktu a její bráška bude mít rok a vývojově je úplně jiný i jinde než dcera je víc rychlejší a hodně se učí rychle. Ještě k tomu chci napsat nedělám žádné rozdíly když jsem s ním tak jsem i s dcerou prostě beru je úplně stejně si s nima povídat stejně si s nima hraju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27804
8.8.26 18:28
@Snopy123 píše: Více

věřila bych psycholog tam to může trvat než napíše zprávu ale ostatní dávají zprávy do ruky hned

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66028
8.8.26 18:34
@ka2ka píše: Více

EEG nedávají zprávu hned, doktor to potom posuzuje a posílá odesílajícímu lékaři. Takže v tom září budou mít výsledky a budou řešit. Ten neurolog do té doby zřejmě nechce dát nějakou diagnozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí